”Det är överskattat med rightare”

Jaha, då var det dags för första träningsmatchen för säsongen.

I fjol hette motstånden Modo, Luleå och Skellefteå.

I år heter det Piteå, men med tanke på hur bra förra försäsongen och sedan hur dålig säsongen blev så är det vilket som.

Jag tog ett snack med Mats Waltin inför första matchen:

Vad har ni fokuserat på under veckan?

– Vi har gnuggat på med högt tempo och jobbat på att det inte ska bli slarvig eller mycket tapp bara på grund av tempot, men framförallt har vi börjat jobba med speluppbyggnaden från egen zon. Hur spelar vi försvar i egen zon och hur gör vi när vi vinner pucken. vi har inte alls gått in på spelet i anfallszon. Det kommer under nästa vecka. Därför ska det bli intressant på söndag att se hur spelet fungerar i anfallszon när vi inte pratat om det alls.

Hur har du tänkt när du satt ihop formationerna till matchen på söndag?

– Jag har inte lagt någon vikt vid vilka spelare som har spelat tidigare tillsammans eller som passar speciellt bra ihop. Jag vill se alla spela individuellt och hur spelarna är på att anpassa sig till att spela med nya lagkamrater. Det säger ganska mycket individuellt om spelarna.

Vad vill du få ut av matchen?

– Jag vill att alla ska komma ut och spela med entusiasm. Det är därför vi har vilat under fredagen och bara tränar lätt på lördag. Spelarna ska inte vara nedtränade utan ska kunna komma ut och spela fulla av energi. Sedan så sett till matchen så ska alla få visa upp sig. Det handlar om att få läsa av hur mycket killarna har snappat upp om det vi pratar om. Det är på match du märker det på riktigt.

Lånespelarna Jonathan Johansson och Jonathan Nielsen. Vad gäller för dom?

– Båda är med och kör. Det ingår i deras avtal med oss att träna två veckor samt spela den här matchen. Sedan efter matchen får dom besked om vad som händer.

Ni har värvat Mathias Trygg nu och har som jag förstått det två platser kvar i truppen. En forward och en back. Ni har bara en högerfattad forward i laget. Hur viktigt är det att den sista forwarden blir högerfattad?

– Det kan självklart ha ett värde att ha flera högerfattade spelare, men om vi ska värva en högerskytt så måste det vara en som har ett bra skott och som träffar målet. Jag kan tycka att det är överskattat med rightare. Det är viktigare att ha bra målgörare än rightare. Sedan har vi två backar och Jon Palmebjörk som är högerfattade så vi kan laborera i powerplay med det vi har. Som sagt. För mig är det lite överskattat det där.

En kommentar

  1. Mangan

    Herregud. Djurgårdsmaffian går en på nerverna innan säsongen ens ha börjat. Snacka om att hålla varandra bakom ryggen. Klart som fan att det är av högsta prioritet med fler än endast en högerfattad forward! Det Mats W inte vill ge sken av är besvikelsen på Grönberg som inte lyckats håva in minst en rightare till. Kanske är Löven i mångt och mycket ett ishockeyns u-land som får ta det som bjuds ut billigt, men att åtminstone kunna ha möjligheten att värva ihop ett lag bestående av de rollspelare som krävs för att klara av spel i HA borde väl ändå vara fundamentalt?!? Lövens PP kommer bli precis lika lättläst som ifjol. Motståndarna kommer lägga sin bevakning på Palme och Stefan A sedan kan de med lätthet se på när resten av Lövenpojkarna kladdar med pucken och låta keepern sköta resten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.