Ingen A-kassa för Wälitalo

Daniel Wälitalo blev sommaren 2013 nekat a-kassa som arbetslös hockeyspelare.

I dag kom beskedet till Wälitalos överklagan till förvaltningsrätten som gör samma bedömning som facket.

Daniel Wälitalo beviljades a-kassa den 21 Maj 2013 efter att hans kontrakt med Björklöven löpt ut i april 2013.

Men när han skrev på ett nytt avtal den 28 Maj drog fackförbundet Unionen in ersättningen – trots att kontraktet skulle börja gälla först den 1 augusti.

Wälitalo överklagades beslutet till förvaltningsrätten. Wälitalo menar att:

Han har kunnat ta vilket arbete som helst. Han arbetar timtid och söker mer tid de dagar han inte kommer upp i heltid. Under sommaren 2013  var det dock en period som han inte lyckades få arbete upp till heltid. Han ställer sig frågande till om det är bättre att tacka nej till ett erbjudet arbete på heltid även om det råkar vara att spela ishockey och i stället bli en arbetslös ungdom. Han ska inte straffas för att han fått förmånen att få ett arbetserbjudande i maj månad som han tackat ja till och skrivit på ett anställningsavtal jämfört med den som blir erbjuden arbete i nära  anslutning till det att arbetet börjar.

Förvaltningsrätten dock gick på fackets linje. Genom att skriva på kontraktet begränsade målvakten sina möjligheter på arbetsmarknaden redan från maj månad, anser rätten.

Ni hittar hela domen här.

 

2 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      WWälitalo spelade med Löven i fjol. Hans situation under tiden han varit en Björklövenspelare rör definitivt hockey. Frågeställningen blir. Ska en spelare be att få skriva på ett kontrakt senare för att få A-kassa under tiden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.