Lorraine: ”I princip bara spelat forward i min seniorkarriär”

Johan Lorraine gör mot AIK i morgon sin sista match under nuvarande tryout-kontrakt.

Efter fyra matcher med Björklöven har Johan Lorraine stått för ett mål sett till poängproduktionen.

I plus/minus statistiken har han varit inne på ett mål framåt i spel fem mot fem och två bakåt.

Jag tog ett snack med Johan i dag medan han väntade på sin väska på flyget.

Hur har de här två veckorna i Björklöven varit?

– De har varit bra. Jag har kommit in i lagets spel snabbt. Självklart hade jag velat göra något mål till och producera ännu mer, men vi har vunnit tre matcher och förlorat en under min tid i laget så där känner jag mig nöjd.

Du har tagit in för att spela center. Hur har det fungerat?

– Jag har i princip bara spelat forward i min seniorkarriär så det har varit en omställning, men Fredrik (Grönberg) trodde att jag med min fart och min spelstil skulle passa bra som center. Det har fungerat bra tycker jag. Det är lite mer defensivt ansvar, du kommer lite mer djupare i banan  och det har blivit något misstag, men jag är ändå nöjd med det jag presterat.

Tekningarna har inte varit så bra. 11 av 38. Vad säger du om det?

– I går mot Almtuna (8-11 i tekningar) kändes det bättre, men jag hade någon match (1-8 mot Asplöven) förlorade jag i stort sett alla tekningar. Det har varit något jag har fått nöta på under träningarna som ska bli bättre.

Du flyttades till från fjärdekedjan med mindre istid till kedjan med Mats Lavander och Jon Palmebjörk efter två matcher. Hur har det varit?

– Det är två mycket bra spelare så jag är tacksam att jag fått chansen att spela med dem. Sedan att jag har fått spela powerplay, det känns också roligt. Det hade kunnat bli ett par mål där, men det har inte riktigt velat sig. Jag tycker ändå spelmässigt att det blivit bättre och bättre.

Du har främst spelat i ettan och närmast i Kazakstan. Hur har det varit att spela i Allsvenskan?

– Det har varit ett mål inför säsongen att ta en plats i Allsvenskan. Det känns som att jag är på den nivån och under de här matcherna tycker jag att det fungerat bra. Tiden i Kazakstan har varit bra för mig. Den ligan är bättre än många tror och det blev ett bra steg uppåt.

Ni förlorade i går efter en klart sämre insats. Hur har stämningen varit efter förlusten?

– Det är alltid tungt att förlora och speciellt som vi gjorde igår. Det var lite tyst, men det är ny match igen i morgon så det går inte att fastna för mycket i matcher som varit. Du måste se framåt.

Och du vill stanna i Löven får jag känslan av. Spelar du för ett kontrakt i morgon?

– Jag vill stanna så jag ska göra vad jag kan i morgon så får vi se.

* * *
Själv var väldigt kritisk till tryoutkontraktet med Lorraine. Han är ingen center, han har bara meriter från spel i lägre ligor. Nu tycker jag att han blivit bättre under sina fyra matcher, men han tillför ingen spets. Det är i mina ögon en spelare i mängden. Jag skulle hellre se att Björklöven la pengarna på en riktigt bra center. Frågan är dock: Vill de lägga de pengarna eller tror ledningen att det räcker med nuvarande lag för att hålla sig kvar? Det är ju inte som att Löven siktar på topp fyra i år direkt.

Så här säger Fredrik Grönberg om hur det blir med Lorraine.

– Han är tillgänglig för spel mot AIK, sedan ska vi ta ett beslut om vad som händer.

Mitt stalltips är att han får stanna.

3 kommentarer

  1. Gustav

    vi kanske inte har råd med en klasscenter och därför vi lånar in honom, men jag håller med om att i den bästa av världar skulle en toppcenter komma in, men det kostar ju därefter också

  2. Reijo

    Visst hoppas man på spets. Men vi behöver faktiskt utfyllnad på forwardssidan. Om Lorraine kontrakteras så ska han inte bli särskilt välbetald som vi säger så.

  3. Pingback: Förlängning med Lorraine | Lövenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.