Asplövens ”attack” mot Grönberg

Min intervju med Björklövens sportchef Fredrik Grönberg verkar ha upprört Asplövenledningen.

Styrelseledamoten David Lehto reagerade på twitter:

”Min Fråga till Fredrik Grönberg: Vi vågar offentligt jämföra våra löner med er. Men vågar ni det?”, skriver Lehto.

Sedan går han till attack i Norrbottens-Kuriren mot Grönberg.

– Jag blir så irriterad när man kommer med sådana sorters påståenden utan att överhuvudtaget ha belägg för det. Det är så löjligt när man pratar om andra klubbar med låg budget och vet hur liten budget vi har att jobba med. Att han jämför och säger att Björklöven inte har råd med spelare som vi har tagit hit är rent nonsens, säger Lehto till Kuriren.

-Jag har ingen lust att kommentera det. Vill han kasta skit, eller vad han nu gör, är det upp till honom. Jag tycker det är lågt, det är enda kommentaren jag har, säger Per Kenttä.

Jag tänkte faktiskt inte själv på att det skulle bli en sån soppa när jag skrev inlägget, men så blev det.

Jag tror inte att andemeningen var att på något sätt ”attackera” Asplöven utan mer en fundering hur de kan få ihop ett så pass starkt lag med vad det alltid meddelas som små resurser vilket kom fram när vi diskuterade.

Jag har själv funderat på detsamma många gånger och har svårt att få ihop det hela. Det borde inte vara möjligt, men Per Kenttä får ju ihop det på något sätt så hatten av.

Nu finns det några fakta:

1. Asplöven har korta kontrakt vilket är möjligt när laget byter ut i stort sett hela truppen varje år.

2. Om vi ska jämföra med Björklöven så har de sportchef, tränare, assisterande tränare, målvaktstränare. Asplöven har Per Kenttä på lönelistan bland ledarna…typ (dom har assisterande tränare också).

3. Fyra spelare i truppen just nu är på lån från Luleå.

4. Hur många av Asplövens spelare bor i Finland och skattar därmed bara artistskatt?

Trots det är det imponerande att ligga där dom gör. När jag var i Haparanda så pratade några killar i publiken om en spelarbudget på 2,5 miljoner. Stämmer det så är det ren och skär magi. Du får knappt tredjekedjan i Malmö för 2,5 miljoner…typ.

Men om vi då ska svara på frågan. Har Asplöven några spelare Löven inte har råd med?

Ja och Nej! Björklöven har större spelarbudget utan minsta tvekan om du räknar in även tränarstaben.

Dock var i stort sett alla pengar uppknutna när Grönberg kom till klubben. Så de fakto ja: Han hade inte kunnat värva som Asplöven gjort i sommar.

25 kommentarer

  1. Elias

    Snälla sätt tryck på detta.
    Redovisa spelarlöner och dylikt.
    Kolla om det skattefifflas också både i Sverige och Finland.
    På nått sätt har dom råd och jag tror inte de är ärliga.

  2. Vecchi

    Gustav – Efter att nu ikväll bevittnat ett total handlingsförlamat Löven fått stryk mot V- ås med 1-4 är det dax att börja ställa de obekväma frågorna . Känner från läktaren att jag stör mig något enormt på Waltin just nu , vart har han fingertoppskänslan och varför envisas han med att sprida ut de få offensiva krafter vi har på 3 och ibland 4 linor ? Sätt ihop 1 eller kanske 2 med offensiv kraft och kör på 2 checkings . Som det är nu är det Katastrof . 2 mål framåt på 180 minuter !!!!
    Kim får inte ut nada med sitt register just nu och snälla – varför envisas med Lavander ???? Han är ju fan helt slut .

    Alla spelare pratade om revanschlustan inför denna sässe , men tjena – svårt med Waltins stenålderstänk .

    Grönberg MÅSTE in med 1 helst 2 st forwards nu för detta håller inte på långa vägar !!!

    WALTIN – låt spelarna för böveln vara lite kreativa för nu är dom stenfigurer som inte vågar göra något utanför din regelbok .

    HELVETE !!!

    / Godnatt från arg / orolig / besviken och ledsen supporter

  3. Dragos

    Vem är Grönberg? Av kontexten anar jag att det är en sur Björklövare, aj aj, inga bortförklaringar räcker till, roa dig med derby mot Vännäs och Bureå nästa år då Asplöven spelar i SHL, med samma kassa 🙂

  4. Dragos

    Är inte Grönberg glad att han inte har prestationslön, i botten av alla tabeller. Alla i Asplöven är värda mer i lön än Grönberg, fast vem är Grönberg?

  5. Erik R

    Fokusera ni på att få upp erat eget lag från 14:e plats istället för att insinuera både det ena och andra. Ni är ju ett lag som bara ska ligga före fejklöven oavsett sportsliga resultat och spelare ni mönstrar.

    • Lennart H

      Såklart. Förklaringen finnes nämnligen i att vi har en förening vid namnet björklöven och det är vi som är den!

  6. Dragos

    Vad händer, ingen bekräftelse om att kloka kommentarer likt mina emottagits, föredrar Haparandabladets hemsida, men man får ju inte ha för stora krav på derbygrannarnas husblaska, All heder dock till B-löven, kul med Norrlandslag i eliten, och vill ni se riktig hockey är ni alltid välkomna till Haparanda, ta med Grönlund, han får rabatt på biljetten!

  7. Black

    Patetiskt Asplöven. Jag med flera vet hur det ligger till! Ni borde bara sitta tysta och be en bön för att det inte ska bli offentligt för då sitter ni i klistret

  8. Dragos

    Inget svar, vem är Grönberg? Börjar ana att det är en höjdare inom B-löven. Lycka till om du ska ha lönesamtal inom kort…

  9. Dragos

    Suck, inget svar på vem Grönberg är, men nu kom ett foto på nån Gustav som artkelförfattare upp, borde anat att Gustav var mer troll än hockeyälskare, då lägger jag ner. Vi kanske ses eller hörs. Träna på!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Vad handlar det här om? Fredrik Grönberg är Björklövens sportchef. Vadå troll, jag är journalist och bloggare. Jag vet faktiskt inte vad ni menar just nu.

  10. White

    Black, allt är offentligt, se svt text sid 360 A-löven kommer långt före, ingen hemlighet, tjafsa inte mer, jobba hårdare, vi älskar matcherna mot B-löven!

  11. Dragos

    Ojdå, så det kan bli, beklagar Gustav ifall du blev förvirrad, det blev nog jag också initialt, trodde inte att det verligen var Björklövens ledning som skulle uttalala sig då klantigt, men även jag har för länge sedan stått på ståplats och hejat på t.ex. Hasse Edlund, så jag hoppas sportchef Grönlund får ordning på laget igen!

  12. Knapsu

    ”På nått sätt har dom råd och jag tror inte de är ärliga” menar Elias. Då kan jag säga att Elias är ute och cyklar när han insinuerar att Asplöven ägnar sig åt något sorts fiffel.

    Asplövens framgångar trots liten börs beror på:

    1.Asplöven har extremt lite avlönad personal utanför de som är på rinken och i båset.

    2 Asplövens spetsspelare som t.ex transatlanterna i första femman var rätt oetablerade. John Henrion spelade i Finska andraligan ifjol. Vem hade vågat värva honom förutom Per Kenttä?
    Lagace spelade i Norge. Inget stort skyltfönster för sportchefer i HA. Samma sak med Luke Salazar som spelade i ett bottenlag i Österrike. Backen Gabe Guentzel spelade i Italien. Ingen utav dom kostar ens i närheten av vad en etablerad svensk toppspelare i HA gör.

    3. Kostnaden för de utländska spelarna hålls nere tack vare att de bor i Finland.

    4. De svenska spelare man värvat till säsongen, Dyk, (från numera div1-klubben Troja), Nermark och Marklund från allsvenska konkurrenter är inte några spelare som uppbär några jättelöner.

    5.Viasat Hockeys expert förklarar varför: http://www.hockeysverige.se/2014/10/14/den-fula-ankungen-overraskar-igen-valdigt-mycket-varme-i-omkladningsrummet/

        • Black

          Jag vill inte vara den som drar i gång skiten…det är smutsigt. MEN hur som så gör Asplöven det mycket bra, även Almtuna, Vita Hästen och Mora överaskar.

          • Bjarne

            Jag vill inte vara den som drar i gång skiten…det är smutsigt.
            Vilket svammel du gömmer ju dig i en nick kallad black ingen jävel förutom bloggaren vet vem du är och han har ju bara tillgång till ip:nr
            Så fram med dina bevis.
            Men ser man på lagets spelare så inte fan är det nåt miljonlag AHC har värvat denna säsong i.s.f skulle dom ju inte vart tippat i botten igen av alla s.k experter.

  13. Dragos

    Så sant så sant Knapsu, vilket jäkla Umeåsvammel VK och Grönlund håller på med, om Björklöven och Grönlund inte lyckas bättre, spill inte skit på grannklubben, som dessuton är lilkebror och bättre än er, rannsaka er/dig själv. Vi siktar i alla fall uppåt!

  14. Jimmy

    Asplöven är säkert bara glada att Grönberg uttalat sig sådär.. Då får man ju återigen säga att vi är två rivaler som hatar varandra.. Pinsamt, Skellefteå är vår riktiga rival sen så kommer Sundsvall. Asplöven var ett lag man ville slå i ettan då dom var det enda laget som var ett bra motstånd. Men visst, vi kan vara deras rival men det blir bara pinsamt om dom tror att vi tycker att Asparna är vår rival..

    • Erik R

      För det är vi som är …?

      Tycker du fortfarande att Skellefteå är eran ”Rival”? Skellefteå är ju ljusår ifrån Björklöven på alla sätt och vis. Än en gång visas brist på självinsikt, men det är inte direkt så att jag är förvånad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.