Sist efter en av årets sämsta

Det ser ganska tungt ut just nu.

Jag var kommenderad till jobb på basketen ikväll och såg inte matchen. Därför blir det inget vanligt efter matchen inlägg.

Vill ni läsa om matchen har ni massor här från kollegorna Otterhall och Johnsson.

Istället kör vi en kort intervju med Gunnar Johnsson som var där:

Laget är sist efter förlusten mot Västerås. Hur illa är läget egentligen?

– Laget har inte skapat något så mycket framåt tidigare, men nu var det ännu mer tunt så offensivt. Tre av de som fläckvis varit heta (Palme (sjuk), Lundberg, Quist) saknades alla tre och nu spelade Harty forward. Han gör något positivt, han sprider energi, men han är ingen forward och det syns på spelet. Det som kändes jobbigt var att defensiven inte fungerade heller idag.

Var det säsongens sämsta insats?

– Nu var jag inte på Malmö borta i premiären (1-6), men tredje perioden var det sämsta på länge. Då man ska trycka på för seger ådstadkom man fyra skott. I andra perioden även om Västerås är bättre hade Löven två stolpskott så hoppet måste ha funnits inför sista. Ändå trycker man inte på för att skapa utan känns helt menlösa.

Vad ska man göra för att ta sig ur situationen?

– Man måste spela en ännu striktare defensiv än vad vi såg idag. Där börjar det. Den här matchen hade man kunnat vinna om man inte bjudit på några mål. I första perioden var Västerås inte alls bra. Det syntes att det var ett lag som låg sist. Då kan du inte bjuda på ett mål som Löven (Nevalainen) gjorde.

Vad var intrycket av Mats Waltin efter matchen?

– Han är fortsatt ärlig. Han sa på presskonferensen att det är vi som är här och nu som måste göra det när han fick frågan om nyförvärv.

Behöver Löven värva för att klara sig ur situationen?

– De måste få till bättre spets framåt. Så är det tveklöst. Visst med Wille, Emil och Jon tillbaka blir det bättre offensivt, men helt klart skulle det hjälp med något nyförvärv. Dustin Johner gör två mål och Jeremy Williams ett mål i dag för Västerås. Laget spelar inte bra, men det är kliniska tranatlantavslut utan krusseduller. Löven skulle må bra av spelare av den karaktären. Ska laget värva är det något sådant.

Kommer de att värva?

– Då måste någon gå in med pengar specifikt för det. Annars tror jag inte det.

* * *

Sedan konstaterar vi lite fakta:

¤ 2941 är en mycket dåligt publiksiffra för att vara publikglada Björklöven.

¤ Tekningarna slutade ännu en gång med förlust. 21-31. Mathias trygg var 2-11 i tekninge. Den där centern behövs.

¤ Jonathan Harty hade fyra skott på mål. Flest i Löven denna dag.

¤ Fattiga Asplöven leder serien efter en fjärdedel spelat.

3 kommentarer

  1. Erik

    Nu måste väl ändå Grönberg göra nåt. En enkel grej som inte tar tid: Kan han inte gå till Sundström och försöka få han att skriva på för säsongen ut. Förra säsongen vann vi nästan allt när han va med å spelade. Tror han höjer gruppen rejält med sin inställning och sitt hårda jobb. Fan snart orkar man inte mer.

  2. k-forslöv

    Dags att byta spelplan Walltin….det håller inte att bara gå ut med en defensiv inställning….GÖR NÅT NU.När kommer anfallshockeyn…på hemmaplan ska den finnas där men har man gått med det till egna spelare att det ska vara defensiv hockey som gäller hemma som borta blir man ju bara fundersam..så vad fan är planen med denna jävla hockey.
    Så ta ett stort snack med ledare och spelare och byt gameplan.
    är det nåt annat som är fel så ta tag det också.
    efter Rögle matchen så skulle anfallshockeyn komma senare…när är det??när det är för sent som vanligt…tycker det så nonchalant från spelare ledare styrelse.
    Hoppas det görs nåt och det jävligt fort för det här rinner iväg annars poängmässigt….tror verkligen spelare på denna defensiv hockey….blir så trött…man lessnar

  3. Ronny

    Bättre ett topplag i Div. 1 än en bottenlag i hockeyallsvenskan??
    Det har bara gått ett antal matcher och är mycket kvar av denna säsong, allt kan hända eller ej??
    Lycka till Björklöven….när denna säsong är slut så slipper vi/ni kvala för att hänga kvar i näst högsta serien i detta avlånga land som Sverige är. Jag är Lövensupporter sedan 1982 och har cirka 90mil till Umeå från mitt hem i västra Götaland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.