Matchdag – Malmö hemma

Nu ligger Malmö ”bara” femma i HockeyAllsvenskan, men av vad jag kunnat se så finns det inget bättre lag än Malmö. Det är bara en tidsfråga innan de hamnar helt i topp på serien och laget kommer som jag ser det att spela i SHL nästa säsong. Det är väl en trevlig överraskning att få hem till T3 Center efter tre raka förluster…njae!!

Det går inte att sticka under stolen. Det här kommer att bli en tuff historia som jag har svårt att se Björklöven vinna.

Enda sättet det sker på är att Lindskoug räddar allt och att Löven kontrar in två mål.

Laget:

Ingen tillbaka jämför med senast, ingen fler borta heller.

Jon Palmebjörk kommer alltså INTE till spel.

Målvakter: Johan Mattsson (Kevin Lindskoug)
1:a femman:  Alexander Hellström, Stefan Andersson – Lucas Sandström, Mathias Trygg, Mats Lavander
2:a femman: Per Hållberg, Patrik Nevalainen – Nicklas Johansson, Stefan Öhman, Johan Lorraine.
3:a femman: Rasmus Edström Alexander Ribbenstrand – Linus Boström, Kim Karlsson, Felix Maegaard-Scheel.
4:a femman: Jonathan Harty, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Emil Wrenman

Mina nycklar till seger:

¤ Defensiven. Det lär bli en del tid i försvarszon mot Malmö. Då gäller det att defensiven är klockren, att killarna täcker skott, jobbar bort returer och är ruggigt diciplinerade.

¤ Målvakterna. Ska det bli poäng måste Kevin stå på huvudet. Så är de bara. Det är bara att hoppas på en riktigt bra match från honom.

¤ Turen. Malmö kommer att få lägen. Det går inte att komma ifrån. Likt Asplöven borta måste Björklöven ha lite tur med sig.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi måste hitta tillbaka till det enkla och sedan gå vidare. Malmö kom väldigt starkt när vi möttes i premiären samtidigt var det just en premiär men vi får räkna med att de kommer att vilja spela i hög fart och sätta press på oss högt upp i banan. Vi måste kunna hantera den pressen., säger Mars Waltin.

– Jag har inte spelat forward på flera år men jag har spelat det en hel del under juniortiden när mitt lag haft skador. För att vi ska vinna mot Malmö måste vi komma ut med mycket energi och passion som i förra matchen och fortsätta så i 60 minuter. Vi måste få in puckar och spelare framför deras mål och ta vara på våra chanser, säger Jonathan Harty till Björklövens hemsida.

Noterbart om Malmö:

¤ Malmö har inför matchen värvat Vännäsfostrade Mathias Tjärnqvist. Han gör sin första match med Malmö på torsdagskvällen

¤ 38-16, 43-17, 33-24, 29-19, 34-14 och 26-18. Vad kan nu detta vara? Jo skott statistiken i Malmös förluster i år. Som ni ser har Malmö vunnit skotten i alla förlustmatcher den här säsongen. Malmö har även vunnit skotten i segermatcherna.

¤ 16 miljoner är den rapporterade spelarbudget som Malmö har den här säsongen. Alltså nio miljoner fler än Björklöven.

¤ Med en massa stjärnor i laget är det ändå lite mer anonyme Fredrik Storm som leder interna poängligan med 12 (5+7) poäng så här långt.Backen Jens Olsson finns strax bakom med 11 (2+9) och fixstjärnan Joey Tenute med 10 (4+6).

¤ På Malmö Redhawks skadelista finns Kim Rosdahl, Jon Knuts och Björn Svensson. Den sista var makalöst bra i premiären mot Löven och kanske spelar ikväll. Sedan kan även Niklas Jardeland missa matchen.

Sagt från Malmö-håll:

– Vi hade väldigt mycket puckinnehav senast och nötte sakta ned dem. Det gav resultat på matchtavlan också, och den matchbilden ska vi försöka nå igen, säger ex-Lövet Nils Andersson.

– Den stora anledningen till den tunga starten är målskyttet, eller rättare sagt bristen på det. ”Löven” har endast mäktat med 20 mål på de 13 inledande omgångarna, ett facit som behöver bättras på om laget ska klättra i tabellen, skriver Christian Winnberg på Malmös hemsida.

En kommentar

  1. k-forslöv

    Samma spelare visar ofta dålig kvalitet(Neva Hållberg b la)samma misstag sker för ofta..det är fel pass det är dåliga uppspel….varför inte byta taktik…varför inte ta sig i kragen inta sig själv att man kan bättre…fast alla i löven måste bättre sig och det är nu och resten av serien…svårt att tro på löven med detta spel dom visar upp och sen att det fortsätter match efter match utan att nåt görs är i mitt tycke nonchalant…nonchalant mot andra lag och i tron att man är mycket bättre än man visat upp
    visst löven kommer att få slås i botten men kan fan vissa upp lite bättre attityd….löven är mera rädd att förlora än att gå ut försöka vinna….blir tok förlust mot ett för stark Malmö och blir inga poäng nästa omgång heller borta mot Rögle….undrar om nåt görs då och vart är anfallshockeyn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.