Matchdag – Mora borta

Senast lagen möttes var det en väldigt jämn match och Björklöven hade inte så stora problem spelmässigt med Mora, men släppte in två mål i special teams och hade svårt att skapa chanser framåt.

En ganska bra bild över vad vi kan förvänta oss i Mora i dag. Mora har gjort 13 mål i powerplay och framförallt har backarna Kevin Mitchell och Lukas Bengtsson varit ett vapen. Duon har gjort 10 mål tillsammans varav fem i powerplay

Detta i kombination med att Dan Bakala varit en av seriens bästa målvakter gör att Mora ligger tvåa i serien med en match mindre spelad än ettan Malmö.

Backen Kevin Mitchell leder inte bara den interna poängligan med sina 21 (6+15) poäng, utan även hela seriens poängliga. Lukas Bengtsson med sina 17 (4+13) poäng är femma i poängligan. Vilken backduo!!

Noterbart i övrigt är att Jonas Westerling som hade en fin säsong i fjol producerar även i år och har stått för 11 (3+8) poäng så här långt. Ska någon fler nämnas så är det Jerry Pollastrone som stått för 12 (4+8) poäng.

Det är alltså ett lag med heta målskyttar från både backplats och forwardsposition, en stekhet målvakt som väntar Björklöven.

Vad väntar då Björklöven spelmässigt?

Ingen fartfest och kölhalning ala Malmö. Mora spelar snarare ganska snålt och Björklöven kommer under delar av matchen kunna ha en del puck. Det måste Löven ta vara på och se till att få ett par lägen i powerplay.

Sedan bakåt handlar det om att vara disciplinerade och inte bjuda på något.

En extrafaktor blir faktiskt publiken där jag tror att Lövenfansen har chansen att ta över hallen.

16.00 rullar det igång i FM Mattsson Arena. Jag kickar igång lajven vid 15.00-tiden.

Laget:

William Quist tillbaka i laget, Karl-Johan Lundström hemma. Det troliga är att Patrik Nevalaien går som sjunde back.

Målvakter: Johan Mattsson (Kevin Lindskoug)
1:a femman:  Alexander Hellström, Stefan Andersson – Lucas Sandström, Mark Hurtubise, Kim Karlsson
2:a femman: Alexander Ribbenstrand,, Per Hållberg, Jon Palmebjörk, Stefan Öhman, Nicklas Johansson
3:a femman: Jonathan Harty, Rasmus Edström, Felix Maegaard-Scheel, Mathias Trygg, Mats Lavander
4:a femman:  ,Emil Wrenman Victor Ekeståhl-Jonsson, Linus Boström
Extraback: Patrik Nevalainen
Extraforward: William Quist

Mina nycklar till seger:

¤ Boxplay. Det kommer att vara oerhört viktigt att inte dra på sig för många utvisningar och om Björklöven gör det måste BP-spelet klaffa. Annars tar Mora vara på det.

¤ Topplinorna. Senast kom Jon Palmebjörk igång rejält. Nu behöver Löven rida på den vågen att linan med Palme har hittat formen. Ge speltid till förstakedjan. Sedan nu med Hurtubise i andrakedjan så ska även den ges förtroende så att ”Hurtan” kommer igång tillsammans med Kim & Co. Detta är inte bara viktigt för matchen utan frös säsongen.

¤ Målvakterna. Ja, vem som än står måste Matsson/LIndskoug fortsätta att spela på den höga nivån de gjort senaste matcherna. Att vinna borta mot Mora har historiskt krävt det. I fjol stod Andrew Raycroft på huvudet när Mora 2-1 besegrades.

Sagt från Lövenhåll:

- Vi vet att Mora har ett par duktiga offensiva backar. Det måste vi se upp med. Annars handlar det om att jobba vidare på det vi gjorde senast. Vi har två segrar i ryggen och det offensiva spelet har utvecklats. Det ska vi fortsätta att jobba på. Sett till laget blir det inga större förändringar. Det är Wille som kommer in som en joker, säger Patric Wener.

Noterbart om Mora:

¤ Trots sin fina prestation i serien i år är Mora seriens sämsta hemmalag med endast nio poäng hemma. Egentligen helt makalöst med tanke på att laget ligger tvåa i serien.

¤ Trots att Mora ligger på andraplats i tabellen har laget bara tagit en trepoängare på de sex senaste matcherna.

¤ Fem av Moras åtta segrar under full tid har tagits med uddamålet.

¤ Mora är laget som är bäst på att vända matcher i sista perioden av alla lag i Allsvenskan. Vid fyra av åtta tillfällen när Mora legat under efter två perioder har laget vunnit matchen.

¤ Matt Fornataro som suttit i frysboxen hos Västerås ett tag är klar för Mora.  Han blev det på fredagskvällen. Kanadicken som gjorde 48 poäng på 48 matcher i Västerås 2012-2013 har sedan strugglat lite i Leksand och Västerås. Han ser dock inte ut att bli spelklar till matchen mot Björklöven.

¤ Mora har aviserat samma lag som senast. Inga signifikanta skador. Se Moras laguppställning här.

Sagt från Mora-håll:

- På bortaplan spelar vi enkelt, rakt och uppoffrande och nu måste vi börja göra samma sak på hemmaplan. – Vi har möt dem en gång innan på säsongen och även sett dem en del. Jag tror vi har en klar bild vilka Björklöven är. Vi måste dock fokusera på vårt spel och gör vi det riktigt bra ska vi ha en riktigt bra chans att vinna.  På bortaplan spelar vi enkelt, rakt och uppoffrande och nu måste vi börja göra samma sak på hemmaplan. Man behöver inte göra massa snygga saker utan det är viktigare att göra saker och ting enkelt, säger Moras assisterande tränare Pär Johansson till Moras hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>