Harty körde över Ekström

Det har varit friskt med juniorer på Björklövens träningar och matcher i vinter. En av de som gjort det allra bäst är Andre Ekström, men han har också fått känna på livet som junior i Björklöven.

Andre Ekström var bra mot Karlskoga och framförallt så klarar han sig fysiskt bra i Allsvenskan.

Jag var på en träning i höstas där jag såg Jonathan Harty fullständigt köra över Ekström. Jag skrev en kort rad om det i bloggen, men tänkte inte på det mer.

När jag träffade Simon Lundström på läktaren här om dagen när han kollade på en träning. Då berättade han.

– Andre tacklade Harty på en av sina första träningar. Han är ju ganska fysisk och van att smälla på i J20. Det är tydligen inget man gör ostraffat. Jag såg det inte själv, men Andre har berättat. Vid ena tekningscirkeln bara small det så låg han på isen. Harty bara körde över honom, säger Lundström.

Han har det som ni vet tungt själv med ett avslitet korsband. Mer intressant angående korsbandet är detta:

– Det var samma övning som jag slet av korsbandet på förra gången. En två mot två övning nere i sarghörnet. Det var samma knä igen. Även Trygg när han fick sin hjärnskakning på första träningen var det den övningen. Jag tror även att Kalle skadade sig på den övningen, säger Lundström.

Hur känns det att sitta vid sidan nu när du fått chansen i A-laget?

– Det är naturligtvis surt, men det är bara att kämpa för att komma tillbaka. Jag har ju gjort det här en gång tidigare. Förhoppningsvis kan jag sommarträna med Löven.

6 kommentarer

  1. Erik

    Är det inte dags för en intervju med palmebjörk snart??? Såg att det fanns en på vk.se men det va ju inte tillgänglig för oss dom har lövenappen av nån anledning.

  2. SkanstullsLövet

    Vad f-n är det för en övning som framkallar alla dessa skador? Ska två komma i fart och tackla in de två andra i sargen eller vad? Känns som att man får lägga om träningsschemat om skaderisken är så hög…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.