Träningsrapport 22/1

I dag tränade Björklövens inför fredags match mot Vita Hästen. Bloggen var på plats. Här kommer en rapport.

När, var hur?

Björklöven tränade enligt istiden 11:30 – till ca 13:00 i A-hallen, T3 Center.

Först 20 minuter småskjutande väldigt fritt och sedan ca 40 minuters träning.

Därefter lite fri tid att nöta för spelarna.

Laguppställningen:

Målvakter,
Johan Mattsson och Kevin Lindskoug

Vit
Backar: Karl-Johan Lundström, Rasmus Edström
Forwards: Jon Palmebjörk, Nickas Johansson, Jack Combs, Henrik Nyberg

Blå:
Backar: Per Hållberg, Jonathan Harty
Forwards: Felix Meagaard-Scheel, Victor Ekeståh-Jonsson, Lucas Sandström

Grön:
Backar: Timothy Norlund, Gustav Jonsson,
Forwards: Lundberg, Öhman, Hutubise

Röd:
Backar: Acke Hellström, Tobias Björklund
Forwards: William Quist, Kim Karlsson, Jesper Thörnberg

Grå:
Tommy Wargh
Saknas,
Mats Lavander, Stefan Andersson.

Noterbart:

¤ Förutom skyttet från start och en kort två mot två övning var det väldigt mycket lagmoment på träningen. Löven nötte spelvändningar och att ta sig genom mittzon både i försvar och i anfall, först fem mot fem och sedan fyra mot fem. Det fortsatte sedan till spel fem mot fem endast i en zon. Avslutningsvis under lagdelen körde Löven powerplaynötning. Som sagt. En väldigt lagspelsorienterad träning.

¤ Jon Palmebjörk körde för fullt och ser spelklar ut, likaså Rasmus Edström. Edström spelar inte, men med Jon är det mer oklart.

– Det känns bra att köra för fullt igen även om formen inte är den bästa. Jag ska försöka bidra när jag får spela match igen, när det nu blir. Det är upp till tränarna att bestämma när jag är redo, säger Jon själv om det hela.

Känslan är dock att han finns med i laguppställningen i morgon.

¤ 14 personer i publiken på träningen. Inte riktigt som när Combs tränade för första gången. Han är inte spelklar än, men än finns det tid för honom att bli det.

¤ Dagens läckraste mål stod William Quist för i två mot två övningen där han vräkte sig mot mål och tryckte in en backhand.

¤ Dagens ”huugha” kom när Hurtubise kolliderade med någon i mittzon på uppspelsövningen, låg på isen en stund, men det visade sig inte vara någon fara.

¤ Stefan Andersson stod över träningen då han är lite småkrasslig, men matchen i morgon ska inte vara i fara

Reflektioner:

¤ Det börjar öppna upp sig för många spännande powerplayformationer med Hurtubise, Öhman, Combs, Palme, Lundberg, Andersson i laget.

På träningen körde Löven två formationer i PP: Jon, Kim, Quist, Thörnberg och Hållberg i den ena, Hurtubise, Lucas, Lundberg, Öhman och Björklund i den andra. Stefan Andersson ska naturligtvis in i någon av dessa formationer, men intressant hur som helst. Antar att Combs får vänta tills han är spelklar med att nöta PP med laget.

¤ Med värvningen av Combs och Jons återkomst måste två spelare förflyttas till bänken när alla är friska. Det ser spontant ut att bli Lavander och Nyberg.