20150130 Hockeyallsvenskan IF Björklöven – Södertälje SK

Bloggkrönika: Jernan ler från himlen

Innan matchen hyllades en av Lövens absolut största profiler genom tiderna – Lars-Göran ”Jernan” Jernberg, som nyligen somnat in för gott. Alla som har varit i kontakt med Löven de senaste 40 åren har stött på denna eldsjäl och det var med tårar i ögonen jag bevittnade den fina hyllningen till honom.

Jernan var mycket omtyckt och hans heta temperament gjorde honom känd. Men han var samtidigt en extremt varm och hjälpsam person – precis som Lövens lagspel för stunden.

Löven rivstartade matchen och William Quist gjorde mål redan efter 21 sekunder. Där och då satte de taktpinnen. Björklöven är inne i en sinnessjuk formtoppning för tillfället. Anledningen till det stavas ledarteamet enorma fokus på den fysiska biten. Här är det ingen pardon och alla spelare har lyft sig enormt om vi blickar tillbaka till i fjol. Med detta har de fått fyra kedjor som kan leverera både framåt och bakåt. Men framför allt de verkar outtröttliga. Fredrik Grönberg, Mats Waltin, Patric Wener och Peter Hirsch har lagt upp en plan som de har följt stenhårt och extra skönt måste de vara för dem att se att planen börjar ge utdelning – de ska hyllas för det också!

Nu har Björklöven en tuff uppgift framför sig – att bibehålla ödmjukheten till att lägga ner samma hårda jobb dag ut och dag in tills serien är färdigspelad. Som jag ser det har de bara en motståndare till att missa playoff och det är dem själva. För Björklöven är bra för stunden, riktigt bra. Och Jernan sitter där på sin plats i himlen och ser ned på sitt älskade Björklöven med stolthet – synd bara att han inte får vara med och bevittna det hela på plats.

3 kommentarer

 1. Eda #7

  Det många inte vet om Jernan, är att Jonas Inde hade han som matris under sin juniortid och att det är han som inspirerats till figuren Lasse-Kongo i Torsk på Tallin

  Vila i frid Lars-Göran

 2. simon

  Vilket härligt kappvänderi av er. Detta kunde ni inte skrivit tidigare när det gick tungt? Säger väl sig själv att deras jobb tar tid. Vila i frid.

 3. Jan-Erik Jonsson

  Vila i frid morbror Lasse ”Jernan” Jernberg, kommer att sakna dig mycket !

  Hälsningar i från syster sonen Jan-Erik i Lima, Dalarna

  ”Heja Löven”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>