Felix borta säsongen ut

Det kommer lite som en chock. Felix Maegaard-Scheel spelade 18.10 minuter i matchen mot Västerås. Han haltade lätt efteråt, men inte verkade det så allvarligt. Nu står det klart att Scheel blir borta två månader och därmed missar resten av säsongen.

– Det rör sig om en kraftig fotledsstukning. Han har fått gips och blir borta i sex till åtta veckor, säger David Hellsten, en av Björklövens lagläkare till VK/Folkbladet-sporten.

Det slår ganska hårt mot Björklöven som bara har 12 forwards i ordinarie truppen. Dessutom är J20 inne i en viktig och intensiv kvalperiod så att låna in t.ex. Andre Ekström slår mot J20.

Visst det finns spelare som Tom Renström att plocka in, men det är ju inte samma klass.

Den troliga lösningen är att Jonathan Harty precis som han gjorde mot Västerås spelar forward.

Björklöven har sex backar, sju med Rasmus Edström utan Harty.

Om det inte var så tidigare så har Björklöven nu en oerhört tunn trupp.

9 kommentarer

  1. Tyko

    Faaaaaaan!!!
    Vet att han ville bryta matchen mot Västerås! Man får jo hoppas att det inte blev värre bara för att han spela vidare! Tunn trupp de luxe.

  2. Tragi

    Haha vaa? VRICKADE han foten? Och blir borta i två månader?
    Det är ju inte möjligt. Vad är det som är fel på denna klubb? Spelare blir skadade för allt möjligt och dessutom länge!!
    Snart kommer någon spelare att va borta ett halvår för att han överansträngt ögat när han tittade på tv.

    Sanslöst

  3. Löve

    Men låt harty spela back… det är han ju otroligt bra på. KJ som sjunde back och spela Edström som fw i 4:e linan…

  4. Crille

    Snälla,snälla, sätt inte in Harty som forward. Han kan ju inte ens tackla som forward utan vi ger bara våra motståndare gratis powerplay. Blir det så måste man återigen ifrågasätta hur W & W egentligen tänker i matchningen med rätt man på rätt plats.

  5. Erik

    Jäkligt surt med Felix. Oerhört viktig för löven. Bara inte Waltin får för sig att skicka upp wargh som center igen. Karln är ju kung som back men kass som center. Skulle hellre se Edström som forward. Absolut inte wargh!!!

  6. Janne

    W&W bänkade (om jag kommer ihåg rätt) Jon i lördags mot en övertänd Harty och 2:a bytet tar han en solklar utv med pp mål för vik som reaultat. Harty hinner liksom inte med utan måste knuffa med armar när han lirar forward. Gärna back, om han är hel, men inte forward!
    Hoppas nu att W&W ger Jon en ärlig chans med Öhman nu när Felix, en annan producerande spelare tyvärr är skadad? Vad säger andra?

    • G

      Håller helt med angående Harty och Jon. Det kan vara läge för Jon nu, men han har ju inte övertygat ännu, så jag tycker att Waltin har gjort rätt.

  7. Stefan

    Precis Janne; surt som ögat att Felix blev skadad men jag var också inne på tanken ”att nu kanske Jon får en rejäl chans” som han förhoppningsvis tar, han måste vi ju bara få igång och då kan han inte sitta på bänken! Han måste matchas hårt nu, har man varit borta halva säsongen så behöver han speltid, kan ju knappast vara sliten!
    Harty ska inte spela forward, Wargh ska inte spela center…måste finnas andra lösningar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.