Forsberg öppnar dörren för Löven

Det florerade starka rykten i går om att Anders Forsberg är en het kandidat om att ta över tränarrollen i Björklöven. Därav kollade jag läget med honom.

Anders Forsberg fick under säsongen lämna Modo och går just nu hemma med lön från klubben utan sysslor. Att han vill hitta ett nytt uppdrag är ingen hemlighet.

Ligger det något i ryktena om att du ska vara aktuell som Löventränare? 

– Du det vet jag faktiskt inte, de har då inte hört av sig, säger Anders Forsberg till bloggen.

Skulle det vara intressant för dig om du fick frågan?

– Jag ska aldrig säga aldrig. Umeå ligger rätt geografiskt, det är här uppe vi vill bo. Umeå är en perfekt stad och Björklöven har haft en sportsligt bra säsong. Det är mycket med föreningen som känns intressant och det känns som ett bra projekt om de skulle höra av sig. Att laget har hela staden i ryggen är ett måste om man ska sikta mot SHL, avslutar Forsberg.

 

10 kommentarer

  1. Rickard

    Jag tycker att Grönberg borde lägga allt fokus på att få hit Jonas Rönnberg. Är en ganska lik tränare som waltin vilket innebär att dom kanske inte måste börja om från början med ett nytt spelsätt. Anders Forsberg är ju en ganska offensiv tränare vilket innebär att löven får börja om från noll och göra om spelidén.

    • Enrico

      Jonas Rönnberg? Leksands finske back Joonas Rönnberg? Knappast aktuell för tränaryrket just nu, men gärna som defensiv back, som avlastning för Hellström.

      Jag antar att du menar Luleå-profilen Jonas Rönnqvist. Men han hoppade väl av Luleå när kontraktet där gick ut, och hänvisade till motivationsbrist. Vad skulle få honom att hitta den motivationen just nu, och just i Björklöven, när ett flertal SHL-klubbar redan ryckt i honom och fått nej?

      • Rickard

        Jag skrev fel menade Rönnqvist. Nä det var ren spekulation. Tror bara att han skulle vara den rätta i dagsläget. Kanske för att han skulle tycka att det är en bra utmaning.

  2. Håkan

    Jag väntar på ett snabbt uttalande från sportchef Grönberg om läget och föreningens ambitioner.
    När det gäller tränarfrågan borde det inte kommit som någon överraskning för Grönberg att Waltin kunde lämna Löven efter ett år. Förhoppningsvis är arbetet snart klart med att rekrytera nya tränare. En snabb bra tränarlösning och något tungt nyförvärv spinner vidare på den positiva trend/anseende föreningen skaffat sig under denna säsong.

  3. Pingback: Topptränarna ställer sig i kö | Lövenbloggen

  4. sportis

    Om löven väljer Forsberg är det viktigare med en andretränare eftersom Forsberg kommer att sitta på läktaren och göra reportrarna på lokalpressen glada.

  5. Pingback: Jonsson är rätt man för Löven | Lövenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.