Lavander får högt betyg

Sajten hockeymedia.nu har betygsatt hela Björklövens lag och trion Stefan Öhman, Kevin Lindskoug och Mats Lavander får samma betyg.

Det är betygtider just nu. Kvällstidningarna släpper snart sina hockeybiblar där alla spelare i både SHL och Allsvenskan betygsätts.

Sajten hockeymedia.nu, som kallar sig ”Sveriges enklaste hockeysajt” har satt betyd på alla spelare i Björklövens lag.

Pär Edblom är den enda som får en femma.

”Tvåvägscenter som jobbar hårt både i den offensiva och defensiva zonen. Har en bra blick över isen. Är duktig på att försvara pucken i offensiv zon. Kan spela på alla forwardspositioner. Pålitlig poängmaskin som kommer att vara en viktig kugge i Björklövens lag.” skriver de om Edblom.

Personligen hade jag gett även Kevin Lindskoug och Stefan Öhman femmor, men båda har fått fyror just i denna betygsättning.

Mats Lavander får en fyra med denna formulering:

”Ålderrn börjar ta ut sin rätt för Lavander, men han är fortfarande en bra spelare. Komplett tvåvägsspelare som har enorma ledaregenskaper. Spelar tufft och är viktig i Lövens lagbygge. Producerar inte längre såsom han en gång gjorde.”

Vi är väl inte riktigt på samma blad där, jag och Arvids Yngvesson som satt betygen. Visst, enorma ledaregenskaper, men komplett tvåvägsspelare….hm.

Så här ser min betyg-lista ut:

¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Per Edblom, Kevin Lindskoug, Stefan Öhman

¤ ¤ ¤ ¤

Jon Palmebjörk, Stefan Andersson, Kalle Ekelund, Kim Karlsson, Tommy Wargh, Alex Hutchings, Felix Maegaard-Scheel

¤ ¤ ¤

Rasmus Edström, Jonas Emmerdahl, Mike Banwell, William Quist, Jesper Thörnberg, Fredrik Hetta, Lucas Sandström, Nicklas Johansson, Viktor Ekeståhl-Jonsson

¤ ¤

Mats Lavander, Gustav Grundström, Lukas Ekeståhl-Jonsson (men kan bli en +4 back på kort sikt), Andreas Ollikainen

¤

Emil Wrenman,

5 kommentarer

  1. SkanstullsLövet

    Man kan lätt säga att din lista stämmer bättre överens med min lista… Nog för att Lavander tagit ett kliv uppåt i prestation från första året men det är ju från kategorin katastrofalt dålig.

  2. Olle

    Ollikainen och Hetta är ju helt oprövade på den här nivån och borde således inte kamma mer än tvåor. Dessutom har du (enligt mig) övervärderat Hutchings som skulle kunna visa sig vara en ny (Combs).

    Anser du att Grundström är bättre än Wrenman?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det är visserligen korrekt, men Hetta imponerade mot SHL-motstånd och var en av ettans bästa spelare i fjol. Ollikainen kanske är lite överbetygsatt av mig. Det är sant. Jag får sänka till två.

  3. Gustav

    Håller med om din rank förutom att jag vill ha Kim Karlsson som tre stjärnor och Victor Ekeståhl som fyra. VEJ är en underskattad spelare eftersom han inte är en av de läckra som kan dra finter och göra massvis med mål. Karlsson har sina fördelar, vilket är på nivå fyra-fem men har för många nackdelar – därför får han bara 3 stjärnor hos mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.