Mellanmjölk mot Mora

Björklöven förlorade hemma mot Mora med 1-3. Laget var inte bra. Inte heller dåliga. Det var helt enkelt en klassisk mellanmjölksdag.

Mats Lavander sammanfattade det väldigt bra efter matchen (ni kan se klippet här).

– Vi var inte dåliga, men vi gör ingen topprestation. Det krävs ännu mer av laget för att vinna.

Så vad krävs då av Björklöven för att de ska vinna en sådan här match?

För det första måste de upp i det fysiska spelet. I dag var de helt enkelt inte beredda att göra det där lilla extra. Att gå ut i sarghörnan och kräva fram pucken. Att ställa sig framför mål där det gör ont. Att ta den där obekväma vägen fram till mål. Det var mellanmjölk.

Det var som sagt ingen katastrofinsats heller i dag. Björklöven har varit betydligt sämre än såhär under några hemmamatcher. Skillnaden var att de mötte ett Mora som är ett mycket bra lag. Då krävs det betydligt mer av hela laget för att de ska vinna.

Personligen tror jag en viss del beror på att Björklöven ställde upp med endast fem backar. Inte blev det bättre av att Stefan Öhman fick lov att kliva av på grund av sjukdom. Orken att göra det där lilla extra tröt.

Nu väntar Asplöven i nästa match. Det är uppdukat för publikfest i Luleå då matchen spelas i Coop Arena. Till den matchen kommer det krävas att mellanmjölken är borta och att alla i laget är bered att göra det lilla extra för att pucken ska gå i mål. Mål får man inte – det är något man förtjänar.

5 kommentarer

  1. dannez

    Är ganska orolig inför kommande matcher. Då det verkar som skyttet mot mål inte stämmer och saknaden av krigarmentaliteten inte hellre verkar stämma. Och att Jonsson fortfarande är nöjd med spelet. Och vid varje intervjuv så sägs det att vi måste lyfta oss. Då undrar jag när skall det ske. För ikväll kan ni inte väl vara nöjda med effektiviteten framför mål.

  2. Andreas

    Tjena!

    Jag och min sambo såg matchen mellan Björklöven och Mora ikväll. När vi nu läser referatet signerat Gustav Pettersson blir vi förvånade. Gunnar Jonsson och Erik Åström beskriver både match och problematik på ett bra sätt men Gustav däremot verkar vara mer intresserad av att framhäva sina egna tankar och fantasier för att skapa rubriker. Som journalist känner jag att sport- och nyhetsjournalistik bör spegla verkligheten och rapporteras utifrån det som faktiskt händer, vilket Gustav verkar ha missat i sin senaste rapportering från matchen mellan Björklöven-Mora. Såg vi verkligen samma match?

    • Gustav Pettersson

      Berätta gärna vad du menar i detalj. Jag har läst mitt eget referat i efterhand och även Eriks samt Gunnars texter och tycker att vi är ganska överens alla tre.
      Ingen superkatastrof, men en sämre insats.
      PÅ vilket sätt ville jag skapa rubriker?
      Rubrikerna jag skrev:
      Wargh ”Vi måste spela mer fysiskt”
      ”Platt fall för Björklöven”
      Tycker jag inte var felaktiga för återspegligen av matchen.
      Jag har rapporterat ett par hundra matcher och försöker alltid efter bästa förmåga återspegla hur det ser ut på banan. Blir det inte så finns det inget syfte bakom det utan då är det bara ett misstag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.