Träningsrapport: Trotter visar hur PP ska gå till

Avslut och powerplay låg i fokus när Björklöven tränade på fredagen. Stefan Öhman och Brock Trotter bjöd utan tvekan på dagens mål.

När, var hur?

Björklöven tränade mellan 11.00 och 13.00 enligt istiden i T3 Center. Lagträningen inleddes 11.10 var klar 12.00.

Laguppställning: 

Målvakter:

Kevin Lindskoug, Junior med Modoskydd

Formationer:

Rasmus Edström, Stefan Andersson – Brock Trotter, Stefan Öhman, Alex Hutchings

Jonas Emmerdahl, Lukas Ekeståhl-Jonsson – Jesper Thörnberg, Kim Karlsson, Lucas Sandström

kalle Ekelund, Mike Banwell – William Quist, Pär Edblom, Felix Maegaard-Scheel

Tommy Wargh – Nicklas Johansson, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Gustav Grundström

Extra: Jon Palmebjörk

I grått: Mats Lavander

Skadad på läktaren: Fredrik Hetta.

Träningen:

¤ Uppvärmning med åkning runt isen och töjning.

¤ Pass, mottag, pass, mottag, avslutsövning

¤ 1 mot 1 övning från sidan till avslut. Sedan direkt efter det 2 mot 1 rakt framifrån.

¤ Ren åkning mellan linjer

¤ PP-spel både 5 mot 4 och 5 mot 3

PP1: Andersson, Sandström, Edblom, Öhman, Trotter
PP2: LEJ, Hutch, Kim, Quist, Thörnberg
PP 5 mot 3: Andersson, LEJ, Trotter, Öhman, Sandström

¤ Avslutsövning, pass, mottag, båge och avslutning med direktskott

¤ 3 mot 3 på liten yta

Noterat:

¤ I powerplayspelet lyckades Trotter och Öhman med en pass genom slottet av Trotter, direktpass tillbaka genom slottet till Trotter av Öhman och sedan direktskott av Trotter i bortre krysset. Makalöst snyggt. ”That looked easy” sa Hutchings högt om målet. Sedan naglade Hutch själv dit ett direktskott direkt efter.

¤ Palmebjörk går som 13:e forward. Känns ändå lite speciellt att Grundström, t.ex. går före Palmebjörk även om jag förtstår det hela. Antingen ska han spela i 1:a eller 2:a linan eller inte alls.

¤ Lavander har problem med ryggen igen och är borta från spel. Fredrik Hetta har som tidigare rapporterats skadat sitt ledband i knäet och blir borta minst 4 veckor.

¤ Hettas frånvaro gör att Felix är inne i laget igen efter petningen senast. Dock är han borta från powerplay. Han användes i boxplay på träningen. Återstår att se om han får spela där på match också.

¤ Tommy Wargh är kvar som sjunde back. Han spelade sig ur laget med insatsen mot Västerås helt enkelt.

¤ Ovanligt mycket publik på träningen. Säkert 30 personer totalt. Intresset för Löven är nästan större när det går dåligt än när det går bra från ”core-supportrarna”.

8 kommentarer

  1. Kurre

    Känns mycket märkligt att lämna Palmebjörk utanför laget. Han är en av några som kan vända detta prekära läge om bara ledarna har kompetens att peppa honom och ge honom ett förtroende så han tar sig ur formkurvan. Men de kanske inte duger till det, och då är ju det här en enkel lösning. Palmebjörk skulle absolut passa med en annan intelligent spelare som Per Edblom. Nää, känner att jag börjar tappa förtroendet för ledarstaben, så jag blir nog hemma på lördag. Det här kommer att bli svårt.

  2. Ray

    Wargh är ju vanligtvis en av de få som offrar hörntänderna när det gäller. Så hoppas han får chansen snart, Vik är ju trots allt seriens bästa lag och när det stämmer för dem är det lätt att det blir fel.

    Hur många skott var det i ramen sist, Gustav? Något att tänka på är ju att dra in skotten en decimeter eller så när man är taggad, eftersom påslaget gör sitt. Grinda lite bra målvideo från exempelvis NHL och sätta upp Trotter istället för tvärtom. Hoppas grabbarna kan slappna av lite och gå ut och ha kul på lördag. Dock är ju kämpa ett måste även om man är avspänd.

  3. Coachen

    Har liksom Kurre svårt att se Jon utanför laget även om det uppenbart inte har stämt för honom hittills sedan hjärnskakningen. Om han inte matchas i form i a-laget, vart ska han spela då? Alla vet att han kan blixtra till med prestation, högstanivån är ju den bästa sniperklass vi har i laget (Trotter inte hunnit bevisa annat i Löventröja än). Räknar kallt med att Jon får en hel del speltid i morgon iaf. Hoppas på bra drag å mycke folk, grabbarna behöver vårat stöd mer än tidigare den här säsongen på lördag kväll!!!!!! Lovar att ge mitt bästa själv.

  4. Gustav

    Jag tycker att det är rätt att peta Palmebjörk. Det kan tända honom att visa vad han kan när han väl får chansen igen.

  5. Enskedelöavre

    Bra att dom nöter extra dessa övningar.
    Palmebjörk är mycket viktig för oss,alla vet vad han kan och vilket hjärta han har,han bör få all hjälp han kan få för att få bukt med det som gör att han inte presterar det han kan.
    Dvs ge han extraträning,inviduella samtal etc..

  6. Willas

    Måste ta upp om målsättningen för löven. Eftersom omständigheterna har gjort att laget ligger i botten nu. Så måste väl målsättningen för löven vara att klara sig kvar i serien. Det kanske är bra, för då finns möjlighet att kraven, oket, trycket från fans och sponsorer släpper. Förmodligen har alla krav om att vara ett topplag i år och kvala till Shl satt sig i huvudena på spelarna. Nej, börja om och kriga för överlevnad istället,jaga,jobba som en nykomling, då kanske poängen börjar trilla in.

  7. Vecchi

    Tycker att Trotter verkligen bevisat att han blir en tillgång , har varit i Sverige och tränat med laget i bara knappt 10 dagar och spelat 2 matcher . Han kan verkligen göra det oväntade och sätta upp sina medspelare i riktiga kalaslägen , 2 klockrena ribbträffar mot Bik bla . Påminner mycket om en Palme iform men just nu är han ( Palme ) tyvärr långt därifrån och får knyta näven och bevisa vad han kan på träningarna och därifrån spela till sig en plats bland topp 3 kedjorna .
    Konkurrens är för böveln bra !!!
    Problemet ( det primära ) vi har just nu är ……. backspelet , det ( sekundära ) målskyttet .

  8. Läktarproffset

    Kurre: ser du matcherna? Palmebjörk är inte nära att vara viktigt nu. Han har varit dålig ända sedan hjärnskakningen och rädd för att spela. Hur man ska kunna hjälpa laget då är för mig obegripligt. Helt rätt att bänka.

    Näste man till rakning är Edblom som är om möjligt ännu sämre. Totalflopp som gjort ett fåtal hyfsade matcher i år och inga i SSK. Totalt urusel och senast han var bra var några år sedan i Leksand. Rader av dåliga beslut varje match. Inte Edblom som ska hjälpa, det är Edblom som behöver hjälp.

    Mats Lavander behöver ingen motivering. Bänka när det finns andra.

    Hoppet får stå till Kevin, Kim, Wille, Lucas, Nicke J, Öhman, Andersson, Trotter och backen nr.8 som inte finns! Resterande verkar vara på semester eller klara och blixtra till varannan match.

    Tommy J?
    Det är nu Waltin saknas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.