Farhågorna kring omorganisationen

Björklöven ska organisera om sig. Vid första anblicken var jag väldigt positiv, men det finns farhågor också kring inriktningsbeslutet.

Det här är några funderingar jag har:

¤ Vad blir de ekonomiska konsekvenserna av att ha heltidstjänster  som GM, sportchef, juniorsportchef och en nyrekryterad VD. Det känns spontant som ett dyrt förslag. Björklöven möter lag som har 2-3 personer på kansliet i allsvenskan och kommer nu att ha en hel del pengar på kontoret så att säga.

¤ Ingen annan klubb i allsvenskan har en sådan lösning eller har haft det vad jag känner till. Det är bara i SHL vi ser det. Ingen av klubbarna Kaalskrona, Växjö, Örebro som gått upp till SHL sista fem, sex åren har haft någon så kontorstung organisation. Det är bara Leksand som går att likna vid det. Är det verkligen så här man bygger mot SHL? Är det inte bra spelare en bra tränare. Sedan när du går upp får du ca 40 miljoner i rättighetspengar och då kan du bygga upp organisationen. Så har Växjö gjort, så har Örebro gjort. Är det här verkligen rätt väg att gå?

¤ Daniel Johansson. Är inte det här ett sätt att bygga bort honom från organisationen? Om styrelsen inte är nöjd med honom så borde väl de hellre köpa ut honom är bygga in honom?

Som sagt. Jag var positiv vid första anblicken och är fortfarande positiv till att styrelsen agerar och att en VD inte ska ha med sporten att göra, men det finns farhågor med förslaget.

7 kommentarer

  1. Tyko

    Helt meningslöst med allt folk i allsvenskan. Snacka om att bränna pengar. Är ju 1 riktig bra spelare man kunde fått för GM-lönen.

  2. Roy

    Sovjet 2.0?
    En VD som inte har något med det sportsliga att göra? Vad ska han göra då, ha oändliga möten med kanslipersonalen? Låter ju som någon form av revisor som kommer kosta en kvalitetsspelare. Sedan en GM som ska ha hand om allt det sportsliga förutom att hitta spelare?

    Vad håller dom på med?
    Lite som en organisation behöver säljare så anställer man två nya vaktmästare till vaktmästeriet som redan slukar 40-50% av budgeten utan att tillföra något som en till två personer hade klarat av.

    Jag vill även lyfta ett varningens finger för NJ och Salo. hur många forwards använde VIK förra säsongen? 25 eller fler? Nu vet jag inte om det bara var Salos fel men det var ju spelarna som Salo sålde till Malmö som var tungan på vågen som gjorde att Malmö och leksand bytte plats i tabellsystemet. Märkligt.

    Efter årets säsong ihop med alla dåliga idéer förr och nu så måste jag totalsåga organisation Björklöven. Helt otroligt så man kan missbruka en sådan anrik förening och man har inte ens vett att inse det själv. Ska bli kul att se hur det går med laget och kontraktsförlängningarna om TJ är kvar. Kommer det gå åt ännu fler människor på kansliet i Div 1?
    Det brinner på övervåningen och man står och planerar ett köksbyte på bottenvåningen.

  3. Hasse Båth

    Känns som ett bra förslag i längden
    VD:n ska bara sköta ekonomi och liknande.
    Men som du skriver en till stor utgift ekonomiskt

    Men i längden kan det bli bra
    En VD som inte blandar sig i värvningar och annnat!!!!
    AKA Åkerblom

  4. Ellge

    Kan vi inte sluta att prata om SHL. Det är klart att alla lag i Allsvenskan har en vision om att ta ytterligare ett steg, men just nu har vi mycket att bevisa innan vi kan börja hoppas.
    Organisatoriskt behöver man bara en Pär Känntä på kansliet för att nå framgång. Skämt o sidå, men det är bättre att lägga pengarna på en riktigt bra tränare som får med sig hela gruppen med spelare. Tunga sponsorer lyckas vi aldrig knyta till oss så det känns onödigt med dyra kostnader på kontoret..

    • Sailorn

      Håller helt med dig. Här snackar de redan om SHL men Löven är ju inte ens på kvalplats till SHL, och än mindre ett topplag som har chansen att ta sig dit till SHL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.