Forwardssidan närmar sig komplett

Kl 17:00 under fredagen släppte Björklöven nyheten om att de även har kommit överens om en förlängning med forwarden och vinnaren av den interna skytteligan, Lucas Sandström. 

Även Lucas har ryktas att lämnas klubben, för Almtuna, men nu är ett kontrakt på 1 år signerat. Med signaturen börjar nu forwardssidan bli komplett. Frågan är om Vicktor Ekeståhl-Jonsson och William Quist kommer att vara kvar? Samtliga importer som var i laget denna säsong TROR jag inte blir kvar. Angående Hutchings har det börjat att viskas om att han inte ens kommer spela i Sverige kommande säsong.

En annan forward som Björklöven hoppas på och som jag redan har skrivit om är Västerviks Simon Mitman. Där är det han enorma fysik och tacklingar som ska locka – en riktig bulldozer.

***

Mer silly: Har fått bekräftat av en mycket bra källa att personen som har varit först på Björklövens lista över att ta över målvaktstränar-rollen är Petter Sandström. Problemet är att han i ett förstaläge har av personliga skäl tackat nej. Så som det verkar går sökandet av en målvaktstränare vidare. Markus Ekman finns redan i föreningen och har samtliga utbildningar som krävs och har dessutom skaffat sig ett långt cv – så min gissning är att han borde väl näst på listan?

***

Henrik Lundberg gick under dagen ut och dementerade Mrmadhawks uppgifter om att han skulle vara klar för Västerås. Nu tror jag inte Björklöven kan hoppas allt för mycket på honom, då jag hört från två olika källor att han ska vara klar för just Västerås. Men – it ain’t over until the fat lady sings.

***

På tal om målvakter: Adam Werner, som var utlånad till Björklöven under säsongen, har förlängt med Färjestad. Klart är också att han kommer att lånas ut. Följande säger han till Värmlands Folkblad på frågan om han kommer återvända till Björklöven:

– Inget är klart, vi får se vad som händer den närmsta tiden. Men självklart skulle det vara intressant. Jag vet hur allt fungerar där och trivdes bra.

***

Med Lucas signatur ser Björklövens lag ut enligt följande:

Målvakter:
Mv 1
Mv2

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Ny från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
B6
B7
B8

Forwards:
Jon Palmebjörk
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Ny från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Ny från AIK)
Axel Ottosson (Ny från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F12
F13
F14

Ledare:
Tommy Jonsson
Markus Åkerblom
Daniel Johansson

Lämnar:
Kalle Ekelund
Tommy Wargh
Felix Maagaerd-Scheel
Andreas Ollikainen
Kevin Lindskoug
Rasmus Edström
Emil Wrenman

Rykten: (Källa Elite prospects)
In:
Nicolay Meyer, Aalborg Pirates
William Quist, Förlängning
Rasmus Bengtsson, Rögle (var utlånad till Löven)
Simon Mitman, Västervik
Adam Werner, Lån från Färjestad

Ut:
Jon Palmebjörk, NLB
Fredrik Hetta, Pantern

7 kommentarer

  1. fråga

    Ska laget verkligen värvas fullt redan NU?? Vi är liksom i April nu och om ryktet stämmer så är Fagervall snart i Löven igen. Ska han inte ha något att säga till om?
    Hej hej, här är ditt nya lag. Bara ta emot och gör rätt nu.
    Ungefär som när han ville ha ett tungt starkt och defensivt starkt lag…och micke andersson gav honom ett litet, tekniskt skickligt lag. Detta blev pannkaka.
    Samma blir det nu

    • svar

      Bra om Fagervall får så litet inflytande i spelarvärvningarna som möjligt. Efter fiaskot med Lule kan man ifrågasätta både hans hockeykunskaper och ledaregenskaper. Med den spelartrupp han hade till förfogande borde Lule allra minst varit i final och slagits om guldet. Det hade i alla fall en tränare av genomsnittlig kvalitet mäktat med.

    • Lars

      Och vad är det som säger att inte Fagervall är mannen bakom några av dessa nya namn och förlägningar?

      Det finns ju telefonförbindelse med Luleå i dag……..

  2. Jonas

    Kul att ni anger eliteprospects.com som källa för rykten då ni är deras källa på flera av de ryktena.
    Jaja, det var en parentes.

    Räknar man med att Kim Karlsson verkligen kan gå på is i augusti? Är han fortfarande på steg 1 i hjärntrappan så börjar jag faktiskt tveka på det. Lång tid kvar men om han inte kan genomföra en försäsongsträning kan man fråga sig hur det kommer att påverka honom?

    I och med att Thörna och Sandström har förlängt ser jag faktiskt gärna att vi inte förlänger med Quist. Har alltid gillat honom men han är väldigt ojämn och dessutom skadebenägen. Skulle älska att se Trotter eller Hutch en säsong till i Löventröjan dock. Om det nu verkar otroligt så ser jag gärna nyförvärv istället för Quist. Jag gillar verkligen Ottosson och Messy, men de känns inte som några poängsprutor direkt.

  3. Trotter

    Seriöst nu måste alla vara ärliga. Nyförvärven fram till nu köper jag absolut, men laget måste spetsas ifall vi tänker slåss i toppen på Allsvenskan. Det räckte inte den här säsongen, och ingen kan väl tro att det vi har nu räcker till en topplacering nästa säsong? Nu krävs det 2 defensiva backar av bra allsvensk klass och typ 2 forwards i en förstalina. Och en bra målvakt såklart! Grunden finns i princip nu, men t.ex. Messy lyfter inte ett lag till toppen av Allsvenskan. Spets på detta, så kör vi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.