Slumpen eller inte?

Idag rapporterades det om att Axel Ottosson blivit skadad och att Björklöven letar spelare att låna in. Men, vänta nu, det här känner jag igen…

Med Axel Ottosson och hans överkroppskada (ni kan läsa mer skadan och om Lövens jakt på lån här) så har nu Björklöven fyra skadade spelare.

Axel Ottosson (Överkropp), Kim Karlsson (Hjärnskakning), Nicklas Johansson (ljumske) och Cody Murphy (oklart) saknas alla mot Västervik på onsdag och troligen även mot Vita Hästen på fredag.

Nu är hockey en sport med många skador, men Tingsryd, t.ex. i fjol hade inte fler än tre skador vid något tillfälle under säsongen.

När det gäller Björklöven känns detta dock igen.

För ett år sedan, i slutet av September inför mötet med Karlskoga var Mats Lavander, Jonas Emmerdahl, Mike Banwell, Nicklas Johansson, Kalle Ekelund och Jon Palmebjörk skadade.

För två år sedan i slutet av September hade Björklöven Tommy Wargh, Karl-Johan Lundström, Jonathan Harty, Rasmus Edström, William Quist och Lucas Sandström skadade inför mötet med Apslöven.

För tre år sedan i slutet på September när Björklöven skulle möta Djurgården var Mats Lavander, Karl-Johan Lundström, Alexander Sundström, Stefan Andersson och Andrew Raycroft skadade.

Alltså samtliga fyra år sedan Björklöven kom tillbaka till allsvenskan har de haft problem med skador direkt när säsongen startat.

Det handlar om tre olika tränare, två olika fystränare och om hela 69 olika spelare som spelat i laget vid tidpunkterna så det är svårt att peka på något, men det inte att komma ifrån att Björklöven av någon anledning är förföljda av skador under upptakten av säsongen.

8 kommentarer

  1. tobbe

    Luktar skolk pågrund av uteblivande resultat. Ett sätt att skylla på.. ”Varför det inte gick så bra för just mig kan ha och göra med att jag hade en väldigt skadedrabbad säsong”. U feel me? Det är ju lite komiskt att skadorna har en tendens att följa resultatet.

  2. Canoah

    Kims skada kan man knappt räkna in
    Murphys tillkom väl på match
    Nicke Js är gamla problem
    Ottossons var ju en tackling i ryggen på mittplan

  3. Per

    Dålig förmåga att förmedla ”aldrig en dålig träning eller match” gör att killarna bara går in hävligt fel i situationer. Både Murphy och Emmerdahl har nu skadat sig allvarligt senaste veckan på träning. Ska bara inte hända…

    • Greger

      Emmerdahl fick väl ett skott på handen. Klart den kan hända och är bara otur. Har ingen att göra med inställningen på träning.

  4. Stefan

    Lägg därtill Emmerdahl som skadade sig igår och befaras bli borta i 6 veckor….vad är det för fel 🙁 🙁 !!!

  5. Robin

    Hockey är en tuff sport!! Alla lag är skadedrabbade i perioder. Det är bara att titta på trupperna hos andra lag tidigare säsonger. Om jag kommer ihåg rätt så använde ett lag i allsvenskan för något år sedan 49 spelare under en säsong…
    Om man har ett juniorlag i J20 Superelit så finns det alltid spelare att tillgå eftersom Löven inte har det så blir laget mera känsligt för skador.

  6. Greger

    Alla skador utom Niklas är väl efter yttre våld av någon typ så man kan ju inte säga att det beror på fel i förberedelser eller dyligt.

    Att köra fysträning som gör att man inte får skott på handen eller tacklingar i ryggen/huvudet är ju helt klart svårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.