Åström om chockdebuten: ”Det häftigaste jag varit med om”

15-årige Filiph Åström fick ett drömbesked på fredagen. Han skulle vara med i derbyt mot Modo med Björklövens A-lag och från båset fick han se en derbyseger.
– Det är det häftigaste jag varit med om, säger Åström.

Han spelar i vanliga fall med Björklövens J20-lag i J20 Elit Norra, men åldersmässigt tillhör han J16 som han före nyår vann Modocupen med. På fredagen ringde assisterande tränaren Joakim Lehto och meddelade att han var inkallad till a-lagets match tillsammans med lagkamraten Filiph Sehlstedt.

– Jag kunde nästan inte förstå det, säger 15-åringen.

I grunden skulle han bara sitta på bänken, men om det uppkom skador eller om något hände skulle han vara redo.

– Det kändes mest roligt. Det var bara att göra det bästa av situationen, gå in och köra. Jag hade inte fått några speciella riktlinjer utan det var bara att spela mitt spel om jag hade fått chansen, säger Åström.

Med sina 15 år är han den yngsta spelaren som suttit på bänken i allsvenskan och den första 01:an över huvudlaget den här säsongen. Nu väntar dessutom troligen träning med Björklöven under helgen.

– Jag tror att jag ska träna i morgon, men sen vet jag inte mer. Det känns fantastiskt roligt. Jag hoppas att spela i a-laget någon gång i framtiden. nu vet man att chansen finns om man tränar hårt, säger Åström.

Det blev inget inhopp i matchen mot Modo, men inför den högljudda publiken fick han se Björklöven vinna med 6-3.

-Jag tycker att stundtals släppte vi dem för lätt igenom mittzonen, men vi tajtade till det bättre i tredje och sen var vi väldigt aktiva i powerplay. Det avgjorde, säger Åström.

A-laget är en bonus för Åström, en terlig sådan, men fokus ligger på J20, men även J18 och J16.

– Det gäller att ta sig vidare till fortsättningsserien med J20 och gå så långt som möjligt där. Jag har spelat lite med både J16, J18 och J20, mest J20. Det blir att hoppas mellan lagen lite, men det är inget jag tänker på. Det är bara att gå in och köra.

3 kommentarer

  1. Per

    Hoppas verkligen att vi erbjuder Åström en a-lagsplats nästa år. Vore vansinnigt att tappa honom norrut och jag tror i ärlighetens namn att han redan nu är bättre än andra som har kontrakt nästa säsong.

  2. Peter

    I och med att vi hade en 2 målsledning i 3e så hade ju filiph x 2 kunnat göra åtminstone varsitt byte. Hade ju varit ännu häftigare om han faktiskt fått några sekunder på isen..

  3. Lars

    Hoppas detta nu inte är en engångsföreteelse! Sedan håller jag med föregående talare; hade ju varit häftigt om de hade fått ett par byten också. Gör som SAIK, låt dem spella BP o PP?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.