Lundström fick beskedet för en månad sedan

Niklas Lundström fick sparken av Björklöven i måndags officiellt, men det var redan för en månad sedan som Björklöven meddelade att de ville bryta kontraktet.

Det var i grunden inga konstigheter att Niklas Lundström fick gå från Björklöven. Hans prestationer har hållit för låg nivå och Björklöven värvade in Linus Fernström vilket gjorde att de nu satt på tre målvakter. Lundström har nu blivit utlånad till Huddinge vilket var en bra lösning.

I går pratade hockeysverige.se med Niklas Lundström om situationen och då sa Lundström ett par intressanta saker.

”Björklöven bröt kontraktet med mig för en månad sedan eller lite mer”

Mycket intressant. Daniel Johansson sa till mig för två veckor sedan ”Vi jobbar på både en två och tremålvkatslösning och kommer att göra det som är bäst för Björklöven”

Då hade alltså redan Lundström fått sparken, men skulle stå i båset tills Werner kom hem.

Hade inte Björklöven kunnat gå ut med det redan tidigare? Vad hade blivit sämre av det?

”Jag hade haft en ganska låg vinstprocent i mina matcher. Det var så han (Daniel Johansson) sa.”

Niklas Lundström menar i artikeln att Björklöven i anledningen till varför de bryter kontraktet inte pekat på prestationen utan på vinstprocent och statistik. Här ska jag inte kasta för mycket sten. Jag har själv ofta lyft fram Lundströms statistik när jag ska förklara hans prestation, men sanningen är att prestationen, sättet att släppa returer och bristen på trygghet för laget med Lundström längst bak ju längre säsongen gått är för mig den allra största anledningen.

Hur som helst måste jag säga att med Fernström och Werner har Björklöven två bra målvakter just nu, men ingen av dem känns självklara att bygga kring för framtiden. Werner tillhör Färjestad och Linus Fernström ser nog sig själv på en högre nivå egentligen. Här har Joakim Fagervall en nöt att knäcka. Vem är Björklövens målvaktsetta 2017-18?

Om jag får komma med ett förslag: Panterns Tex Williamsson. Björklöven kan buda ut Pantern i alla lönedueller som finns och Björklöven är en förening som ska vara i toppen av allsvenskan. Kan Oskarshamn värva Bakala från Mora och Ragnewall från Tingsryd så kan Björklöven värva från Pantern.

12 kommentarer

  1. Kungsholms-Ubbe

    Helt rätt tänkt, Gustav. Tex Williamsson tillsammans med en bra ”back-up” som kan tävla om förstaspaden alternativt avlasta vid tillfälle (10-15 matcher under säsongen). Om Werner anses inte platsa i Färjestad så skulle han vara ett bra alternativ i Löven nästa säsong också.

    • Calle

      Kom du ihåg när sasja var tränare här? Var han bra? Det är inte så jag minns den tiden iaf.
      Finns många tränare i Sverige med bättre resultat och förmåga.

  2. Sigge

    Nu väntar vi med spänning på din utlovade intervju med Fagervall.
    Kommer han göra något eller ska vi se Löven sjunka ännu mera i tabellen innan det görs något?

    Alla ser ju att det händer noll på bänken.
    Ingen aktivitet från tränarna utan spelarna pratar mest med varandra eller inte alls.

    Varför ingen timeout i går innan 3-1 då dom rann igenom gång på gång?

  3. Per

    Werner ska knappast spela i FBK. Tidigare så har han öppet talat om att försöka i Nordamerika och att ytterligare en säsong i HA är aktuellt. Tror att Löven kan behålla honom om vi inte fortsätter att misshandla våra stackars spelare.

    Personligen så finns det bara ett alternativ. Kevin Lindskoug som borde funka i ett Löven med en ny sportchef och nya tränare.

  4. Olle

    Med Kevin kommer också viss problematik bredvid isen, det vet vi sedan tidigare. Det måste man räkna in när man värvar honom. Dock upplever jag att Kevins uppsidor är fler vilket borde innebära att han kontaktas av Löven.

    Handleder man Kevin på rätt sätt har man ju en guldmålvakt där som också kan följa med oss upp i SHL säsongen 2035/2036.

    • Hack Zamill

      Tycker att du förhastar nu! Det kommer snart en uppdaterad plan för när Löven ska vara i SHL och den är nog inne på 2045. Och då tror jag inte Kevin är aktuell längre men kanske nån av hans söner?
      Innan dess har vi sett Karlskoga, Västervik, Asplöven, Troja Ljungby, Boden, Antjärn och Uttersjöbäckens IF vara uppe och vända i SHL, men Lövens organisation har helt enkelt inte varit mogen ännu. Däremot har man haft en klar värdegrund och den är att ” man iaf har kämpat väl”

      Skämt åsido, är MÅ fortfarande kvar? När ska Fagervall agera?

      • Hannes

        Va då Hack Zamill, varför skall Fagervall agera? Han har ju gjort det en gång sedan han kom och resultatet av det kan väl ingen vara nöjd med då han helt missbedömde situationen och satte Åkerblom-ansvarig för försvarsspelet-som huvudtränare. Det lovande anfallsspelet försvann helt och försvarsspelet blev ännu sämre. Varför haussas Fagervall? Vad har han egentligen åstadkommit tidigare?
        Ett år fick han sluta i Löven. I Luleå blev resultatet, trots mångmiljon sponsring av Porser och en av SHLs största budgetar båda säsongerna där, en kvartsfinal och en semifinal. Så är Fagervall verkligen rätt man som GM??? Hur väl kan han sin hockey??? Fagervall har själv sagt att han är ansvarig för det sportsliga. Löven ligger på plats 12!!! med 119 insläppta så här långt. Verkar inte bättre än att Löven åter igen slängt pengar i sjön genom att ta tillbaka Fagervall.

  5. Ola

    Tröttsamt med pratet om Kevin hela tiden, var han bra ifjol? Nej. Hyfsad under match men de matcher han stod där det blev straffar var det uselt. Det finns många duktiga och de som kommer bli än bättre.

    • Per

      Det har ju onekligen visat sig vara enkelt att värva någon av dessa duktiga målvakter du nämner. Med Kevin så vet vi vad vi får samtidigt som Kevin trivs och vill bo långsiktgt i Umeå. Det är en målvakt som vi mao kan bygga laget runt i minst tio år framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.