Björklöven lånar från Luleå

Björklöven lånar in Pontus Själin från Luleå över de nästkommande två matcherna. Ett smart val med tanke på rådande konkurrenssituation på backsidan.

Daniel Johansson pratade om det i Cmores sändning från Björklöven – Timrå. Då i andra pausen intervjuades han av Björn Olden och Mike Helber och berättade då att: ”Vi får se vilket besked vi får angående Emil Wikströms skada. Skulle han bli borta en längre tid så kan vi komma att kika på att hitta en lösning för en åttonde back”

Nu har alltså Pontus Själin med 47 SHL-matcher på meritlistan lånats in.

– Vi känner att vi behöver en injektion och förstärkning till truppen. Därför lånar vi Pontus Själin till matcherna mot Almtuna och Pantern kommande vecka. Pontus är en tvåvägsback som gör jobbet i såväl defensiv som offensiv zon, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

Den Östersundsfotrade 20-åringen spelade ett par matcher med Leksand i SHL säsongen 14-15 och sedan nu 47 matcher i SHL för Luleå över två säsonger där han dock haft sparsamt med speltid.

Med tanke på att tränarna tycker att Niklas Pavel inte går in på sex backar och de ändå valde att bänka Christian Bull på slutet av matchen mot Timrå och lät Jonas Emmerdahl dubblera. Med tanke på det samt att Emil Wikström knappt fått spela på hela säsongen och att när han gjort det inte alls hållit så är det logiskt att Björklöven lånar in en back. Exakt hur bra Själin är har jag för dålig koll på. Det ska bli intressant att se i de kommande matcherna. Känslan är att Björklöven behöver en back extra resten av säsongen. Bra i sig att Joakim Fagervall använder sina kontakter med Luleå.

Lars ”Osten” Bergström beskrev Själin som ”en skridskostark och spelskicklig back som har mycket framtid i sig” när han värvades till Luleå. Av vad som gått att läsa sig till är Själin är ingen rent defensiv back utan en tvåvägsback på 184cm och 80 kilo med sina främsta egenskaper i offensiven. Är det vad Björklöven i sig behöver just nu? Känslan är allafall att Själin tar Bulls plats.

7 kommentarer

  1. Lövarn

    Luleå skrev nyss nytt 2 års avtal med han så de måste ju se en framtid i han så säkert en duktig back men känns inte som exakt den defensiva klippan Löven behövde.

  2. Ronny Edvardsson

    Trots förlusten mot Almtuna har SSK ryckt upp sig något spelmässigt efter jul. Men räcker det? LT-sporten har granskat formkurvan jämfört med konkurrenterna – och så här slutar serien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.