En produkt av vad Björklöven är just nu

5-3 borta mot Modo, ja en uppumpad derbyseger delvis, men också ett resultat av vilka Björklöven är och vad ett powerplaymål betyder.

Senast mot Vita Hästen satte Björklöven skottet i kryssribban när de fick ett tidigt powerplay. Nu några dagar senare på ett liknande sidledspass i en annan hall mot en annan motståndare så satte Stefan Andersson skottet i mål. Det var grunden till den här segern. Modo vet att Björklöven har haft problem i powerplay, de vet att Björklöven haft problem i boxplay. När Björklöven då nätar i powerplay, Modo misslyckas i powerplay, ja då gick luften ur Modo.

Modo inledde väldigt starkt med hög fart och satte press på Björklöven. Om 1-0 målet var det som tog udden ur den pressen från Modos sida, så var det Zach Hamills 2-0 mål som vände matchen helt till Björklöven. Från det målet och framåt var det Björklöven och bara Björklöven ända till att de slutade spela med fem minuter kvar.

Nu rann målen på och Modo gick ned sig i det djupa svarta hål de befinner sig i. Sanningen var dock att Björklöven spelade ungefär som de gjorde mot Vita Hästen. Det var inte så stor skillnad förutom att de satte dit lägena. Även om det naturligtvis är en stor skillnad, men ni kanske förstår vad jag menar.

6-3 derbyt senast i Umeå var en match från en annan planet där Björklöven bars av inramningen. Det här var något helt annat.

Spelmässigt så är det på den här nivån Björklöven befinner sig. Det har varit så över de 5-6 senaste matcherna nu. Sedan har effektiviteten varit olika i match efter match och motståndarnas insats har också varit det, men Björklöven har hittat en grundstabilitet som kommer att leda till poäng.

Räcker den till att klara sig undan kval? Det är svårt att säga. Speciellt när Västerås har så pass bra form. Nu har även Modo och Oskarshamn blandat sig in i botten, men det här räcker definitivt för att ge sig chansen för att undvika kval. Synd bara att Fagervall inte gick ned några matcher tidigare och med det stabiliteten, men nu är det som det är.

Avslutningsvis några detaljer:

¤ Jag pratade med Zach Hamill lite i intervjun efteråt och han sa något bra. ”Vi klarade av att hålla oss kalla även om det kokade från läktarna och se till att använda energin rätt och inte till att göra fel saker”. På det sättet hanterade Björklöven inramningen helt rätt.

¤ Alexander Sundström gjorde comeback och jag trodde inte mina ögon när han skulle spela i förstalinan, men så här i efterhand så blev det lyckat. Susse tekade riktigt bra och duon Hamill/Murphy gjorde sin bästa match ihop på mycket länge. Sedan klarade Sundström av tempot riktigt bra och med sina ledaregenskaper känns det som väldigt rätt att ta hem honom.

¤ Sista fem minuterna visade Björklöven upp det där som under Tommy Jonsson och Markus Åkerblom varit så farligt. Bristen på ödmjukhet. Björklöven slutade att spela när de ledde med 5-0, åkte omkring och nöjt och det är inga vanor som får tränas in. Det var illa. Laget stod inte upp för målskillnaden som kan bli så viktig, de stod inte upp för Linus Fernström som hade gjort en kanonmatch. Det var illa. Det ska laget ta med sig och ta bort.

¤ Det var många som var bra denna kväll. Jonas Emmerdahl, Stefan Andersson, Mikko Pukka, David Lindquist, Kim Karlsson, Cody Murphy, Zach Hamill och naturligtvis ska de njuta av det här, men sedan är det bakom. Laget är fortfarande på kvalplats. Se framåt, leverera på den här nivån igen. Joakim Fagervall sa i en intervju med Mittmedia här i pressrummet i Fjällräven Center att ”spelarna ska leva och dö för Björklöven just nu” och så är det. Då kan de slippa ett kval.

Läs mer om matchen:

Fagervall: ”gedigen insats”

Hamill: ”Hade sett det på tv”

Johnsson: ”Björklövens förvandling”

11 kommentarer

  1. Stefan

    Håller med….blir jäkligt irriterad att man slutar spela med typ 5 minuter kvar, Fernström gör en kanonmatch, hjälp honom hålla nollan och ge MoDo en riktig käftsmäll!!! Istället slutar man göra jobbet och ”låter” MoDo göra 3 mål…så jäkla illa!!

    • Enrico

      Jag tycker att Modo jobbar fram till ett välförtjänt mål, och Skröders avslut är inte mycket att säga om. Efter det tycker jag dock att insatsen, framförallt i egen zon, är bedrövlig. Löven och Fernström jobbar för nollan så länge den lever, sen efter 1-5 tummar de på både detaljer och kampvilja.

  2. Ronny Edvardsson

    Sex matcher kvar och flera lag är inblandade i botten, trevligt samt jobbigt värre….ingen nyhet alls. Matcher även idag och imorgon samt på måndag. Allt kan hända eller inte??

  3. Roger

    Gustav! Jag tycker att det är bedrövligt att du som ska kommentera matchen låter människor skriva vadsomhelst och trycka ner olika spelare match efter match. Förstår inte varför du släpper igenom sådant skit, det är bara kommentarer som rör matchen som folk vill läsa, och självklart ska man få kommentera men du låter sådana som Firsov och Robert skriva kommentar efter kommentar och vidriga kommentarer som inte hör hemma här! Verkliga lövenhatare!! Eftersom du släpper igenom sådant så kan ju inte du heller vara en speciell lövensupporter. Tror de flesta håller med mig, kommer inte läsa något mer här eller där du kommenterar, du sjunker så lågt Gustav ska du veta. Du är en pinsam människa och skulle jag stöta på dig så skulle du få höra ett och annat. Som exempelvis när Fredriksson fick ta en massa skit här och folk skrev att han skulle hoppa från en bro , sådant tyckte du också var ok att släppa igenom. Det säger ganska mycket om dig Gustav.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Tack för din åsikt. Jag gör så gott jag kan, men det går väldigt fort under liverapporterna. Du är välkommen förbi pressläktaren på måndag om du vill skälla. Jag står för det jag gör o den jag är. Jag släppte inte igenom det där om Fredriksson och hoppa från en bro, jag nekade det och skrev sedan här i bloggen att många gått för långt.

    • sulfint

      Roger! Jag tycker att Gustav är den som är rappast och mest frekvent i rapporteringen.
      Lite skrämmande att din kommentar gäller tyckare som har synpunkter på svagheter hos Lövenspelare, något som nästan varje lövenfan haft anledning att ha under denna miserabla säsong.
      Inte med ett ord kommenterar du det direkta hot om våld som förekom, ett hot som inte hade något alls med matchen att göra.
      Sen ja´har ni ingen rätt att kräva att journalister på VK ska stämma in i skarna av hejare. De hoppas säkert att det ska gå bra för Löven, men det vore rätt pinsamt om de blev lika enögda som övriga fans är.
      Tack för ordet

  4. Lasse

    Man skall inte gnälla när Löven vinner, men trots 0-5 i sista lyckas dom inte stänga matchen. 5 min till och Modo hade vunnit. Trots seger är Löven ett riktigt loser team.

  5. plutten

    Det kan inte alltid vara så lätt för Gustav. Ibland blir han anklagad för att vara för enögd när det gäller Löven. Och nu dyker det upp en filur som anklagar honom för att vara raka motsatsen, alltså en Lövenhatare. Det är nästan lite lustigt. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.