Fantastiskt igen av GD!

JL20170217JL1346-vkwp-694x390

Ännu ett derby, ännu en publikfest. Jag såg att Cmore-experten Mike Helber berömde Green Devils efter matchen på twitter och kallade Björklöven ”Svensk ishockeys klubb med störst potential”. Jag säger inte att han är fel ute.

Så här såg det ut i Fjällräven Center. De var en rejäl Lövenklack på plats, men det var ju inte bara hur det såg ut som var grejen utan hur det lät. Med tanke på tabelläget, hur laget presterat den här säsongen är det otroligt att Björklövens supportrar samlar ihop sig och kommer ned på det sättet som de gör till en mach på det här sättet. Det kanske var några färre än förra bortaderbyt om jag ska uppskatta, men det var ändå ett galet tryck matchen igenom från de gröngula fansen. De sjöng verkligen genom hela matchen.

Arean var som helhet inte riktigt lika knökad som i förra derbyt i Ö-vik och vi fick inte riktigt samma avgrundsvrål som vid Kims 3-3 mål den gången. Nu var det en annan typ av match, det var lite för ensidigt, men det var hög, hög klass ändå.

Om vi ska betygsätta derbyna den här säsongen publikmässigt så var derbyt i Umeå senast kanske det med absolut tätast stämning och det derbyt där Modoklacken levererade som allra bäst. Förra derbyt i Ö-vik var nog den allra mäktigaste läktarupplevelsen under säsongen. Första derbyt i Umeå var nog derbyt med minst tryck. Totalt sett är det dock ändå ett av de hetaste derbyna i hela Sverige publikmässigt just nu. Det säger något om Björklöven faktiskt.

Det är ju så. Inget lag har så mycket bättre fans än vad de förtjänar sportsligt än Björklöven och känslan är att de aldrig sviker. De har gått genom tre säsonger i ettan, nästan-konkurser, negativa kvalserien, degraderingar och ändå står de där kvar. Det är egentligen helt sjukt.

Att spelarna kom ut på isen och tackade fansen efter matchen när GD ropade på laget var riktigt fint att se. Det var fansen förtjänta av.

Själv är jag glad att allt lutar mot att vi får ha kvar det här derbyt nästa säsong. Nu när ett seriederby mot Skellefteå inte känns så nära så får det här duga.

Bilden ovan: Foto: Johan Löf/Axellöf

4 kommentarer

  1. Per

    Skulle personligen säga lövenfans snarare än GD. Green Devils är onekligen fantastiska men Lövens lojala supporterskara är så mycket större än så. Det är ingen kritik mot GD utan mer bara ett konstaterande att väldigt, väldigt många äter, sover, lever Björklöven. Få ishockeyklubbar är lika stora som Björklöven som ibland snarare kan liknas med storklubbarna i svensk fotboll för att hitta ett motstycke. Självklart mycket mindre men engagemanget runt Löven är imponerande och på många sätt starkare än många SHL-klubbars.

  2. Mangan

    Green Devils får en jävla massa cred ifrån journalister som inte orkar göra jobbet. Det är sedan gammalt. Dvs så räcker det att någon har en GD flagga med sig på en bortamatch för att hela supporterklubben tillskrivs. Exempel: Komentatorn i matchen: Västervik-Löven ”Härligt att så många ifrån GD tagit sig ner de 100 milen för att stötta sitt lag”.
    Fel, fel, fel.. De flesta Lövare på bortastå bor i södra Sverige. Majoriteten av dessa betalar INTE medlemskap i GD.
    Vad beror detta på då?
    1: GD är mer en löst sammansatt öldrickande hockeyklack än en fungerande supporterklubb likt storstädernas diton där medlemmarna har makten att tillsätta en styrelse som i sin tur kan sätta press på moderföreningen.
    2: Ingen förutom de numera insomnade löst sammansatta intiativen ”GD-Syd”, ”Support i Syd”, ”Söderlövare som samåker” har varit starka nog att föra fanan vidare under eget namn.

    Det kommer ju alltid folk ändå.

    • GD Medlem i Västervik

      Jag hör vad du säger, men faktum är att majoriteten på bortastå i Västervik var oss GD medlemmar som gick upp klockan 3:30 på Fredagsmorgonen för att sedan panga ner 100 mil enkel väg till Västervik i minibuss.

      Att en resa inte anordnades till Övik beror på att det skulle vara onödigt att hyra en buss som kostar mer per person än om folk tar tåg / vanlig buss. Absolut ska söderlövare och andra lövenfans ha big up för att dom sluter upp och hänger med. Men det är inte dom som kommer till matcherna 2 timmar i förväg för att förbereda alla banderoller, sätta upp trummor och se till så att allt fungerar som det ska.

      Sluta kasta skit till höger och vänster när det uppenbarligen är DU som inte har gjort din research.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.