Matchdag – Modo borta

Tre derbyn under säsongen har varit helt fantastiska hockeymatcher.NU väntar ett fjärde, med mer på spelet än i något av de tidigare tre.

Det börjar tajta ihop sig för Björklövens säsong. Jag skulle vilja säga att det med tanke på spelprogrammet nästan måste bli seger i det här derbyt. Även för Modo så om de ska klara av att nå en topp åtta-plats och inte dras in i bottenstriden behöver de vinna. Om Björklöven vinner skiljer bara fyra poäng mellan lagen.

Tidigare under säsongen har matcherna känts som enskilda matcher som varit större än serielunken som existerat runtom dem, men nu är det inte riktigt så längre. Därför känns den här matchen ännu mer spännande. Så här långt har det varit jämnt i alla matcher. Första mötet vann Modo med 5-3 i Umeå, andra mötet vann Modo i Ö-vik med 4-3 efter förlängning sedan Björklöven hämtat upp 0-3 till 3-3 och den sista matchen i Umeå vann Björklöven med 6-3.

Björklöven kommer med både bu och bä in till matchen. Tre segrar på fem matcher, men förlust 2-4 senast mot Vita Hästen. Modo förlorade med 2-3 mot Södertälje senast på bortais. Före det blev det 2-3 mot AIK och totalt har Modo förlorat fyra av sina sex senaste matcher. Det är alltså en relativt formsvag motståndare som väntar Björklöven.

Dessutom slog de nyligen bottenrekord i publik med 2919 mot Västerås så det är inte direkt uppåt totalt sett i Modo.

Det lutar mot en ganska öppen match då båda lagen lär komma ut ganska adrenalinstinna inför fullsatta läktare, galen stämning och det är faktiskt svårt att veta var matchen ska ta vägen. Det känns som att det laget som är mest effektivt, de laget som har kvällen är laget som vinner. Klarar du att kombinera adrenalinet med disciplinen är mycket vunnet.

Laget:

Björklöven släppte laget vid 12.30 idag. Så här ser ett preliminärt lag ut.

Linus Fernström (Adam Werner)

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Niklas Pavel

Stefan Andersson – Jacob Andersson

Alexander Sundström

Cody Murphy –  Zach Hamill – Jesper Thörnberg

Joakim Högberg– Kim Karlsson – Lucas Sandström

David Lindquist – Tobias Hage – Axel Ottosson

Marcus Jonsson – Stefan Öhman – Mattias Granlund

Nicklas Johansson

Mina nycklar till seger:

¤ Special Teams. När seriens två sämsta boxplay möts kan det inte vara annat än viktigt.

¤ Disciplinen. De laget som klarar av att hantera publiken, anspänningen och adrenalinet utan att göra misstag har ett övertag.

¤ Effektiviteten. Det laget som sätter sina chanser med bästa procent i den här matchen vinner. Jag tror på en jämn matchbild och då är det så.

Sagt från Lövenhåll:

- Vi måste jobba vidare, göra rätt saker på träningar och på matcher och jobba oss till framgång, säger Jesper Jäger.

Noterbart om Modo:

¤ Modos bästa poängplockare är numera Henrik Björklund. BIK-förvärvet som osar sniper och har gjort åtta PP-mål och sju game-winning-goals är nu uppe på totalt 37 (20+17) poäng. Modo har dock en riktigt stark trio i Emil Molin 36 (16+20) poäng och Patrik Karlkvist 34 (17+17) poäng.

¤ Tillsammans har den trion gjort 19 powerplaymål, alltså bara sju färre än Björklöven som lag. Modo som lag har 18.88 i powerplayprocent. De är åtta i serien med detta.

¤ Jesper Lindgren är poängbästa back med 17 (4+13) och han har varit bra offensivt på slutet. bäst plus/minus har Emil Molin med +11.

¤ Björklöven är fortsatt sämst i serien i boxplay med 70.47 procent. Modo är dock inte långt efter som näst sämst med 73.42 procent. Det blir kampen mellan två värdelösa boxplay.

¤ Modo är laget som har flest juniorer med speltid. De har sju ordinarie juniorer i laget och totalt har 16 spelare fått chansen under säsongen.

¤ Modo är seriens sämsta lag i tredje perioden med bara 8 av 45 vunna tredjeperioder.

¤ Jan Brejcak har en match kvar på en avstängning och kommer inte till spel. Byron Ritchie är fortsatt inte är aktuell för spel medan Pär Edblom och Tommy Enström sedan tidigare är borta för resten av säsongen

Sagt från Modo:

– Matcherna mot Björklöven har varit speciella den här säsongen och definitivt är det en höjdare att spela inför fullsatta läktare. Det som är otroligt viktigt är att hela tiden vilja mest i matcherna. Klockan tickar nedåt och det gäller att gilla det här läget och de som gillar det mest kommer att få ut mest av de här matcherna., säger assisterande tränare Per Styf till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv och Gunnar Johnsson är på plats i Ö-vik och levererar presskonferens, webb-tv och bloggar efter matchen.

3 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Hemsidan stämmer. Jag skrev mitt inlägg i går kväll. Löven hade sagt att Alex främst var tänkt som backs så jag satte honom där.

  1. plutten

    Hur mycket har Sundström spelat som center de senaste säsongerna? Ifall jag inte har missuppfattat det hela, så verkar han ju inte ens vara så sugen på att spela det. Ja ja det kanske blir en succe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>