En riktigt bra chans för Löven

Efter Västerås förlust på söndagen har Björklöven möjligheten att ta steget upp på säker mar ikväll och de möter ett av seriens formsvagaste lag

Det vanliga matchdagsinlägget utgår idag på grund av sängliggande och hög feber för bloggen. Det gör tyvärr att jag tvingas se matchen på tv ikväll.

Men vi kan inför matchen konstatera att…

…Karlskoga kommer från tre raka förluster till matchen. 2-5 mot Södertälje, 1-2 mot AIK och 1-2 mot Tingsryd. Efter att under stora delar av säsongen varit genomstabila har Karlskoga börjat svikta på slutet.

…Formsvackan har gjort att Pantern bara är tre poäng efter serietvåan och bakom där finns Västervik och Timrå ytterligare en poäng bakom. BIK har alltså gott om motivation i nuläget.

…Karlskoga har fortfarande seriens två poängbästa spelare. Victor Ejdsell leder poängligan med 49 (22+27) och Alexandre Lavoie är tvåa med 46 (12+34) poäng.

…Med 23.97 i powerplay är Karlskoga bäst i serien, i boxplay är de tvåa i serien med 87.58.

…”Vi har inte spelat 100-procentigt. Det känns som att det låst sig för oss. Nu gäller det att vi tar oss samman, slappnar av och spelar så enkelt som möjligt – som vi gjorde när vi i stället vann matcher, säger Henrik Larsson till NWT”

För Björklövens del handlar det återigen om att spela konsekvent och disciplinerat i försvarsspelet. Det är steg-1, sedan har de en het duo  i Zach Hamill och Cody Murphy. Det ska Björklöven utnyttja. Hur som hest är det här en väldigt bra chans att sätta sig i förarsätet i kampen med Västerås. Björklöven har fyra raka hemmaförluster och det gnager. Det måste få ett stopp om Björklöven ska undvika negativt kval. Detta är en bra dag att vända på den trenden.

”Vi måste vara påkopplade från start och spela med hundra procent närvaro. Då ger vi oss chansen att vinna”, säger Fagervall till klubbens hemsida inför matchen.

8 kommentarer

  1. Mangan

    Ingenting talar för att Löven bryter sin hemmaförbannelse ikväll. Det är lagets chans till 3 poäng. För ett lag som inte kan hantera press är matchen ikväll livsviktig. Minns ni förresten hur det var på 80-talet när Löven bara vann borta? Det resulterade i att man bytte färg och började spela i vitt hemma. På den tiden fick klubbarna bestämma själva. Idag är det väl en omöjlighet då Ligan med VD Stephan Guiance i spetsen ska bestämma allt (se Leksand som exempel). Oavsett om grabbarna är ute och åker buss nu på eftermiddagen för att simulera bortamatch kommer man inte ifrån pressen och ångesten att leverera hemma i ladan.
    Game on.

  2. Målis

    Jag tror att pressen hemma beror på att spelrna vill bjuda på snygg och teknisk hockey. Faktum är att de flesta skulle vara nöjda med tråkigt bortaspel bara det blir poäng. Publiken är aldrig missnöjd vid seger. Sedan är Bofors ett skitlag som är jobbiga att möta så det bli nog tufft ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.