En bra lösning för hela säsongen

Björklöven bjöd på dubbla nyheter under torsdagen. Först att Jonas Emmerdahl är skadad, sedan att hans ersättare heter Simon Backman. Något som i slutändan känns som en stabilisering av backsidan.

Jonas Ememrdahl blir alltså borta. Han har opererats för en ”lowerbody Injury” och missar tre månader. Det är sex veckor till premiären mot Karlskoga. Om tre månader exakt har Björklöven spelat 14 omgångar. Betyder detta att Jonas Emmerdahl kommer tillbaka efter 15-18 omgångar då är det här verkligen ett lyft för Björklövens backsida. Nu vet vi inte hur länge Fagervall vetat om detta, men oavsett snabbt agerat.

Läs mer om Emmerdahls skada här och om vad Fagervall säger om Simon Backman här. 

Det är aldrig kul när någon skadar sig och Jonas Emmerdahl var fram till att Mikko Pukka anslöt till Björklöven lagets bästa back. Jag hade gärna sett honom direkt från start, men med den rutinen Simon Backman har med över 700 matcher i SM-Liiga blev detta en bra lösning. Han har inte alls varit något riskmoment bakåt och även kunnat leverera framåt ibland. Men Pukka, Backman, Stenqvist, Andersson, Pavel och sedan Emmerdahl när han kommer tillbaka som backmässig ryggrad så är det ändå en klass bättre än förra säsongen.

Simon Backman hade en lite sämre säsong förra året i Saipa med -18 som assisterande lagkapten, men även Pukka kom till Björklöven från en sämre säsong i Vaasa. Han gick rakt in och levererade. Det skulle inte förvåna mig och Backman också gör det. Det ska bli intressant att se honom i de första tärningsmatcherna.

Den där backen som jag tyckte att Björklöven verkligen behövde värva. Den är alltså värvad nu och det med en god ekonomisk lösning då försäkringskassan betalar Emmerdahl från dag 15 till 90 på de tre månaderna. Men som sagt. Trist för Jonas. Sedan det här mörkandet om vad det är för skada har jag aldrig förstått och kommer aldrig att göra, men det är en annan sak. När Löven går på is ska jag luska fram vad det är.

6 kommentarer

 1. Hof

  Jag är inte heller ett dugg intresserad av vad det är för skada. Bara rehaben går fort och bra för Jonas behövs! Du journalisten, du borde foka på viktigare saker än ett opererat knä(?) tex att inte vara så negativ när det kommer till Björklöven. Nr:4 är tillbaka när han är tillbaka!

 2. Per

  Roligt att du är tillbaka Gustav! Låt hoppas på en bra säsong där Löven äntligen kan hänga med i toppen. Det har vi förtjänat efter de senaste årens rena misär. Jag litar fullt på att Fagervall lyckas nå sitt tvärsäkra snack om topp fyra och att Löven alltid ska vara ett topplag på denna nivå.

 3. jaca

  Inte heller intresserad på vad för typ av skada, den där typen av mörkning av skador är nåt som hålls det på med under ett slutspel som nu har blivit populärt under hela säsongen…
  Bara han blir återställd så fort som möjligt utan att stressa på det är jag nöjd
  Sedan måste jag tyvärr hålla med om att ibland känns det som om det är lite negativa vibbar i ditt skrivande när det rör Löven och dess agerande i största allmänhet, visst Du är kanske realist och inte vill ha för stora förhoppningar men tron på att det ska bli bättre denna säsong tycker jag att man ska ha utan att för den skull överdriva!
  Du gör ett gott jobb tycker jag!

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det är intressant. Jag har precis skrivit att Björklövens värvning av deras nya back är en bra lösning och att Björklöven nu stadgar upp försvaret på ett bra sätt och det enda som alla kommenterar är det faktum att jag inte gillar mörkläggning av skador. Skriver jag nio positiva saker och en negativ så är det den negativa som får alla kommentarer. Det är ett intressant fenomen. Ser vi till läsarstatistik så är det alltid de negativa inläggen som är mest lästa och mest kommenterade. De positiva bryr sig ingen om. Jag kommer aldrig att förstå detta.

 4. Keepern

  Jag är intresserad över vad det är för skada och hur / när han fick den. Jag och många med mig trodde att det var axeln han opererat för det var väl den han hade problem med förra säsongen.
  Sedan kunde det vara roligt att få veta vad Isak SÄ ( eller var det Ottosson ) sysslat med under ledigheten då han tydligen skadat / brutit benet.
  Fortsätt ditt bra jobb Gustav !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>