Oväntad, men intressant värvning

Björklöven har gjort klart med Lukas Eriksson som ersättare till Tobias Hage. En värvning som kom lite oväntat, men en värvning helt i Joakim Fagervalls linje.

Lukas Eriksson har alltså skrivit på ett kontrakt med Björklöven säsongen ut med möjlighet att bryta vid nyår för bägge parter. Eriksson spelade med Leksand i SHL i fjol, men har sedan inte fått klart med någon ny klubb.

Han har dock gjort 17 mål för Oskarshamn säsongen 10/11 och 13 mål 13/14. Han har fyra säsonger över 10 mål i allsvenskan och 405 matcher (162 poäng) i allsvenskan.

– Vår skadesituation har gjort att vi ansett oss behöva ha in en center till. Detta då vi inte räknar med Tobias Hage i spel förrän efter nyår. I Lukas Eriksson får vi en storväxt och klok center som jobbar hårt. Han kommer göra mycket nytta för oss framöver, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till Björklövens hemsida. Jag har sett honom en hel del i Leksand och det är en klassiskt hårt arbetande defensivt trygg, fysisk spelare som kan spela både center och forward. Ingen flash, bara en gedigen spelare som dock kan trycka in en puck här och där. Beskrivningen av honom på eliteprospects är ganska talande:

Eriksson is a very hardworking forward. He has good size and excellent reach and is most noticeable in the play along the boards, where he is excellent. Mobility is pretty decent considering his large frame and puck skills are okay. A very valuable team and role player.

Alltså stark, hårt arbetande brunkare. Vi pratar spelare med ”hög lägstanivå”. En Fagervallspelare.

Det är en intressant lösning dock, en annorlunda lösning. De flesta lagen plockar in juniorer eller spelare som inte riktigt får speltid i SHL i ett sånt här läge med skador. Björklöven går en annan väg och väljer att kontraktera en spelare med out kring nyår som en ren ersättare för Hage. En spelare som står helt utan kontrakt, en spelare som därmed inte är igång matchmässigt, men som säkert kan ta en lite lägre lön då han sitter utan klubb. Stannar Eriksson efter nyår så breddar det ju truppen och det är klart positivt efter den skadesituation vi såg mot Oskarshamn. Så på det sättet får fansen vad de skriker efter, bara inte ett lika sexigt namn som Timrå som nyligen värvade Lavoie. De tappar ju dock troligen Dahlén så det är väl en tänkt ersättare där. Fagervall har agerat, nu ser vi snart vilket utfall det får. Oavsett en lite oväntad värvning, men intressant att se hur den slår ut.


                    

5 kommentarer

  1. Per

    Fantastiskt osexigt men säkert en helt okej ersättare för den totalt osexiga Hage. Hage är möjligtvis en bättre tekare men Eriksson kan nog göra ett par poäng extra. Allt som allt inget som höjer lagets högstanivå nämnvärt men samtidigt så verkar ju Fagge snarare fokusera på att inte lägstanivån ska vara som mot Oskarshamn.

    Låt hoppas det slår väl ut. Välkommen!

  2. Daniel

    Spelar Lukas i kväll ? Och med vem?
    Jag vill att Fagervall skulle byta plats med Cody och David. Så att David och kim , lukas kan vara en hård jobbande 3e femma

  3. Link

    Helt rätt! Jag tror att den senaste tiden svacka beror mer på avsaknaden av Hage än avsaknaden av Pukka. Vi såg det även i fjol, då en skada på hage hjälpte till att bryta den positiva trend som följde på att Åkerblom tog över som coach. Hage är helt enkelt en av de viktigaste pusselbitarna i Björklövens lagbygge, en som står för stabilitet och struktur över hela banan. Hoppas att Lukas kan axla lite av den rollen. Det är tydligt att Kim Karlsson, trots sitt breda register, inte fixar det. Inte heller Andreas Vikström, som annars har tagit ganska stora kliv under början av den här säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.