Matchdag – Södertälje borta

Bortaturnen fortsätter. Från ett lag som sparkat tränare och vaknat till ett annat, men som bjuder på något helt annat rent hockeymässigt. Ett lag som just nu spelar utan förväntningar och flyger fram.

Det mesta i snacket kring Björklöven nu handlar om Kim Karlssons frånvaro och vad man nu tycker om den, men faktum är ju att han inte är med och då kan vi egentligen lämna det inför matchen mot Södertälje. Kort mellan matcherna oavsett. Björklöven har rest från Dalarna ned till Södertälje efter att ha tränat i Tegera Arena och på måndagen värmer de i Scaniarinken.

Södertälje som står för motståndet på måndagen var ett ruskigt risigt lag under inledningen av säsongen med boll poäng på sex omgångar. Sedan sparkade de Mats Waltin efter just sex omgångar och efter det har de vänt. På nio omgångar hag laget tagit 20 poäng och inte gått poänglösa från en enda match. Laget har gått från att vara jumbo till att ligga på 10:e plats. Södertälje kommer närmast från 5-2 borta mot Tingsryd, 1-2 efter straffar hemma mot Leksand, 6-3 hemma mot Karlskoga och för det 5-4 efter straffar.

Ni ser. Södertälje har gått från att vara en enkel motståndare till ett av seriens hetaste lag. Därför känns säsongens förra möte, 4-1 till Björklöven i sammanhanget ganska irrelevant. Annars har Björklöven haft ganska lätt i Södertälje. Förra säsongen vann Björklöven med 5-3 och 3-0 i Scaniarinken förr säsongen.

Nu väntar en match där Björklöven sett till taktiken mot Leksand kommer låta Södertälje att vara spelförande och sätta försvaret och kampen om egen blålinje som nummer ett. Till skillnad mot Björklöven så är detta lag något sämre defensivt och det kommer att finnas bra med chanser när Björklöven väl tar sig in i zon att parkera där och skaka Södertälje. Med ett fortsatt bra försvarsspel, med hårt arbete kan de ta poäng, med Austin Farley eller en förstalinan som vaknar kan de vinna.

Laget: 

Så här ser laget ut: (Bekräftat)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenkvist
Simon Backman – Simon Åkerström
Niklas Pavel – Jacob Andersson
Stefan Andersson

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Roope Talaja
Mattias Granlund – Axel Ottosson – David Lindqvist
Erik Rainersson – Lukas Eriksson – Cody Murphy
Marcus Jonsson  – Andreas Vikström – Nicklas Johansson
Emil Norberg

Mattias Granlund är tillbaka. Austin Farleyfortsatt skadad. I övrigt saknas Jonas Emmerdahl, Emil Wikström, Isak Stenlund-Ädelgran, Tobias Hage och bänkade Kim Karlsson.

Bloggens nycklar:

¤ Styrspelet – Som Björklöven visade att de vill spela på bortais senast så kommer hur de lyckas stoppa Södertälje i mittzonen att var oerhört viktigt för att vinna.

¤ Adam Werner – Ska Björklöven låta Södertälje ha puckinnehavet måste Adam Werner fortsätta att leverera.

¤ Powerplay – Det håller inte att spelet i special teams är så dåligt. Det måste upp ett snäpp, annars får det effekt tids nog.

Sagt från Lövenhåll: 

- Jag tycker att matchen mot Leksand var en bra genomförd match där vi håller ihop som ett lag. Så vill vi fortsätta att spela. Det kommer att krävas återigen en riktigt bra prestation mot ett lag som hittat rätt på slutet, säger Joakim Fagervall till kolllega Gunnar Johnsson.. 

Noterbart om Södertälje:

¤ Fredric Weigel var assist kungen i Södertälje förra säsongen, han har varit det den här säsongen med. Nio assist (11 poäng) har det blivit. Senast mot Tingryd noterades han för tre assist. Det var väntat att Weigel skulle vara i poängtoppen i laget, men att Huddingeprodukten Christopher Bengtsson (i Tingsryd i fjol) skulle vara det var mindre väntat, men med 10 (4+6) poäng är han tvåa i laget och med 4 (1+3) är han bäst i laget i powerplay.

¤ Thomas Valkvae-Olsen som gjorde 17 mål i fjol för Karlskoga är bästa målskytt med fem kassar för SSK så här långt.

¤ På målvaktssidan inledde förra Almtunamålvakten George Sörensen lite skakigt, men har spelat upp sig rejält och ståtar nu på 92.72 i räddningsprocent och 2.22 insläppta mål per match. Sörensen har stått alla matcher utom två.

¤ Med 17.65 procent och nio gjorda mål är SSK nia i serien i powerplay. I boxplay är statistiken 83.33 procent vilket gör laget till sexa i boxplay i allsvenskan.

¤ Södertälje har minst puckinnehav av alla lag i serien, men spenderar trots det nionde mest tid i anfallszonen med pucken.

¤ Med 46.36 i tekningsprocent är Södertälje seriens näst sämsta lag på att teka.

¤ Södertälje ät tillsammans med Björklövens seriens bästa lag i tredje perioden med 9 vunna tredjeperioden.

¤ Så här ser en premilimär laguppställning ut för SSK:

George Sörensen (Lukas Klarström)

Nicklas Grossmann – Marcus Bohman
Jacob Spångberg – Stefan Johansson
Henrik Malmström – Jonas Liwing
(Petter Hansson)

Nicklas Heinerö – Lucas Carlsson – Victor Andersson
Chrsistopher Bengtsson – Fredric Weigel - Henrik Nyberg
Thom Flodqivst – Stefan Gråhns – Thomas Valkvae Olsen
Albin Sethsson – Måns Lindbäck - Hampus Olsson
(Jesper Lindén)

Sagt från Södertäljehåll:

-  Vi är ordentligt förberedda. Jag har för mig att det var ganska jämnt däruppe och sedan gjorde de tre mål i slutperioden och drog ifrån. Men nu är vi i bättre form och de har väl gått lite knackigt på slutet så jag tycker vi har bra slagläge, säger ex-lövet Henrik Nyberg till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson är är på plats och levererar texter samt presskonferens och ytterligare webb-tv-klipp efter matchen.

4 kommentarer

  1. Dannez

    Nu år det bara 3 poäng som gäller! Stå upp för laget. Spela enkelt. Håll tätt bakåt. Ha ett stort självförtroende Och sist men inte minst kör över dom och ha roligt!

  2. Coachen

    Veckans matcher känns riktigt viktiga om vi ska haka på slutspelståget. Fattar inte vad som hänt med Södertälje sen tränarbytet, tycker nog att de är bland höstens svagaste motstånd av det som jag sett i höst. Lite oroväckande med vår dassiga målproduktion på slutet, vore ju bra om det släppte där. 6 poäng i veckan och vi är med i playoffracet, kämpa!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>