Ett fantastiskt besked

Björklöven värvar alltså Fredrik Grönberg som sportchef med ett kontrakt ända till 2021. Ett i mina ögon oerhört bra besked.

Fredrik Grönberg kom till Björklöven inför säsongen 2014-15 och tog Björklöven från den division-I-förening de varit ett par år till ett allsvenskt lag rent sportsligt  Jag var imponerad över hans arbete, hans sätt att vara orädd för att ta på sig egna misstag, ta beslut, stå för dem och att verkligen stå lugn vad som än hände.

Han lyckades inte med alla värvningar, men vem gör det?  Han tog klubben framåt, vågade vara obekväm och framförallt var han väldigt skicklig i kommunikationen med media och fans.

Därför blir jag oerhört glad när Fredrik Grönberg kommer tillbaka till Björklöven. Jag tror verkligen stenhårt på det här. Att han dessutom kommer redan nu är perfekt. Då kan han tillsammans med Fagervall bygga truppen mot nästa år. Att han vet hur klubben fungerar och hur tryckt kring klubben fungerar är bara positivt. Med sitt kontaktnät i södra Sverige så bidrar han med något som kan bli värdefullt. Nu har Björklöven en grund att stå på med en bra sportchef och en bra tränare. Dessutom bakom det en riktigt bra VD: Det lovar gott.

Jag tror verkligen stenhårt på det här. Det betyder inte att Björklöven kommer att gå till SHL automatiskt, men det betyder att Björklöven tar ett tydligt steg framåt. Just SHL-avancemang handlar om så mycket annat, pengafördelning, timing, tillfälligheter och en hel del annat som Björklöven inte styr över.

13 kommentarer

 1. Greg Parks

  Suverän värvning, blir perfekt detta med Grönberg som sportchef! :D Enda värvningen som skulle vart bättre är väl kanske Kentää.

 2. Per

  Det bästa som kunde hända! Nu har vi tre riktigt duktiga ledare i Björklöven. Fagervall är en ypperlig coach, Grönberg en perfekt sportchef och Jocke G en driven säljare. Kan vi inte lyckas nu så vet jag inte riktigt vad som skulle krävas för framgång..

  Tack för att vi äntligen är på rätt väg!

  • Enskedelövare

   Combs var otränad vid ankomsten till oss och jag instämmer helt,med mer tålamod så hade han blivit en ikon i löven.
   Han har öst in mål efter oss.
   Bara i AHL han inte riktigt fungerat efter vår sejour.
   I tyska DEL så är han ju grym..och spelare från tyska andraligan blir poängkungar i Hockeyallsvenskan…vissa iallafall.
   Stockton Thunder,ECHL,10 matcher,13 poäng.
   Cincinnati Cyclones,ECHL,5 matcher,7poäng.
   2015-16
   Hartford Wolf Pack,AHL,18 matcher,7 poäng.
   Greenville Swamp Rabbits,ECHL,40 matcher,52poäng.
   2016-17
   Fischtown Pinguins ,DEL,51 matcher,45 poäng.
   2017-18
   Iserlohn Roosters,DEL,44 matcher,33 poäng.

 3. Rille

  Känns som en bra lösning! Fagervall tror jag stenhårt på och Grönberg kommer att komplettera detta bygge bra. Kan du Gustav lista vilka Grönberg värvade när han var här tidigare?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Kevin Lindskoug, Johan Mattsson, Felix Maegaard-Scheel, Emil Lundberg, Jonathan Harty, Mathias Trygg, Alexander Ribbenstrand, Johan Lorraine, Mark Hurtubise, Henrik Nyberg, Jesper Thörnberg, JAck Combs, Tobias Björklund, Fredrik Hetta, Jonas Emmerdahl. Kan ha msisat någon. Ja, Rasmus Edström.

 4. Kid A

  NIce!

  Tror att kombon Fagervall / Grönberg blir perfekt.
  Fagervall har ett stort kontaktnät med flera klubbar i Sverige (i SHL Luleå och Örebro) (Niklas Johansson sportchef – Sportchef i VIK när Fagge var där) och kan dessutom hålla koll på Norra SVerige. Sedan får vi Grönberg med kontakter i Djurgården och koll på MellanSverige. Sedan verkar vi ju ha bra kontakt med vår gamle hjälte Christian Lechtaler i Frölunda. Nu ska vi naturligtvis inte bygga vår verksamhet på att låna spelare från dessa klubbar, men viktigt att ha kontakter i sportorganisationer så att man inte blir beroende av spelaragenter som slänger fram spelare tillsammans med lite statistik.

  Sedan måste vi som ÄLSKAR LÖVEN införskaffa tålamod. Rom byggdes inte på en dag.

  De som i kommentarsfält klagar på att vi inte går upp i SHL direkt borde göra en REALITY-CHECK!

  Sedan så kommer de kommande åren att vara en ”istid” för allsvenskan med tanke på SHLs TV-pengar, men det är bara att bygga vidare på en stabil verksamhet och så kan det bli en öppning i framtiden och då måste vi vara redo. (EN öppning kan vara en utvidgning av SHL, en konkurs i SHL, en utbrytning av något lag till KHL eller vid något sällsynt tillfälle ett nytt ”MIracle on Ice”

 5. Jan-Erik Brännström

  Kort inlägg.
  För nån vecka sedan skrev jag på bloggen att det viktigaste i dagsläget är att införskaffa en sportchef redan nu. Att så snabbt bli bönhörd är fantastiskt.
  All heder åt styrelsen för detta beslut.

 6. G

  Sist hängde det väl på boendefrågan då Fredrik Grönberg inte ville flytta till Umeå. Hur ser Björklöven och Fredrik på detta denna gång?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>