Den omöjliga förlusten

Bortdömt mål, ledning 2-1, öppet mål för Otto i slutminuten, två utvisningar med sig i förlängningen. Det här var matchen som Björklöven bara skulle vinna, men inte klara av att avgöra.

Det känns märkligt att konstatera igen. Björklöven är bra just nu på många sätt. På resultattavlan så har ändå motståndarlaget fler mål än Björklöven efter 65 minuter. Det måste vara jobbigt att hantera för spelarna. De får liksom inte riktigt betalt. Fortsätter det så här tär det på energin. Det är bara segrar som ger tillbaka energi i slutändan.

Björklöven hade inte vunnit sedan 2010 i Oskarshamn och nu kommer det att dröja något halvår minst innan de gör det. Egentligen är det sanslöst att det kan bli så här, att arenor blir mardrömsarenor.

Björklöven blev rejält tillbakapressade första 5-6 minuterna och Oscar Maiello fick stå för ett par riktigt fina räddningar. Speciellt när Oskarshamn hade powerplay och Björklöven nästan hamnade i egen zon i två minuter utan att få byta. Efter den jobbiga inledningen spelade Björklöven upp sig och skapade en hel del. De förde spelet och borde ha gjort något mål. Speciellt nära Ottossons lina var inne så hamnade Oskarshamn rejält på efterkälken, men avsluten var inte tillräckligt vassa.

Nu hade Björklöven en puck inne som borde ha godkänts. Det var inte Talaja som backade in i Felix Sandström i Oskarshamns mål, det var IKO-backen som knuffade in honom i egen målvakt och då tycker jag att Messys 1-0 mål skulle ha godkänts. Sedan kändes det helt sjukt efter en period att det stod 10-0 i skott, men det visade sig vara statistiken som inte haft alla hästar hemma då Björklöven enligt den inte haft några skott utanför eller i täck heller och de hade Jacke Andersson 4-5 själv bara.

I slutändan precis som mot Timrå en bra period där Björklöven trots avsaknaden av spets trummar på riktigt bra, men är trubbiga i avsluten.

I andra perioden kom Oskarshamn ut starkt igen och var bäst första 4-5 minuterna, men sedan hade Björklöven ganska härlig fart. Jag gillade kedjan med Riska, Talaja och Messy för dagen. Väldigt kraftfull. Riska har gjort det bra i Löven utifrån sin roll, men knätacklingen på Hagelin är fruktansvärt onödig och kostar i slutändan kanske poäng för Löven.

Visst Björklöven borde nätat i powerplay. Den här dagen kom de in i zon relativt effektivt, spelade runt, men kom bara till avslut från blå eller kanterna. Inget från slottet, inget över centrallnjen. Tre skott på mål på tre powerplay i första två perioderna säger en del, men bortsett från Riska idiot-utvisning som gav spela fem mot tre så skapade ju inte Oskarshamn så mycket. Då känns det oerhört onödigt att ge dem ett mål.

Tredje perioden blev oerhört underhållande och det kändes som att det kunde smälla när som helst på vilken sida som helst. Det är en riktigt fin åkning av David Lindqvist innan 1-1-målet och sedan passningen till Messy är ännu bättre. Kul att Messy fick göra mål när han nu hade en puck inne som Christoffer Holm dömde bort.

Sedan har Masiello ett par makalösa räddningar, en med axeln när det nästa bara ska va mål. Efter det när Axel Ottosson sedan kunde servera Austin Farley till 2-1 kändes det som att Löven bara skulle ta det här, men delvis vinner Björklöven bara aldrig i Oskarshamn och sedan så ville Markus Björk annorlunda. Det är egentligen helt otroligt att en Lövenprodukt gör tre mål på Björklöven. Det vill man ju inte att det ska ske från en 20-åring.

Björklöven med sin numera trygga defensiv ska kunna hålla en sådan ledning och spela hem den. Just det måste Fagervall vara klart missnöjd med att de inte klarade av att göra. Sedan är det ingen slump att Åkerström är inne på 2-2-målet. Visst han och Jacke A har varit bra offensivt på slutet, men det läcker bakåt.

Axel Ottosson som var sanslöst bra i den här matchen också borde naturligtvis avgjort några sekunder från slutet. Austin Farley passar läckert bakom ryggen, pucken ska bara in, men Felix Sandström gör en av säsongens räddningar och luggar Löven på poäng.

Att Björklöven inte gör mål i förlängningen med två utvisningar på Oskarshamn känns helt otroligt. De rör pucken lite för långsamt och avsluten är inte tillräckligt bra. När det väl kom till straffar så dök tre helt nya straffskyttar upp jämfört med tidigare och visst jag fattar att Jacke Andersson som varit het får skjuta, jag fattar att Otto får det, men det är tydligt att Jocke Fagervall inte vet som ska skjuta straffar. Det finns ingen ordinarie skytt. Så kan det inte fortsätta. Någon måste känna att jag är säker, jag är den som ska skjuta och Fagge måste visa det. Som det är nu kan ingen känns så.

Ett par notiser:

¤ Flytten av Farley tillbaka till Otto och Linkan gjorde att den formationen var oerhört svår att stoppa och att Farley vaknade till igen. Tyvärr Blir Björklöven väldigt svaga kreativt över de andra linorna även om de ibland med fart och energi kan ta sig till lägen ändå, men det är en avvägning om den linan ska toppas eller om den ska spridas ut. Jag förstår att Fagervall testar lite olika.

¤ Björklöven saknar Alex Hutchings fortfarande i powerplay. Visst de har gjort en del mål på slutet före den här matchen, men varken Filip Vesterlund eller Erik Rainersson är samma hot till vänster. Vesterlund har gjort det bra över två matcher, men det blir väldigt mycket fokus på andra kanten med Otto från motståndarna när Vesterlund spelar. Skulle Hutchings stå där skulle motståndarna ha svårt att välja där vem de ska fokusera på.

¤ 26.16 i istid på Jacke Andersson. Det är tydligt att Fagervall ger mer och mer förtroende till den formstarka backen. Fredric Andersson som skulle få spela mindre i boxplay med Riska spelade näst med av alla forwards med 19.45. Inte konstigt när Riska åkte på matchstraff. Axel Ottosson spelade 21.41, men har var bäst på isen, ja även bättre än Björk, så det var inst så konstigt.

¤ Björklöven spelade 19.19 i anfallszonen med puck i den här matchen. Det är extrema siffror.

23 kommentarer

  1. sfinx

    Bra neutral analys. Björklöven spar lite flyt till senare. Är min känsla. Hoppas samma lag får chansen igen hemma. Klart Hutchings och Murphy saknas offensivt.
    Det är ju inget krav att dom måste ersättas offensivt men det skulle nog underlätta en hel del.

    Marsiello ser intressant ut och det var inte hans fel att det inte vart 3 poäng. Hoppas på en ny chans där. Riska utgår väl i nästa match? Skulle ju vara intressant om man kunde få in 1 forward där och samma för Hutchings tills dom är tillbaka. Tänker jag fel där?

    • Jiggen

      ”Inget krav att man ersätter spelare som kan avgöra matcher”? Nu ska jag vara helt ärlig. Det finns 2 alternativ. Antingen så trollar du eller så är du totalt okunnig när det gäller idrott. Det är såklart väldigt viktigt att ersätta spelare som har en avgörande roll i ett lag. Måste man ens förklara detta?!

      • sfinx

        Det kanske var ett dåligt ordval.
        Hade ju vart lättare för Björklöven att räkna på saken om man hade en kvalserie som garanterade fler än 3 hemmamatcher?

        Nånstans känns det också som laget kan vara med och kriga där uppe än då, utan nyförvärv, men givetvis blir marginalen obefintlig och lite tur samt storspelade målvakt(er).

        Vi får väl se om Grönis kan få fram några jokrar denna säsong. Vilket jag hoppas men inte kräver. Jag hoppas du förstår skillnaden?

        Nu behöver du ju inte heller ta detta inlägg på millimetern eftersom det bara är en liten grov skiss på hur jag tänker.

        Fridens

    • Torbjörn

      Från min sida är det absolut ett krav !’eller ska vi som vanligt vara nöjd med en åttonde plats eller !!!!!

        • Hannes

          Torbjörn hoppar inte på någon, han är frustrerad då det går åt h-vete hela tiden trots ständiga löften om guld och gröna skogar. Håller med om att det behöver värvas men absolut inte på spelarsidan.

  2. Mange

    Är så oerhört besviken och sjukt bitter på hur vi tappar det här. Dessutom matchen efter Timrå då vi också sjabblade bort det. Det är bara genomuselt och inget annat spelar någon roll. Det handlar om att vinna nu och tiden börjar rinna ut.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Delvis är det ett lotteri, men den delen som är skicklighet måste man maximera.

      • Halor

        Vi har gjort ett mål på nio straffar denna säsongen och förlorat 12 av 13 straffläggningar under de tre senaste säsongerna. (Löven4ever har ett inlägg om det) Vi är inte speciellt bra på att maximera delen som är skicklighet isåfall ????

        Men Fagervall kanske tycker det är ett lotteri också och därför kör tombolan när det är dags att slänga fram straffskyttar.

      • Torbjörn

        Kan du inte ställa Fagervall mot väggen gustav och fråga status på hage och hutchings! Samt höra om nya spelare ansluter. Något nyförvärv alltså

  3. Mats

    Henry tjuvlyssnade när Holm och Fagervall diskuterade efter matchen, lät som Holm erkände misstagen vid vårt bortdömda mål och deras godkända kvittering. Mål domaren verkar inte varit nöjd med Holm. Skulle vara kul om du kan fråga Fagervall om pp i sudden. 4:e gången det blir torsk trots pp i sudden, varför inte prova att plocka målis nästa gång.

  4. André

    Gustav, vad är det som Fagervall ser i Åkerström som vi andra inte gör? Spelar ingen roll att han gör något mål någon gång då han defensivt inte håller för denna nivå….

  5. lasse

    Fagervall är ett djävla skämt, han har lurat er. Har aldrig sett en tränare matchat ett hockeylag så dåligt
    Sparka skämtet så fort som möjligt. Bara en massa skitsnack ingen verkstad. Har sett Löven sen 70 talet. Pinsamt !!!

  6. Oddset

    Åkerström var inne på Timrås 2-1 mål senast också. Undrar om Fagervall vill förlora som låter denne Åkerström lägga avgörande straff… Givna straffskyttar borde vara Ottosson, Farley o Fredric Andersson.

  7. Per

    Är det inte väldigt lustigt hur Löven ställer upp i två powerplay i förlängningen? Man möter tre motståndare vilket borgar för bra avslutsmöjligheter från backplats. Då slänger Fagge först in två leftare på backen vilket blir skitknepigt för Åkerström. Sedan i nästa uppställning så får man två rightare där Steffe i vanlig ordning strular och skjuter i täck nonstop. Sunt förnuft säger att man spelar backar med klubban innåt för direktskott när man spelar fem eller fyra mot tre. Helt sjukt hur man sölade bort 4 minuter pp när alla andra lag i serien garanterat avgjort matchen där och då.

  8. Mangan

    Bra analys av Gurra. Färre stavfel än vanligt och mycket lite i övrigt om den sedvanliga förlustmatchen i Oskarshamn finns att tillägga.
    Ang Åkerström som straffskytt så kan det vara så att han vunnit någon intern strafftävling och därför fick lägga.
    Ang Åkerström som startspelare i IF Björklövens A-lag så andas allt ihop politik då Pappa Roger och Fagge känner varandra väl från tiden i Luleå. Dessutom är den ende ersättaren riskmomentet Pavel – en återfallsförbrytare som har domarnas ögon på sig och som ofta sätter ett redan ofta utvisat lag i än sämre sits.
    Det kommer en vinst hemma nu i denna back-to-back men ingen kan (ens på sikt) tälja spets ur grythundar som Lukas, Roope, Riska, Grana, Nicke och Norberg.
    Vi har vårat obalanserade felbygge med 1 producerande enhet. Det räcker inte för att nå toppen.
    Sänk era förväntningar!

  9. Kid A

    Har tittat på knätacklingen och det är en solklar utvisning, men hur brukar disciplinnämnden döma i såna ärenden? Ser ju ut som om Riiska tappar balansen och lite ramlar in i situationen. Eller ser jag på det med Löven-ögon? Hur många matcher kan det ge?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.