Nyckelmatch ikväll för Löven

Björklöven har tre raka förluster och håller på att tappa greppet om en topp-8-plats. Därför är det en rejäl nyckelmatch som väntar ikväll.

Inget vanligt matchdagsinlägg idag. Det känns onödigt att gå igenom gamla resultat, formkurva och annat när jag gjorde det för samma lag i fredags.

Så här ställer Björklöven upp ikväll: Obs: Uppdatering, Laget ändrat. Se liverapporter. Löven la ut fel.

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Stefan Andersson
Simon Backman – Filip Westerlind
Simon Åkerström – Jacob Andersson
Niklas Pavel

Austin Farley – Fredric Andersson – Mattias Granlund
David Lindqvist – Axel Ottosson – Erik Rainersson
Emil Norberg – Lukas Ericsson – Roope Talaja
Marcus Jonsson  – Nicklas Johansson – Andreas Vikström
Charles Backman

Det är tombola i formationerna då Filip Riska missar matchen på grund av matchstraffet senast. Det gör att samtliga formationer förändras. Det oroar mig lite att ingen lina riktigt ska producera med den här uppställningen. Så tunt som laget är offensivt just nu så blir det jobbigt att formera laget. Splitta formationen som levererar och hoppas att det ska funka med spridning, hålla ihop den och hoppas att superlinan ska fixa allt. Svåra frågor helt klart.

Jobbigt också att Jakob Stenqvist missar sin andra raka match sjuk. Stenqvist borde dock vara tillbaka till på onsdag mot

Så här ser skadeläget ut i Oskarshamn:

Joakim Hagelin, Victor Löfstedt, Christian Lindberg saknas. Däremot är Niklas Johansson tillbaka efter sjukdom. Juniorerna Theodor Liss Karlsson och Tobias Fridh är med på resan.

Björklöven har två poäng ned till Modo på fel sida slutspelsstrecket, de har fyra ned till Tingsryd. Förlust i den här matchen innebär inte bara fyra raka förluster utan att Björklöven kan vara har ett och två poäng till laget andra sidan strecket. Det gör att raset inte för bli längre än så här. Björklöven måste börja vinna, annars har de tappat allt de byggt upp med den fina formen efter jul.

Det gör det här till en riktigt nyckelmatch för Löven. Den avgör om laget ska kliva in i en riktigt jobbig sits eller om de ska visa att de här förlusterna bara var resultatmässiga snedsteg medan laget spelmässigt är på rätt väg.

Bloggen lavjar matchen ikväll.

uppdatering: Fagervall har rapporterat om skadeläget på hemsidan

Alex Hutchings

– Fortfarande ovisst hur länge Alex blir borta. Han är inte i träning på is än och därför inte spelbar.

Jonas Emmerdahl

– Jonas börjar träna för fullt den här veckan och går allt bra är han spelklar därefter.

Jakob Stenqvist

– Han är tillbaka i spel på fredag.

Tobias Hage

– Borta ytterligare 1-2 veckor.

Cody Murphy och Isak Stenlund-Ädelgran är långtidsskadade och beräknas åter i mar

Matchen då?

Jag hoppas att Björklöven kan göra samma typ av insats som i Oskarshamn. Det var precis som mot Timrå en spelmässigt bra match med riktigt bra energi. Sedan måste bara någon sätta dit pucken också.

10 kommentarer

  1. Bror

    Bra Gustav ! Se till att få ut något hur det ligger till med skadorna, märkligt att man inte uppdaterar något från klubben till alla vi fans.

  2. Hannes

    ”Så tunt som laget är offensivt just nu så blir det jobbigt att formera laget.”
    Hur menar du? Löven har tre spelare som är topp tio i poängligan. Egentligen, om du ska vara ärlig Gustav…ligger inte problemet i att huvudtränaren inte har en aning om hur han ska coacha dessa tre topplirare för att Löven ska få ut max ur dem?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Löven är spetsiga framåt med de spelarna, men de är tunna på secondary scorings-sidan. Det gör att de blir extremt beroende av dessa spelare. Lite som Vita Hästen också är. De spelarna spelar ändå bara en del av tiden och när de inte är inne får Löven svårt att kreera. Om alla offensva kvalitetsspelare sprids ut i linorna så blir det inget alls av det.

  3. Patrick

    Men tog du inget snack med Fagervall? Har han tänk göra något? Så jävla tyst från Löven och slött från journalisterna. När du var förhindrad att ta tag i det under förra veckan så borde väl Gunnar kunnat åka förbi kansliet?
    Du gör ett kanonjobb Gurra och jag förstår att det inte alltid finns tid för allt vi fans önskar att få veta.
    Dock tycker jag att dom tuffa frågorna ofta uteblir.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jo, jag pratade med Fagervall. Allt är inte på video när jag pratar med Fagge. Sedan efter en 4-0-seger när Björklöven nyligen har värvat en spelare och lånat en annan. Är det då de tuffa frågorna ska komma? Hur ska man då göra när laget gör värdelösa insatser och inget funkar?

      • Per

        Vet inte när de tuffa frågorna bör komma när de inte kommer efter fyra raka förluster. Gissningsvis aldrig..

        Bra insats idag. Om vi bortser från powerplay.

        • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

          Jag har blivit utskälld av i stort sett alla tränare löven haft sedan jag började så när jag själv tyckt att det varit nödvändigt har jag ställt tuffa frågor, men vi har lite olika tröskel där. Jag tycker t.ex. inte att det efter riktigt bra insatser som slutat med förluster är tillfället där det ska pressas rejält.

          • Per

            Kritiken är mot dina kollegor som inte uträttar mycket till journalistik. Du gör ett bra jobb. Bara en sån sak att du hotade fråga om skadeläget så gick Löven ut med en egen kommuniké på egna hemsidan. Det var knappast en tillfällighet.

            Frågan är dock vad kollegorna Gunnar mfl gör när den enda som gör vettig hockeybevakning är frilansare med en massa annat på schemat.

            Låt hoppas på bättring från dina andra kollegor på VK. Löven förtjänar bättre bevakning.

            Jag uppskattar det du gör!

      • Patrick

        Nej jag menar rent generellt!
        Antar att det jobbas febrilt i kulisserna men nu skulle väl ledningen se över skadeläget och agera därefter.
        Day to day skada på Hutchins som blivit dryga tre veckor och verkar ej heller vara på is ännu, vad händer där?
        Tobias Hage har väl blivit ersatt av Riska?
        Murphy! Han lär väl knappast komma tillbaka i brådrasket?
        Nu är det ju i och för sig bra att löven inte läcker ut allt men att komma undan frågor gällande en så viktig spelare som Hutch numera week to week skada det köper jag ej. Måste ju finnas en plan B?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.