Cody till fjärdelinan

Björklöven tränade mellan 11.00 och 12.10 på fredagen och inför mötet med Pantern var det noterbart att Austin Farley tar Cody Murphys plats i förstalinan.

Bloggen var på plats i A3 Arena, men för att spela in ett nedsläpp/lövenmagazin med Tomas Ruuth och Gunnar Johnsson med Fagervall och Jocke Gustavsson som gäster.

Jag han dock snappa upp ett par grejer.

Björklöven ställde upp så här:

Jakob Stenqvist, Mikko Pukka, Roope Talaja, Fredric Andersson, Austin Farley

Filip Westerlund, Simon Backman, David Lindqvist, Axel Ottosson, Alex Hutchings

Simon Åkerström, Jacob Andersson, Marcus Jonsson, Filip Riska, Lucas Eriksson.

Jonas Emmerdahl, Niklas Pavel, Cody Murphy, Jacob Peterson, Mattias Granlund

Extra: Nicklas Johansson, Brock Trotter. Det verkar som att Rainersson och Norberg har sitt fokus på J20:s viktiga matcher i helgen.

Jag funderade lite på hur jag skulle formerat laget och jag hade nog satt ihop Farley och Cody med Jacob Peterson och spelar Talaja och Andersson med Granlund. Men det är svårt att få till tre kreativa linor hur man än gör.

Ganska mycket powerplaynötning på träningen. Noterbart där att David Lindqvist stod för det snyggaste målet, en backhand upp i krysset.

Det var glad och uppsluppen stämning på träningen. Många var kvar efter träningen på isen, bland annat Simon Backman var kvar länge och skojade på. Även Fagervall satte sig med en kaffe i båset och kikade lite ut på isen på spelarna som nötte skot. Det märks att avslutningen på serien gjort något med laget. Frågan är bara nu om det bara är positivt. Spelet har ju faktiskt inte varit bländande på slutet även om resultaten kommit.

Brock Trotter tränar, men är utanför ordinarie kedjor och powerplay. Inget tyder på att man tror att han ska bli spelklar vilken minut som helst. Det är oklart vad statusen är här. Hur länge han ska vara kvar utan tillstånd, om Löven har förhoppningar på att han ska kunna bli klar under slutspelet. Jag håller på och söker Grönberg och uppdaterar med han citat om det här inom kort.

Det var riktigt mycket publik på träningen. Det märks att intresset är stort just nu. Därför var det lite förvånande att höra Jocke Gustavsson prata om 3200 sålda biljetter till matchen mot Pantern och en kamp mot sportlovet, men verkligeheten är ju som den är så varför ljuga. Det kanske inte blir 5000 direkt mot Pantern. Vi får se.

20 kommentarer

 1. Smurre

  I Timrå-matchen varierade de anfallen mer än de gjort de senaste typ 20 matcherna. De verkar äntligen pröva fler saker än bara slentrianskott från backposition. Tror du att de kommer fortsätta våga vara kreativa eller falla tillbaks i gamla hjulspår?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Missförstå mig inte. Vad jag menar är att Jocke har rätt. Det är inte direkt någon lögn att sportlovet påverkar.

 2. Lugge

  Priserna var kanske i saftigaste laget på familjebiljetterna. 2 vuxna 2 barn 680kr eller 1 vuxen 2 barn 440kr. Jag tycker det hade varit smartare att sätta lite lägre pris på familjebiljetterna mot pantern som har ganska dålig starttid med tanke på dag och än mot IOK och AIK.

 3. Patrick

  Skulle trotter bli klar så blir det nog mera folk.
  Hur går det?
  Fått tag på Grönberg ännu?
  Lite info om varför det tar sån tid att få klar honom vore ju intressant!

 4. Per

  Har Grönberg gömt sig? Trotter kommer uppenbarligen inte till spel men det hade varit roligt med en kommentar.

  Hoppas att många tar sig till hallen imorgon för att bevittna en seger mot Pantern.

   • Keepern

    Om du nu sökt Grönberg så intensivt för att få ett svar på något som så många vänta svar på så fattar jag inte varför du inte kan gå ifrån vad du nu gjorde och ta samtalet från honom ?
    Måste varit något mycket viktigt du var upptagen med.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Så det finns inget privatliv eller annat utanför hockeyn alls för dig? Vi ska prata i morgon.

     • Keppern

      Jo det finns det, men inte mycket ;-) Men om jag sökt någon för att få ett svar som så många väntat på så ska det till typ egen begravning innan jag inte svarar om personen ringer tillbaka. Dessutom är det väl ditt levebröd att skriva artiklar för jag antar att svaret från Grönberg även skulle blivit en betald artikel i VK, eller ?

     • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Skulle bara blivit ett blogginlägg. Kommer imorgon. Det är inte mitt levebröd. Ett extraknäck.

     • Marty

      Men sluta gnäll på Gustav. Klart han inte ska jobba dygnet runt. Dessutom känns svaret ganska givet: Trotter spelar inte ikväll. Tveksamt om han kommer att spela en enda match.

 5. Lasse

  Otroligt vilken tilltro det verkar finnas för Trotter. En snubbe som inte spelat en match på tusen år ska komma in och frälsa laget. Verkar naivt i mina ögon. Hockey är ett lagspel och en enskild spelare gör sällan någon dramatisk skillnad. Naturligtvis är Trotter en kapabel spelare men förvänta inga underverk

  • Christer

   Håller med Lasse, de har ju gått ganska bra utan Trotter eller hur ! Hockeykunskaper är färskvara, att träna kontra matcher är en världsvis skillnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>