Uppsnappat från derbyt

Det blev 1-4 mot Skellefteå, ett inte helt konstigt resultat egentligen, men vad var det mest intressanta vi såg?

Björklöven hade tränat en vecka när Skellefteå kom på besök. De fick en smakstart med 1-0 efter bara 10 sekunder, men sedan blev det tydligt. Skellefteå hade ett lite högre tempo och var lite bättre både i offensiv zon och i avsluten. De hade dessutom den bättre målvakten och då slutar en sådan match 4-1. Det var kanske inte de rättvisande siffrorna sett till spelet, men det var ändå på något sätt logiskt. Speciellt när Björklöven saknade Simon Backman, Mikko Pukka, Fredric Andersson och Emil Lundberg. Fyra av lagets sex kanske viktigaste spelare.

Så vilka delar kan vi dra några växlar av:

¤ Det finns två stora frågor den här säsongen. Vem ska göra målen och hur bra är Mattias Pettersson. Den ena frågan ställdes igen idag. Visst, det ska inte dras några växlar på en träningsmatch med en vecka i kroppen, men Björklöven spelade sig till flera klara, klara lägen och de brändes. Erik Rainersson brände det allra bästa, Sebastian Selin brände, Cody Murphy brände, Kristoffer Söder brände. Joakim Fagervall ser det som positivt att laget skapa lägen. Okej, men det tror jag att de kommer att göra. Björklöven är tunga. Frågan som folk ställer är om de kommer att göra mål. Känslan är att några spelare måste utvecklas och få målsjälvförtroende i Löven om det ska gå bra, spelare som tar nästa steg i sin produktion.

¤ Mattias Pettersson hade det tufft på målen. 1-0 var han överspelad på, 3-1 var svårt med en spelare som åker i sidled i slottet och skjuter med trafik och 4-1 var klapp-klapp-spel och inte så mycket att prata om. Skulle han ta något var det 2-1-målet. Samtidigt så tog Gustaf Lindvall lägen han inte ska ta i andra målet. Det kommer Pettersson att måste växa ut till, en målvakt som ibland även tar sådant om Björklöven ska sluta riktigt högt upp. Så vet vi något mer nu än innan matchen om Mattias Pettersson? Näe, men han såg stabil ut allafall.

¤ Löven blir jobbiga att möta i vinter. Selin, Viklund, Söder, Granlund, Messy och Murphy. Där har Löven sex spelare som åker skridskor tills benen faller av. Det kanske inte är så spetsigt, men du kan inte vila mot Löven.

¤ Jacob Peterson ser spännande ut. Han vågar göra det där lilla extra och klarade av lite trånga lägen. Jag tror att han kan leverera grymt den här säsongen. Linan med Lyrenäs och Murphy kändes spännande. Kanske kan den vara helt rätt.

¤ Filip Cruseman kommer att bli en tillgång. Det syns redan nu. Han måste bara få en annan omgivning än Söder och Viklund. Tänk honom med Fredric Andersson och Emil Lundberg i en förstalina. Det är en ganska grym sådan.

¤ Björklöven har lite problem på centersidan. När Mattias Granlund, som visserligen gjorde en klart godkänd match, spelar center så känns det så. Betänk att Lukas Ericsson spelade center. Det gjorde han inte i fjol. Känslan är att en center kommer in under hösten.

¤ Simon Åkerström och Jacob Andersson fortsätter att spela tillsammans som förra säsongen och visade kemi. Jag tycker nästan att de var bästa backparet. Min känsla är att Åkerström inte skulle gå in på sex backar. Jag menar, Acke, Backman och Pukka ska ju in. Men kanske är det så att vi får ett helfinskt backpar, ett med Stenqvist/Acke och ett med just Åkerström/Andersson. Återstår att se.

¤ Jakob Stenqvist öste ju stundtals in poäng förra säsongen, men var farlig med puck i egen zon. Inget nytt där. Fortfarande farlig med puck i egen zon. Han ska enligt rykten ha visat grymma fysvärden i sommar. Vi får hoppas att det kan ge över tid.

¤ Acke Hellström i slagsmål med Jimmie Erisson, Niklas Pavel i slagsmål i matchen. Den dubbeln fick man knappt tillbaka pengarna på kan jag tänka mig. Annars tycker jag att läktartrycket inte riktigt hade den där största hettan. Visst det var grymt, ja det är försäsong och då är det här bäst i Sverige, men det har varit ännu hetare, ännu ljudligare tidigare. Men som vanligt funderar man på när lagen möts hur det skulle bli i en seriematch.

Om ni tycker att det varit tyst här i bloggen så arrangerar jag/vi U Rock och Lars WInnerbäck i helgen på Nolia, men efter det är festivalsommaren över och Björklöven kliver in i mitt fokus på riktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.