Matchdag – Pantern hemma

Björklövens tidigare mardrömsmotståndare Pantern väntar på onsdagen, men det är ett annat Pantern den här säsongen. En bra chans att vända den negativa trenden.

Pantern bytte ut nästan hela sitt lag under och efter förra säsongen. Läs med om det här. De går in med ett storvuxet, fysiskt, men skillsmässigt svagt lag den här säsongen och det med den mest orutinerade tränaren vi sett i ett allsvenskt lag på länge som dessutom är sportchef. Det det gör att insatserna varit väldigt ojämna. Pantern inledde serien med seger borta mot Vita Hästen 3-1 trots att spelet var så där, sedan förlorade de mot Södertälje med 3-4 trots att de vann skotten, puckinnehavet och spelet stämde bättre. Därefter kom en stabil 4-2-insats mot Oskarshamn innan laget föll ihop helt med 0-7 i första perioden mot Västerås och tillslut föll med 3-10 på bortais.

I och med den förlusten lär laget komma med en rejäl uppsträckning i ryggen.

Historiskt har Pantern bra statistik mot Björklöven. På 13 möten lagen mellan har Pantern vunnit nio, men Björklöven har tagit hem de två senaste matcherna i Umeå 5-4 och 3-2. Det är också ett nytt, och sämre, Pantern som Björklöven möter den här gången så historiken ska inte ha någon påverkan egentligen.

Kevin Goumas kliver in i Björklöven, det är ändrat på backplats så att SImon Åkerström blir sjundeback och Acke Hellström paras ihop med Jacob Andersson. Det känns som bra förändringar. Björklöven ser ut att vara lite ur form eller nedtränade fysiskt, men det är många lag just nu. De ska kunna kliva samman och besegra Pantern hemma. Annars är de inget topplag.

Laget: 

Så här ser laget ut: (Preliminärt)

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

7 Alexander Hellström – 37 Jacob Andersson
49 Simon Backman – Hardy Häman-Aktell
8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist
28 Simon Åkerström48 Filip Cruseman – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

14 Cody Murphy – 18 Kevin Goumas – 71 Oskar Stål Lyrenäs
79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
20 Mattias Granlund – 22 Jacob Petersson – 33 Marcus Jonsson
21 Erik Rainersson

Lukas Ericsson och Jonas Emmerdahl saknas skadade. August Tornberg bänkas. William Eriksson spelar med Teg.

Bloggens nycklar:

¤ Struktur – Pantern bara kör ganska mycket i sitt spel. Det gäller att inte dras med i det utan att hålla sin struktur och vinna på att vara ett mera organiserat och disciplinerat lag.

¤ Powerplay – Björklövens nya powerplay såg riktigt bra ut på träningen i går. Nu är det dags att det målar också.

¤ Starten – Björklöven måste vara redo från start och komma ut fullständigt påkopplade.

Sagt från Lövenhåll: 

-Vi vill studsa tillbaka i matchinledningen coh få den bilden vi vill ha. Den vi fick senast hemma. Det tycker jag att vi sett på träningarna. Det är två lag som kommer från förlust så det kommer att bli en match där båda kommer ut och vill revanschera det. Vi ska spela på det sättet vi vill och inte avstiga från det oavsett om det är omgång 3 eller 52, säger Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Noterbart om Pantern:

¤ Efter fyra matcher är det backen Mattias Lassen, med förflutet i Mora och Leksand, som är poängbäst med 5 (2+3) poäng. Förväntade poängproducenterna Lukas Haudum och Erik Nyström har 3 (1+2) och 1 (0+1) poäng. Detta då Nyström bara spelat en match och Haudum bara två.

¤ Panterns nyckel den här säsongen är målvakten Lars Volden och han har inlett med 84.00 i räddningsprocent och 3.94 insläppta mål per match. Det har alltså inte varit någon enkel inledning för målvakten. Dock är det mycket 3-10-förlusten som spökar.

¤ Med 30 procent, mål i 3 av 10 powerplay är Pantern seriens näst bästa lag i spelformen så här långt. I boxplay har de dock släppt in 7 mål på 19 numerära underlägen vilket ger 63.16 procent som är näst sämst i serien så här långt.

¤ Pantern är det lag som har tredje minst puckinnehav av alla i serien och som spenderar minst tid i anfallszonen av alla lag i serien efter fyra matcher.

¤ Pantern saknar Lukas Haudum i matchen.

¤ Niklas Pavel som ådrog sitt ett matchstraff i slutet på första perioden mot Västerås fick ingen avstängning och är med mot Löven. Frågan är när han åker ut första gången. jag tippar efter 5.47.

Sagt från Pantern-håll:

-  Det är för dåligt helt enkelt. Vi får bryta ihop och komma igen. Det fanns inte så mycket att säga, bara ut och göra rätt för sig och hitta tillbaka till vårt sätt att spela hockey, sa tränaren Viktor Stråhle. till sydsvenskan efter 3-10-förlusten senast.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson och jag själv är på plats och ska leverera texter och webb-tv efter matchen.

3 kommentarer

 1. POS

  Varning för underskattning! Förmodligen påverkas Löven av allas uppfattningar om Pantern som ett lag i kris, dessutom med storförlusten senast som ytterligare påbackning. Gör Pantern 0-1 på ett svagt målvaktsingripande så kan det att bli en lång kväll där trubbighet får en ytterligare innebörd. Men det kan också bli en enkel seger med 5-1 där Lyran och Cody gör var sitt!

 2. Stefan

  Hur länge blir Lukas och Emmerdahl borta…och hur är det med Emmerdahls ljumskar? Känns som han kommer att vara borta mycket om ljumskarna strular redan nu, säaongen har ju knappt startat!!

 3. kaLLeaNKa

  Målvakter!

  Inget ont om Mattias Pettersson och Oscar Masiello, men Björklöven behöver en målvakt som Johannes Jönsson eller Erik Hanses. Det är skillnaden för årets löven när det gäller dom poängen man tagit så långt!

  målskytt!

  Det har definitivt inte någon målskytt, dom har spelare som kan göra mål i någon match här och där.
  Men dom behöver en Sebastian Dyk eller Joakim Thelin.

  Hoppas att Kevin Goumas är den skillnaden som man saknat vad det gäller målen framåt!

  Nu får man bara inte förlora i kväll mot Pantern det orkar man bara inte med!

  Slutar: 5-3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>