Matchtätaste delen av säsongen

Simon Backman är tillbaka och Cody Murphy saknas. Det är statusen inför mötet med Vita Hästen på onsdagen i Björklöven. Starten på säsongens matchtätaste period.

Björklöven tränade på tisdagen mellan 11.00 och 12.10, bloggen var inte på plats, men har fått rapporter från träningen och då var Simon Backman helt tillbaka i träning och bildade backpar med August Tornberg på träningen så därför känns det lite oklart om han kliver in som sjundeback eller om han spelar med Alexander Hellström som han gjorde innan skadan och att Jonas Emmerdahl får kliva åt sidan. Själv skulle jag spela Emmerdahl med Jacob Andersson och Backman med Hellström så att Åkerström blir sjundeback.

Annars saknas Cody Murphy som gjorde illa ljumsken senast mot Karlskoga och han räknas bort hela den här veckan. Alltså tre matcher då Björklöven möter Södertälje borta på fredag och Oskarshamn hemma på lördag. Lägg till Leksand hemma på onsdag så har vi fyra matcher på åtta dagar.

Kevin Goumas ersatte Murphy i tredje perioden mot Karlskoga och har gjort det på träning också, men Erik Rainersson har enligt rapporter också bytt in på den positionen i linan med Fredric Andersson och Emil Lundberg.

Just den här sekvensen nu med fyra matcher på åtta dagar är starten på den tätaste under hela säsongen. Det kommer sedan sex matcher på 12 dagar mellan 14-25 November. Det är alltså en ganska avgörande del av säsongen som kommer nu. Fyra matcher på åtta dagar, åtta dagars uppehåll och sedan sex matcher på 12 dagar. Det är här mitt i dessa fyra och sex matcher sekvenser som Björklöven inte har råd att få mängder med skador och det är här laget inte får hamna i dålig form. Då rinner poängen i väg.

Alltså Efter något hittad form med tre raka matcher i rad så går Löven in i seriens kanske mest utslagsgivande period. Mörka November. Nu avgörs det om Björklöven har lyckats vända det här eller inte.

Ser vi det krasst är det nu som Björklöven borde förstärka, för det är nu det skulle få effekt när många matcher ska spela. Antingen nu eller i uppehållet 7-14 November.

3 kommentarer

  1. putte

    Personligen känns det som om att undvika negativt kval är steg 1, efter denna bedrövliga inledning är slutspel avlägset. Hur kan så många duktiga spelare underprestera så kapitalt?

  2. Coachen

    Vinner vi våra två hängmatcher så är vi ”bara” 6p efter Öviksgänget, känns som det kunde vara mer med tanke på våran start. Det är i den tuffa kommande perioden vi får se om Öhman-träningen ger resultat i form av att vi orkar hålla tempot genom matcherna. Om vi sedan lyckas med resultaten är upp till spelarna. Hoppas verkligen vi tar mer än 6-7 poäng på de närmaste 4 matcherna men nånstans där är vad försiktiga jag iaf kalkylerar med…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>