Träningsrapport 28/12 – ”Måltorkan i NKT”

Björklöven tränade på fredagen i NKT Arena. Bloggen var på plats och såg Löven ha sjukt svårt att sätta dit pucken.

Björklöven tränade mellan 10.20 och 11.00 i NKT Arena i Karlskrona. Det var 22 utespelare och två målvakter på plats på träningen. Normalt brukar spelarna kunna vara kvar och skjuta efter träningen, men här kom ismaskinen in och bussade ut dem på klockan 11.00.

Laguppställning:

Målvakter:

Mattias Pettersson, Oscar Masiello

Formationer:

Jonas Emmerdahl, Jakob Stenqvist – Sebastian Selin, Fredric Andersson, Emil Lundberg.

Jacob Andersson, Simon Åkerström – Filip Cruseman, Kevin Lopatto, David Lindquist – Extra Erik Rainersson

Mikko Pukka, August Tornberg – Marcus Jonsson, Kristoffer Söder, Mattias Granlund,

Alexander Hellström, Hardy Häman-Aktell – William Eriksson, Jacob Peterson, Alexander Wiklund – Extra: Emil Norberg

Saknades: Simon Backman, Oskar Ståhl-Lyrenäs, Cody Murphy och Lukas Ericsson.

Träningen

¤ Ggris” i formationerna vid en teknigscirkel

¤ Pass mottag och friläge med skott från kanten

¤ Två mot två-övning där två spelare jagar bakifrån, en ska spela fram den andra till avslut i friläge med en spelare i ryggen.

¤ Två mot två-övning in i zonen som sedan efter avslut blir tre mot två, men med en spelare med pucken som bar spelar bakom förlängd mållinje

¤ Powerplay fem mot fyra

Noterat:

¤ Mikko Pukka och Emil Norberg är alltså med på resan. Så här sa Jesper Jäger om dem:

– Mikko är med och redo för spel, men vi valde inte honom på sju backar. Vi får se vilka som spelar mot Västervik.

– Emil är inte redo för spel, men behöver träna och det gör han bättre med laget här där vi kör varje dag än ensam hemma. Sedan kan han vara materialare också.

¤ Simon Backman har fått ett baklslag på sin skada och det är därför han inte är tillbaka än.

¤ I första pass-mottag-övningen så behövde Löven 34 avslut i friläge från kanten innan det blev ett mål. Det var Fredric Andersson som nätade dit den och strax efter gjorde Hardy Häman-Aktell och Emil Lundberg detsamma.

¤ I två mot två-övningen som slutade med ett friläge med en spelare i ryggen gjorde Löven mål på 2 av 18 frilägen. Selin och Peterson satte varsitt. Jag vet inte hur det ser ut på andra lags träningar, men det är väldigt få skott som går in för Löven allafall.

¤ Powerplay var justerat mot matchen senast. Löven har ju spelat med en right-back och en left-back i varje PP. Nu var Åkerström och Jacke tillbaka ihop och Stenqvist med Tornberg. Alltså left-left och right-right. inte den ändringen jag ville se direkt.

PP1: Tornberg, Stenqvist, Freddan, Lundberg, Selin
PP2: Jacke, Åker, Wille, Wiklund, Peterson

Björklöven spelade powerplay i 12 minuter innan Freddan satte dit första målet. Det vi såg på träningen kan inte direkt ha varit något som fick tränarna att känna trygghet inför nästa match i powerplay. Jag pratade med jäger om det inför matchen mot Västervik. Den intervjun kommer senare idag på vk.se och folkbladet.nu.

¤ Laget satte sig efter träningen i bussen och skulle efter att ha ätit lunch åka upp till Västervik (23 mil) under dagen. De har videogenomgång ikväll och tränar sedan i morgon i Västervik inför matchen där.

5 kommentarer

  1. John

    Visst är det som så att Löven har svårt att göra mål.
    Men på träningar så brukar det vara lite svårare än vanligt, eller ja, målvakterna har lite prestige där.
    Minns lite hur media rapporterade om tex Lundqvist på Rangers träning ”han tog alla puckar på träningen, hur bra som helst” istället för att skriva om måltorkan..:)
    Men men, de måste få in dem nu!

  2. Rce

    Håller med om det där med left-left och right-right. Spontan är det inte den ändringen som höjer vårt PP. Om något så är det ju våra backar som presterat med en man mer på isen, däremot är våra forwards iskalla och trafiken framför mål obefintlig.

  3. Ola

    När ska Fagervall agera och sparka sig själv? Fruktansvärd tråkig ineffektiv hockey han står för. Är så… less på den här loserhockeyn.

  4. Zäta

    Alldeles riktigt,och sedan är det ju oxå så att målvakten vet precis vad som ska hända och behöver inte ha i åtanke andra saker som kan hända i en skarp situation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.