Matchdag – Karlskrona borta

Ny förlust senast mot Leksand, men i tabellen intet nytt. I och med Almtunas förlust mot Leksand på fredagens finns möjligheten att öka till 12 poäng nedåt och ta ett steg mot slutspel för Björklöven.

Möjligheten finns, men det kommer inte att bli enkelt. Det positiva är att Jacob Peterson är tillbaka, men backsidan är fortfarande hårt skadeskjuter och det har satt sina spår.

Karlskrona är dock i en ganska svag form de också. De kommer från 0-2 borta mot Pantern och 1-2 hemma mot Oskarshamn. Karlskrona har gjort fem mål på sina fem senaste matcher så laget som var seriens målgladaste har hamnat i en rejäl måltorka. Det har också blivit målsnålt i de två senaste mötena mellan lagen. 2-1 efter förlängning i Karskrona i förra mötet, 1-0 till Björklöven i Umeå. Före det vann Karlskrona med 5-4 i Umeå.

Det är alltså två lag som har det svårt framåt som möts. I Björklöven då även ett lag som har det svårt bakåt. Det borgar för en försiktig match där båda lagen sätter defensiven först. Dock är inte det Karlskronas grundläggande sätt att spela, men jag läser det så ändå. En match där jag har svårt att se Björklöven vinna. Det måste till en otrolig arbetsinsats för att det ska ske som jag ser det.

Laget: (Bekräftat)

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

26 Jacob Stenqvist – 5 Hardy Häman-Aktell
28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson
4 Jonas Emmerdahl – 52 August Tornberg
16 Andre Pettersson

77 David Lindqvist – 13 Fredric Andersson – 29 Alexander Wiklund
79 Emil Lundberg – 22 Jacob Peterson - 10 Emil Norberg
40 Sebastian Selin – 19 Kristoffer Söder – 20 Mattias Granlund
48 Filip Cruseman – 53 Lukas Ericsson – 33 Marcus Jonsson
21 Erik Rainersson

Mikko Pukka (oklart) och Simon Backman (revben) är fortsatt borta precis som  Cody Murphy (hjärntrappan). Acke Hellström klev av senast efter ett skott som tog illa och är borta. William Eriksson är i frysboxen i Vännäs.  Oskar Ståhl-Lyrenäs insjuknade på fredagen och missar matchen.

Bloggens nycklar:

¤ Spelet med puck i egen zon – Björklöven måste hantera Karlskronas pressspel utan att ge bort en massa puckar.

¤ Boxplay – KHK har ett ruggigt bra powerplay. Det handlar först om att inte ta några dumma utvisningar och sedan om att hålla ihop boxplay.

¤.Energi – Det här laget vinner bara när de levererar bra arbetsinsatser. Energin måste finnas där.

Sagt från Lövenhåll: 

- Det är viktigt att vi toppar mot Karlskrona. Vi har en bra chans och vi vill skapa en kamp kring strecket. Det känns som en positiv resa. Det är skönt att kunna fokusera på två bortamatcher och bra för laget att vara tillsammans hela helgen, säger Joakim Fagervall.

Noterbart om KHK:

¤ Justin Crandal 36 (15+21) poäng är bästa poängplockare för KHK, Marcus Paulsson 34 (17+17) är bästa målskytt och Niklas Johansson 34 (6+28) är assistläggaren nummer ett och powerplayspecialisten med 14 (1+13) poäng i spelformen.

¤ Nick Pegaue 21 (9+12) är en av seriens målfarligaste backar. Matt Carey som var viktig för KHK tidigare på säsongen har lämnat för SHL och Rögle.

¤ Med 23.66 procent i powerplay har KHK sjunkit till tredjeplats i PP-tabellen. De har dock fortfarande ett oerhört rörligt powerplay. I boxplay ståtar laget på 76.60 som tredje sämst i serien.

¤ Arvid Holm i KHK-målet har 90.96 i räddningsprocent och 2.55 insläppta mål per match. Det gör honom till seriens statistiskt 13:e målvakt. Bara Björklövens har sämre förstamålvakt statistiskt än Karlskrona.

¤ Jörgen Karterud och Marcus Westfält missar matchen. För båda spelarna handlar det om landslagsuppdrag

Sagt från Karlskronahåll:

-  Det är match som vi har haft god tid att förbereda oss till. Efter Panternmatchen, som vi inte alls var nöjda med, vilade vi och nu har tränat under tre dagar. Det känns bra i gruppen. Vi har mött dem tre gånger tidigare. De spelar väldigt fysiskt och aggressivt., säger Ove Molin till Sydöstran.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jakob Arvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 18.00. Ingen från VK/Folkbladet är på plats, men Jakob Arvidsson levererar texter och intervjuer efter matchen. Själv missar jag period ett och ser period två och tre i soffan och återkommer här om de.

5 kommentarer

 1. Ronny Edvardsson

  Tuff och jobbig säsong för ALLA Björklövens lag, eller har jag fel i detta?? Lycka till Löven……

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Han är där för att han inte i Fagervalls ögon spelar tillräckligt bra för att vara kvar i laget. Snacket om utveckling köper jag inte. Visst han kan utvecklas i Vännäs, men det kan han göra i Björklöven på allsvensk nivå också. Han är skickad ut i kylan och spelare som Emil Norberg väljs före.

   • MB

    Makalöst idiotiskt, vi får hoppas ngn klok gör sig av med Fagge inför nästa säsong. Vi får ta att han har kontrakt och skeppa honom! Jäger måste också försvinna! Någon som är däremot?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>