Talande för hela säsongen

Björklöven körde över Karlskrona spelmässigt, men föll med 4-1. På något sätt en match som vara talande för hela säsongen 2018-19.

Jag såg inte hela matchen. Jag kom in i andra perioden och såg andra halvan av den samt tredje perioden. Av första har jag sett highlights och läst mig till kunskapen. Så detaljanalysen för alla 60 minuter kan ni säkert göra bättre, men jag konstaterar trots allt följande:

¤ Björklöven gjorde spelmässigt en bra match, tryckte ned Karlskrona i egen zon, var det förande lag, det spelmässigt bättre laget, men hade svårt att skapa de där riktigt heta chanserna och när de väl gjorde det så saknades det naturliga målskyttet helt. Ja, ni känner igen. Som det sett ut i så många matcher. Björklöven spelar bra, men får inte ut något av det då det saknas målskyttar.

¤ Mattias Pettersson var inte dålig, men han förlorade målvaktsmatchen mot Robin Johansson. Både ettan och tvåan var allt annat än otagbara. Överlag handlar det om att Lövens målvakt förlorar målvaktsmatchen och att det varit så många gånger den här säsongen.

¤ Björklöven hade problem att få till spelet i powerplay de två chanser de fick och de släppte in mål i boxplay igen. Laget förlorade special-teams-matchen för vilken gång i ordningen den här säsongen? Oklart, men det är många.

Dessa tre punkter sammanfattar rätt bra. Problemen med spelet i egen zon, problemet med markeringsspelet var borta jämför med de senaste matcherna. Det var gamla Björklöven som var tillbaka. Det lag som vi sett under säsongen och det laget förlorade utifrån de tre faktorerna jag beskriver ovan. Detta trots att det var en på många sätt spelmässigt bra insats i fem mot fem. Bra energi, driv och spelmässigt övertag.

I intervju efter matchen pratade Jacob Andersson om att ”Om vi spelar så här så kommer vi att vinna de flesta matcherna som vi har kvar att spela”.

På ett sätt sant, men det är just det som är talande. Björklöven spelar som de gör, men förlorar ändå. Den här matchen borde Björklöven ha vunnit. För kommer de att kunna spela så här i varje match? Näe, troligen inte. Då måste du se till att vinna när du spelar bra för att det som gör att du landar högt upp i tabellen är när du vinner trots att du har en sämre dag. När du har en bra dag, ja då bara vinner du.

Där är inte Björklöven. Där Björklöven är, där är varje poäng, varje seger en kamp. Då blir säsongen en kamp.

Södertälje förlorade igen. Avståndet till slutspelet är fortfarande tre poäng, men Västervik gick förbi Björklöven så på måndag räcker det inte med att Södertälje förlorar för att avståndet ska hållas till slutspel som det gjorts i tre raka omgångar trots Lövenförluster. Då krävs seger för Löven, annars är Västervik laget som drar ifrån. Almtuna, ja, som jag sagt förut. De är så iskalla så att Björklöven har råd att ta noll poäng resten av säsongen utan att hamna i negativt kval.

16 kommentarer

 1. Lasse

  Löven saknar målvakter, målskyttar, har gott om virriga backar, sämst powerplay, sämst boxplay, en tränare som bara gillar hårt arbetande hönshjärnor, nää din saga är all Herr Fagervall.

 2. Simon

  Jag är inte lika säker som du angående Almtuna. Jag är på riktigt orolig över att vi ska hamna på kvalplats. Gör vi det så kommer vi att åka ur så enkelt är det

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Löven måste ta noll poäng på åtta matcher och Almtuna fyra segrar på åtta matcher. Jag ger det 0,5 procent chans att Löven hamnar i negativt kval. Har du sett Almtuna spela? Såg dem mot Leksand. Under isen.

   • Dan the Man/nr 13

    Lite sämre odds är det allt. Räcker om Almtuna vinner 3 matcher. Det skiljer bara 9 poäng mellan Löven och Almtuna. Tidigare hade Almtuna mycket sämre målskillnad än oss men efter senaste matchernas puckregn i egen kasse så skiljer det bara 6 minus mål. Skulle Almtuna vinna 3 matcher och vi torska alla så räcker det. KÄMPA! typ.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Det är ändå intressant att det finns dem tror att Löven ska förlora alla sina elva sista matcher. Det är helt orimligt. Vinner löven två av åtta måste altuna vinna fem och ev en poäng till.

     • Jiggen

      Jag tycker också att det generellt sett är orimligt, men ett Löven som brister rejält både bakåt, ibland backarna och ibland målvakterna, och framåt kan faktiskt göra det. Ingen utom de mest naiva människorna kan känna någon trygghet när det gäller Löven denna säsong. Hoppsan är jag en medgångssupporter nu, eller bryr jag mig om Löven och känner en rätt stor oro?

     • Jiggen

      Och jag räknar inte in dig bland de naiva, Gurra. Är helt övertygad om att du inte heller känner någon större trygghet när det gäller denna säsongs Löven. :-)

     • kakmonstret 2000

      Mycket osannolikt sjalvklart. Oron jag har ar att de flesta av vara 8 matcher ar pa bortaplan sa dar ar det fan inte mycket som talar for att vi ens tar en poang pa dessa. Vidare moter vi nu ikvall seriens stekhetaste lag som vunnit i princip allt de senaste 6 matcherna. Emil Kruse dessutom ar val tyvarr hyfsat battre an Mattias. Logiskt resultat ikvall kanns som 5-1 till Vastervik trots att vi skjuter typ 38 skott. Da ar lagets sjalvfortroende totalt kort i botten. Svart o vara optimist sa jag hoppas helt enkelt att Almtuna inte skall fa nagon lidners knäpp o orka med att ta just de eventuellt 12 poang som behovs. Hoppas dock pa en sjuk ketchup effekt ikvall o att vi vinner, 1-0 eller 8-6 shit the same men for lagets sjalvfortroende vore ju en grym 5-2 vinst skukt viktig. Fingers crossed guys !

      ps fran min iphone verkar aldrig mina kommentarer komma fram sa ursaktar om det blir en dubbel post…

 3. Christer

  Må tiden till den 15feb gå extra fort, då de offentliggörs vem som blir sportchef ! Vi kanske må vara nöjd med de lilla denna säsongen. Trots allt är vi människor.Livet går vidare, allt är inte bara hockey ! Vi kommer igen stärkta av denna säsongens tveksamma värvningar m.m, lyft blicken det finns ljus i tunneln …….

 4. POS

  En trolig förklaring till att spelet var bättre än på länge var att man inte tycktes tvingade att slaviskt följa det så kallade systemet (som väl ingen har klart för sig hur det egentligen ser ut). Det fanns större frihetsgrader, framförallt för backarna vilket gjorde att man kunde hålla uppe trycket och få långa anfall. Stenkvist såg ut att ha lilla julafton med stor lust att följa med upp i anfallen. Laget blev inte lika långt. Sen spelar det ju ingen roll om man spelar bra hockey men saknar målskyttar och målvakter som vinner matcher. Stor press på målvakterna som vet att om man släpper in två mål så är matchen förlorad i de flesta fall.

 5. bror

  Vete fn om laget blir tränat på rätt sätt..man börjar ju fundera då inte målskyttet finns där?
  Försvaret är ju lika virrigt ochså som de varit varje år.
  Vet inte Stefan Öhman till all ära ..mfl.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   8 kvar, men Löven har tre raka förluster så förlorar de resterande åtta blir det 11 i rad.

 6. Torbjörn

  Ja och fagervall tjatar om att man är spelförande lag ofta! Jo det kanske man är men är ju mål och poängen som räknas herr fagervall. Alla förstod ju att han svamlade när han sa att det fanns målskyttar i truppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>