Matchdag – Västervik borta

Med tre raka förluster i ryggen åker Björklöven till mardrömsarenan Plivit Trade-hallen. Där har Björklöven bara tagit tre poäng en enda gång. Dödar de spöket nu?

Björklöven såg ut att gå mot seger i senaste mötet med Västervik i Plivit Trade. William Eriksson rundade kassen och gjorde 3-2, men det ville sig inte den gången heller. 3-3, straffar och förlust. 3-2, 1-3, 2-0, 5-3, 4-3. Där har vi de fem matcherna Björklöven spelat i Västervik i Småland med Västerviks siffror först. Överlag har Björklöven bara tre segrar mot Västervik på elva matcher. På hemmaplan den här säsongen har matcherna slutat 3-0 till Björklöven och 4-3 efter straffar till Västervik.

Västervik kommer från 4-1-seger mot ett iskallt Södertälje (fem raka förluster). Före det föll Västervik med 2-4 mot Vita Hästen, vann mot Modo med 3-2 efter förlängning, föll med 0-3 mot Västerås, vann med 1-0 mot Karlskoga och vann med 4-1 mot Tingsryd. Alltså överlag bra form med 4 segrar på 6 matcher, men lite blandade insatser och resultat. På hemmais är Västervik starka och där har de sex raka segrar inför detta möte.

Västerviks främlingslegion den här säsongen, där de bygge ut i stort sett hela lagen inför säsongen, är det lag som spelar flest oavgjorda matcher i hela serien. Man kanske kan tänka sig att ett lag med så många ”nya” spelare skulle vika ned sig när det går emot, men så har det inte alls sett ut .

Jag ser framför mig en match som Björklöven för, men där Västervik kommer att kontra snabbt, sätta press på Björklöven och där Björklövens effektivitet kommer att vara den avgörande faktorn.

Laget: (Preliminärt)

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

26 Jacob Stenqvist – 5 Hardy Häman-Aktell
28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson
4 Jonas Emmerdahl – 52 August Tornberg
16 Andre Pettersson

77 David Lindqvist – 13 Fredric Andersson – 29 Alexander Wiklund
79 Emil Lundberg – 22 Jacob Peterson - 10 Emil Norberg
40 Sebastian Selin – 19 Kristoffer Söder – 20 Mattias Granlund
48 Filip Cruseman – 53 Lukas Ericsson – 33 Marcus Jonsson
21 Erik Rainersson

Mikko Pukka (Hjärtmuskelinflammation) och Simon Backman (revben) är fortsatt borta precis som  Cody Murphy (hjärntrappan). Acke Hellström (Fraktur) klev av senast efter ett skott som tog illa och är borta. William Eriksson är i frysboxen i Vännäs.  Oskar Ståhl-Lyrenäs insjuknad i fredags, är oklart till spel.

Bloggens nycklar:

¤ Målskyttet – Det har varit problemet hela säsongen, men ska Björklöven vinna räcker det inte att spela bra, puckfan måste in också.

¤ Energi – Det är lätt att dippa efter en insats som senast mot KHK när du inte får betalt. Därför är det viktigt att hålla uppe energin i laget.

¤ Målvaktskampen – Björklöven måste vinna målvaktskampen om det ska vinna matchen.

Sagt från Lövenhåll: 

- , säger Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Noterbart om Västervik:

¤ Med sju importer så är det inte oväntat att tre importer är i poängligatoppen. Darren Nowick 28 (11+17) poäng är etta, Kellen Jones 25 (12+13) poiäng är tvåa och Trevor Mignola 24 (8+16) trea.

¤ Den spelaren jag själva är mest ”rädd” för är Victor Öhman som bytte Oskarshamn till Västervik under säsongen. Han har stått för 21 (11+10) poäng på 27 matcher.

¤ Med 18.03 procent i powerplay är Västervik tredje sämst i hela serien. Med 77.86 procent i boxplay är Västervik nia i serien.

¤ Emil Kruse i Västervikmålet var stor matchvinnare senast mot Södertälje. Han är nia i serien med sina 91.71 i räddningsprocent och 2.20 insläppta mål per match.

¤ Med 45.69 procent vunna tekningar är Västervik seriens sämsta lag på att teka.

¤ Det är gratismatch i Västervik som borgar för storpublik i den här matchen. Noterbart att alla bjuds på gratis varmkorv före matchen.

¤ Västervik saknar Emil Alba, avstängd, och Andreas Frisk, skadad. Kevin Schulze har lämnat laget för spel i Leksand. Sedan saknas även Victor Öhman har det kommit info om sent. Noterbart att Trevor Mignola och Kevin Schultz lämnat klubben under säsongen. Mignola till SHL och Schultz till Leksand.

Sagt från Västervikshåll:

- Den enda likheten mellan SSK och Löven är att de ligger runt oss i tabellen men de spelar på väldigt olika sätt. Medan SSK är ett mer kreativt och spetsigt lag är Björklövens fysik och noggrannhet det VIK måste hålla koll på i kväll. Vi måste visa att vi kan tävla med dem på deras styrkor, fysiken och det grundläggande, ABC, samtidigt som vi plockar fram våra styrkor, säger tränare Mattias Karlin till Västerviks tidning.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jakob Arvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv är på plats och levererar texter och intervjuer efter matchen.

14 kommentarer

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag tror att coachingen är överskattad. Truppen och spelsystemet är det som ligger till grunden för resultaten. Coachingen är några procent på toppen. Sedan tycker jag att Fagges brister som matchcoah är överdrivna. Det handlar ofta om skillnad i grundläggande synsätt om vilka spelare som är bra och bra på vad. Det är därför så många tycker att han coachar fel för att han i grunden ser annorlunda på vissa spelare än gemene man.

   • Christer

    Fagervall behöver en ass.coach med respekt både för sig själv men också för spelarna. En som inte har tunnelseende.

   • Kalle

    Hej Gustav,

    Du nämnde nyligen i en matchrapportering att du inte trodde Fagervall kommer vara kvar nästa år. Kan du utveckla varför du tror det?

   • Ola

    Coachning på lång sikt är framförallt viktig och i lövens fall även väldigt viktigt med en bra matchcoach som kan ta fram de sista procenten. Spelsystemet är coachen som infört tillika hans huvudansvar att få alla att dra åt samma håll.

 1. Matte

  Haha, skön kommentar ”Noterbart är att det bjuds på gratis varmkorv” ????????

  Blir en svår drabbning. Västervik har brutal hemmaform just nu. Men som sagt, kan man bara utnyttja övertaget man haft sååååå många ggr denna säsong så kan det bli en trevlig kväll.

 2. Larsa

  ”Jag ser framför mig en match som Björklöven för, men där Västervik kommer att kontra snabbt, sätta press på Björklöven och där Björklövens effektivitet kommer att vara den avgörande faktorn.”

  Vet inte om du har följt löven den här säsongen men det där med effektivitet kan vi ju skriva bort vid det här laget.

 3. John

  Enligt C-Mores kommentator, innan matchen mot KHK sa han att, jag tror det var Pukka, var borta med hjärtmuskelinflammation.

 4. Lasse

  Det spelar inte så stor roll om det blir seger eller förlust, Löven inget att hämta i ett kval uppåt, slipper troligen negativt kval. Ser fram emot nästa säsong, denna säsong är över för min del.

 5. kakmonstret 2000

  Tror det ar upp till Matte ikvall. ”Tyvarr” maste man val sorgligt saga :( . Hoppas han kan hitta nagon nagon typ av overraskande sjuk fin form nu. Da kan det nog bli 2-3. Annars det vanliga 4-1 typ med skotten 34-39.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>