Granlund – The Sniper

Mattias Granlund gjorde mål mot Västervik. Just nu är han Börklövens bästa målskytt om vi ser till de tio senaste matcherna.

Så här ser Björklövens interna skytteliga ut om vi bara ser till senaste tio matcherna:

Mattias Granlund 4
Jacob Andersson 3
Fredric Andersson 2
Oskar Ståhl-Lyrenäs 2
Jacob Peterson 2
Filip Cruseman 1
Emil Norberg 1
Emil Lundberg 1
Kristoffer Söder 1

Delvis är det noterbart att Björklöven bara gjort 16 mål på 10 matcher, det kan enkelt förklara varför laget inte tagit så många poäng på de matcherna. Men sedan, bästa målskytten är Mattias Granlund. Han är en hårt arbetande jorfräs till hockeyspelare och han är skicklig på den rollen, men någon målskytt är han normalt inte. Bra jobbat Granlund, men Emil Lundberg 1 mål, Sebastian Selin 0 mål, Alexander Wiklund 0 mål. De som ska göra mål gör det inte och då blir det så här.

Ser vi till hela säsongen ser skytteligan ut så här:

Jacob Peterson 13
Emil Lundberg 11
Jacob Andersson 10
Sebastian Selin 9
Fredric Andersson 8
Mattias Granlund 8
Jakob Stenqvist 6
William Eriksson 5 (På 22 matcher)
Alexander Wiklund 5
Oskar Ståhl-Lyrenäs (På 28 matcher)
Filip Cruseman 4
Kristoffer Söder 4
David Lindqvist 3
Simon Åkerström 3
August Tornberg 3

Här sticker det ut ett par saker:

1. Emil Lundberg är en bit under var han borde vara med sina meriter och sett till hans roll. Han tillsammans med Alexander Wiklund, Oskar Ståhl-Lyrenäs och Filip Cruseman ligger alla under vad de snittat tidigare eller i Lyrenäs fall, vad Löven trodde att de skulle få ut. Här borde det funnits 10-12 mål till att hämta.

2. Jacob Andersson är den tillsammans med Mattias Granlund som ligger över vad man hade kunnat vänta sig i antalet mål.

3. Söder, Tornberg, Åkerström, Stenqvist Kapten Andersson och Selin ligger ungefär där man hade kunnat förvänta sig.

4. Wille Erikssons fem mål är ren och skär bonus när man kikar på målstatistiken. De hade inte Löven kunnat räkna med.

I slutändan om allt hade klaffat och Löven fått ut 10-12 mål till skulle fortfarande Björlöven varit 14-15 mål från topp två-lagen sett till målskytte.

 

3 kommentarer

 1. kaLLe aNKa

  Fagervall fick chansen att leda Björklöven under hela säsongen och det är inte vanligt när det går så dåligt som det gjort/gör för löven, men jag tycker att han skulle få den chansen att köra på hela säsongen och nu fick han det. Nu har Fagervall ett år kvar på kontraktet och om nu Per Kenttä blir sport chef så är den platsen upptagen (som tur är i så fall). Så tillbaka till GM för Fagervalls del.?

  Hoppas man tar in en mer modern tränare till nästa säsong, men inte Patrik Klüft! Men jag ser gärna Per Hånberg, han har tagit upp Vita Hästen till hockeyallsvenskan och han har tagit upp KHK till SHL.

  Till nästa säsong hoppas jag man tar in en målvakt som har visat att han klarar att spela i hockeyallsvenskan, som ex; Christoffer Rifalk ELLER Adam Åhman båda från Oskarshamn sen kan dom ta in en till.

  Men viktigaste av allt ta in någon som kan göra mål, ex; Sebastian Dyk OCH Nicolai Meyer båda från SSK.

  Sen behöver man inte säga att man inte kan få upp ”bra” spelare till Umeå, när Per Kenttä kan få spelare till Haparanda som ligger nästan inom polcirkeln!

  Nu gäller det att släppa allt som är bra spelare på pappret. Låt Per Kenttä (om han blir sport chef) ta in dom selarna han har tro på och ge det en chans, kan ALDRIG bli sämre än under hela 2000-talet!

 2. Kirderf

  Sett över hela säsongen är Granlund en av de absolut bästa i Löven. Tycker att han visat på oväntade skills och varit nyttig över hela banan och i de roller han satts i. Synd att inte fler levererat denna aäsong…..

 3. BGW

  Granlund är ju en underbar spelare att ha i sitt lag. Han ger verkligen 100% i alla lägen. Han har varit en av de bästa spelarna denna säsong !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>