En ny talande förlust

Bortamatch mot ett topplag, en jämn tillställning, men allt ser ut precis som vanligt och vi har en ny karaktärsförlust för Löven.

6-1-segern senast kanske kunde lura någon att Björklöven hittat något att bygga på. Men den här matchen visade att Björklöven 2019 är inget annat än Björklöven 2019.

Starta bra spelmässigt, men få inte ut något av det på tavlan – Check!

Hamna i underläge i första perioden och gå till paus nollade – Check!

Förlora special teams-matchen – Check!

Förlora målvaktsmatchen fastän det inte känns som att din egen målvakt gjort någon dålig match – Check!

Vinn skottstatistiken – Check!

Trubbigt, långsamt powerplay – Check!

Missa frilägen – Check!

Den här matchen hade det mesta som varit Björklövens säsong 2018-2019. Så egentligen ska vi vara förvånade över det vi fick se i fredags, inte det här.

Björklöven inledde ganska bra, Jacob Peterson hade ett fint läge, men fick inte upp pucken riktigt. Hans lina var riktigt bra från start och Lyrenäs skapade två lägen i matchen han bara ska göra mål på, men brände ett när Tornberg serverade honom i slutet på första och ett till när han själva dribblade tre spelare i tredje.

Det brukar vara så. Inleder Björklöven så här, men får inte betalt, då kommer målet bakåt och det gjorde det här också. Visst Löven har lite otur med studsen på Blidstrands skott som går rakt ut till svaga sidan där Forsberg är, men någon måste droppa ned där, det kan inte bara vara tomt på bortre stolpen.

Sedan har Björklöven en förmåga att ta helt onödiga utvisningar och både Åkerströms och Lukas Ericssons är på det kontot. Sedan går Stenqvist bort sig lite när han jagar puck i BP, Löven blir överspelade och Juliuz Persson rakar in 2-0. Visst det kan bli mål i powerplay för motståndarna, men Stenqvist gick tydligt ifrån hur Björklöven vill spels i boxplay där. Det lär han få höra.

I andra perioden som var rean vilda västern ska Björklöven vara glada att inte Karlskoga gjorde något mål. Visst Stenqvist hade sitt friläge efter Hardy Häman-Aktells magiska passning, men annars var det Karlskoga som radade upp lägen, men Mattias Pettersson storspelade. Han var överlag riktigt bra idag. Det går inte att säga något om ett enda av de tre målen han släppte.

Björklöven gjorde en rejäl push i tredje, framförallt kom förstalinan igång och hade tre ruggiga sekvenser där de vann alla andrapuckar och där ska de kunna skapa mer klara målchanser, där ska de kunna göra mål. Men de gör inte det. Visst Lövens nya sniper Mattias Granlund (9:e målet) gjorde mål, men Löven var aldrig riktigt nära i den här matchen. Så kändes det.

Att 3-1 kom var bara symptomatiskt. Det var lite som att berätta för Björklöven att deras push var lite för klev, lite för sen.

Till sist några notiser:

¤ Mattias Granlund är med sitt nionde mål Lövens fjärde bästa målskytt delat med Sebastian Selin. Det säger en del att Granlund, som visserligen har en fin säsong, har gjort fler mål är Lyrenäs, Cruseman, Fredric Andersson, Linkan, Murphy. Det förklarar på något sätt varför det gått som det gjort.

¤ Lukas Ericsson fick åka till sjukhus i andra perioden. Oklart varför. Kollega David Pettersson på plats för dra i den tråden.

¤ Filip Cruseman fick en assist på Lövens mål. Han har nu stått för 4 (3+1) poäng på senaste tre matcherna.

¤ William Eriksson fick 8.37 minuter på 11 byten när Lukas Ericsson utgick och han såg avig och härlig ut. Kul att se honom tillbaka igen.

¤ Hardy Häman-Aktell är inne på tre mål bakåt, Jakob Stenqvist är inne på tre mål bakåt. Det backparet tycker jag att Fagge behöver sära på direkt Emmerdahl är tillbaka.

¤ Jag såg Björklöven träna powerplay i går och då hade de tempo i spelet, bytte paltser och det såg ut att finnas en tanke. Nu var nästan allt det bortblåst när Löven väl fick chansen i spelformen. Känns som att det är en del mentalt inblandat i det.

¤ Löven åker vidare till Malmö nu i morgon för Pantern på fredag. Vissa säger att säsongen är över, men förlust där samtidigt som Almtuna förlorar. Då börjar säsongen vara över på riktigt för Löven. Vinst i Malmö eller förlust i Malmö samtidigt som Almtuna vinner. Då får vi ge oss ett tag till innan vi helt dödförklarar säsongen.

8 kommentarer

 1. Anders A

  Helvete så kassa man blir ju helt jävla störd!!!
  Sämsta BP och PP det går så in i helvetet långsamt i alla spelformer att man inte tror det e sant!
  Bort med nästan alla spelare tills nästa sesse och värva LIRARE!
  Fagge kan trycka upp resten där solen aldrig lyser!
  Tack för mig.

 2. Ronny Edvardsson

  Det blir tidig avslutning på denna bedrövliga säsong, om inte SSK och Västervik förlorar några matcher oxå, samtidigt som Löven vinner det som är kvar av denna tid. Lycka till Löven, och kämpa i minst 60 minuter varje match. Jag tror på er Alla…….

 3. Nisse

  Kan du inte ställa några frågor till ledningen hur det kan komma sig att spelarna är ute och festar mitt i jävla brinnande säsong? Fira en 6-1 seger när man ligger på 10 plats? Man tror man drömmer..

 4. MB

  Aningen märkligt att man fortfarande inte fått till PP. Var ju lite samma förra säsongen också trots Otto, Farley och Hutchings. Fagervall verkar inte vara någon som klarar hitta varianter som gör att det ger resultat på isen. De flesta pp mål vi gjort är slumpens skördar med några undantag dock. Hoppas vi får in nya i tränar staben till nästa säsong!

 5. Edwardzon

  Den som blir Sportchef i Björklöven, nästa säsong får nog ett mycket tufft jobb??
  Vad tror ni andra om min fråga…

 6. Knutte

  Ska det bli slutspel så krävs en hel röta för spelet är inget att lita på men det vet vi alla så här långt in i säsongen.

 7. Edvard

  Kvalserien mot Div 1 Lagen, vill man ju undvika även om det ger intäkter/pengar till klubben. Heta och hungriga Div. 1 lagen kan vara jobbigt och spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>