Matchdag – Karlskoga borta

Chans att bygga vidare på 6-1-segern mot Tingsryd för Björklöven. Tuffa Karlskoga väntar på bortais, en rejält nöt att knäcka.

Björklöven stod för säsongens insats senast mot ett för dagen riktigt dåligt Tingsryd och den 6-1-seger kommer Björklöven med till den här matchen och den kan helt klart ge lite sänkta axlar och självförtroende. Nu väntar dock ett klart bättre lag. Det är seriefyran Karlskoga med 77 poäng på kontot i deras hemmaborg där de tagit 43 poäng på 22 matcher den här säsongen. Karlskoga är ett homogent lag som sällan faller isär helt den här säsongen.

BIK kommer dock närmast från två raka förluster. 2-3 efter förlängning mot Pantern på bortais och 3-5 hemma mot Almtuna. Före det hade laget tre raka segrar, Oskarshamn 2-1, Södertälje 4-3 och Vita Hästen 4-1, men de har blandat lite på slutet.

Karlskoga och Björklöven har möts tre gånger den här säsongen. Björklöven vann första mötet i Umeå med 4-2, men sedan har Karlskoga vunnit 6-3 i Karlskoga och 2-0 i Umeå. Överlag är det hemmalaget som dominerat detta möte med sex hemmasegrar på sju senaste mötena mellan Karlskoga och Björklöven.

Björklöven saknar fortsatt tunga pjäser på backsidan så även om Simon Backman är tillbaka så är det just det som känns mest osäkert. Hur står backsidan upp i en målsnål bortaspelshistoria?

För det är så jag ser Björklöven vinna, lite som mot Västervik, om Karlskoga har pucken, Björklöven försvarar sig bra och är effektiva. Om Björklöven öppnar sig kan det bli som senast i Karlskoga, att hemmalaget gör 5-6 mål. Då vinner inte Björklöven.

Det här blir helt klart en svår match där jag ser en krock från start. Ett bättre Karlskoga som vill ha initiativet och ett Löven pumpat från 6-1-segern som kommer att vilja detsamma. Vem kraschar?

Laget:

Så här ser laget ut: (Bekräftat)

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

26 Jacob Stenqvist – 5 Hardy Häman-Aktell
28 Simon Åkerström – 16 Isak Ahrling
49 Simon Backman – 52 August Tornberg

77 David Lindqvist – 13 Fredric Andersson – 29 Alexander Wiklund
79 Emil Lundberg – 22 Jacob Peterson – 71 Oskar Ståhl-Lyrenäs
40 Sebastian Selin – 19 Kristoffer Söder – 20 Mattias Granlund
48 Filip Cruseman – 53 Lukas Ericsson – 10 Emil Norberg
11 William Eriksson

Mikko Pukka (Hjärtmuskelinflamation), Cody Murphy, Jacob Andersson (Hand), Acke Hellström (Fraktur) saknas för Löven. Erik Rainersson är utlånad till Piteå. Marcus Jonsson har en lårkaka, men tränade i går, Jonas Emmerdahl var inte med när Löven släppte laguppställningen. Han tränade igår så oklart varför.

Bloggens nycklar:

¤ Försvarsspelet – Björklöven måste klara backcheckingen, positionsspelet och att freda returerna vid egna målet.

¤ Lundberglinan – Den är hetast just nu i Löven och ska Björklöven vara effektiva på bortais måste de leverera.

¤ Special Teams – Det har sett lite bättre ut här för Löven på slutet och de måste se till att inte förlora den kampen allafall.

Sagt från Lövenhåll: 

- Vi ska göra som vi har gjort de senaste matcherna. Mycket puckar på mål och försöka vara bra i powerplay och boxplay, det är ofta där matcherna avgörs. Vi ska hålla det enkelt och inte bjuda på så mycket bakåt, säger Filip Cruseman,

Noterbart om Karlskoga:

¤ Bästa poängplockare och målskytt för Karlskoga är Gustaf Franzén med 30 (16+14) poäng. Gustaf Thorell har stått för 30 (11+19) poäng som lagets assistkung och min favorit i laget, Fredrik Forsberg är trea i interna poängligan med 28 15+13) poäng.

¤ Karlskoga har seriens statistiskt sjunde bästa powerplay med 19.33 procent. I boxplay står de på 81.54 procent som fyra i serien.

¤ På backsidan är det primärt Henric Larsson som plockades från Brynäs under säsongen som är ett offensivt hot med sina 17 (3+14) poäng på 27 matcher.

¤ Oskar Bäck som togs ut i JVM-laget för Jacob Peterson har stått för 18 (4+14) poäng att jämföra med Petersons 26 (14+12).¤ Med mål på 10.65 procenten av skotten på mål så är Karlskoga seriens mest effektiva lag.¤ Med 92.37 i räddningsprocent och 2.22 insläppta mål per match är Henrik L

Sagt från Karlskoga-håll:

- Pantern får oss dit de vill med att spela en ”fram och tillbaka hockey”. Vi hamnade lite i deras fälla då vi vill spela mer strukturerat. Björklöven blir en tuff uppgift. De krigar för en playoffplats och kommer säkert hit med gott självförtroende efter storsegern senast, säger tränare Staffan Lundh till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. David Pettersson är på plats i Karlskoga och levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

8 kommentarer

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Mycket oklart. Han tränade igår och inget hände på träningen. Sedan skulle han resa med laget så måste blivit sjuk.

 1. Stefan

  Läste på sociala medier att #33 har en lårkaka, vet inte om det stämmer? Han tränade väl igår så det måste ju isåfall ha hänt då… :( !

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Så kan det vara, men han körde i går, fast som back på träningen. Gissar att han är med på resan ändå, att de åker med 1-2 spelare mer än vad som behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>