Så tar Löven slutspelsplatsen

Björklöven har fortfarande chansen att ta en slutspelsplats både i teorin och praktiken. Så hur tar de den platsen?

Det kanske känns så efter de två raka förlusterna för Björklöven, men vi behöver ju inte ge upp än. Fyra matcher återstår med start i morgon:

Onsdag 27/2: Tingsryd (h)

Fredag 1/3: Modo (b)

Onsdag 6/3: Pantern (h)

Fredag 8/3: Leksand (b)

Västervik och Södertälje är lagen som måste passeras för att Björklöven ska ta den där åttoendeplatsen som både ekonomiskt och sportsligt kan vika säsongen uppåt.

Så hur ser det ut för lagen:

Västervik 67 poäng +3 målskillnad

Västervik kommer från 2-1 e.fl mot Tingsryd, 4-1 mot Pantern, 3-0 mot Oskarshamn och 2-3 mot Björklöven i sina fyra senaste matcher. De har 5 av sina 7 senaste matcher, men det som sticker ut mer är att laget vunnit 8 av sina 9 senaste hemmamatcher. De har en ruggig hemmaform där bara ett hårt stridande Björklöven klarat av att ta på slutet. Så här ser deras spelschema ut:

Onsdag 27/2: Oskarshamn(h)

Fredag 1/3: Almtuna (h)

Onsdag 6/3: Tingsryd (b)

Fredag 8/3: Vita Hästen (h)

Tre hemmamatcher och grym hemmaform. Det talar för Västervik, men just det faktum att Oskarshamn väntar i första matchen kan ge lite nerv. Visst, Västervik slog Oskarshamn nyligen med 3-0, men IKO är ett av seriens bästa lag och ska vara svåra att ta tre poäng mot. Förlorar Västervik där så kan det verkligen bli en strid på kniven. Vinner Västervik den matchen då tror jag helt säkert att de tar platsen. De har bästa spelschemat i tre sista omgångarna och den ruggiga hemmaformen. De har dessutom +3 i målskillnad, alltså

Södertälje:67 poäng, -8 i målskillnad

Onsdag 27/2: Modo (b)

Fredag 1/3: Oskarshamn (h)

Onsdag 6/3: AIK (h)

Fredag 8/3: Karlskoga (B)

Södertälje har blandat på slutet. 3-4-förlust mot AIK senast, 5-2 mot Vita Hästen före det, 1-5 mot Modo och 5-2 mot Västerås före det. Södertälje har det kanske tuffaste spelschemat av alla tre lagen. De har 11 måls sämre målskillnad jämfört med Västervik så chansen att de ska hämta in den är liten. De måste ta fler poäng än Västervik helt enkelt. Känslan är att det blir svårt. Även om de skulle slå Modo borta så ser jag inte att de tar tillräckligt många poäng. Troligen krävs minst nio poäng för att ta ska passera Västervik, men även om det krävs 7 eller 8. Det är inte lätt med de motståndarna.

Så vad krävs då av Björklöven?

Då Löven kliver in med -21 i målskillnad så lutar det mot att de måste ta fyra fler poäng än både Södertälje och Västervik. När det kommer till Södertälje är det inte omöjligt. Förlorar Södertälje tre av fyra matcher, vilket de helt klar kan göra då räcker det med segrar mot Tingsryd och Pantern samt en poäng mot Modo eller Leksand för Björklöven för att passera Södertälje. Problemet är Västervik. Som jag ser det får Västervik maximalt ta sex poäng även de för att Löven ska klara det. Och Västerviks schema är lite för bra för att de inte ska ta 7 eller 8 poäng. Gör de så då måste Björklöven vinna samtliga matcher de har kvar, kanske har råd att ta någon efter förlängning eller straffar.

Ja, ni märker. Det ska till en del. Grunden är att Björklöven slår Tingsryd samtidigt som Södertälje förlorar mot Modo och Västervik mot Oskarshamn. Det sista är nyckeln. Då lever det. Och chansen att det sker är ganska god. Det är i mina ögon det troliga utfallet. Björklöven vann nyligen mot Tingsryd med 6-1, de har haft lätt för Tingsryd i Umeå.

Sedan måste Björklöven slå Modo i Ö-vik. Även det har hänt den här säsongen, det är alltid speciella matcher mot Modo så jag ser att det kan hända. Klarar Björklöven det, att slå Tingsryd och Modo, samtidigt som Västervik och Södertälje förlorar onsdagens matcher. Då kan det här gå.

Ska jag tippa hur det går?

Västervik 75 poäng

Södertälje 71 poäng

Björklöven 70 poäng

Västervik till slutspel.

2 kommentarer

  1. Kid A

    Tyvärr har Västervik en riktigt bra lottning och varken SSK eller Löven kan matcha det. Det betyder att Silly Season börjar på kvällen den 8/3… frågan är om vår nye Sportchef kan börja jobba då eller om han är i karantän fram till den 30/4? Innebär en rätt stor skillnad i arbetet… Sedan kanske han till viss del kan jobba i det fördolda, men det vore guld om han fick börja den 8/3….

    • Ola

      Håller med om att det är bra om så blir, annars har vi alltid den befintliga sportchefen tillgänglig ????????????????????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>