Centerns dödsryckningar är över

Har följt Centerstämman lite med ett öga. Tänka sig. Ledig helg och allt.

Kan konstatera att Centerpartiet nu öppet kallar sig för liberalt. Det har man aldrig gjort tidigare och visar på den värdeförskjutning som skett. Fälldins gamla folkrörelseburna centerparti är därmed även officiellt pulvriserat.

Värdeförskjutningen illustrerades särskilt i skattedebatten.¨Påeldade av det nyliberala ungdomsförbundet som krävde platt skatt fick partiledningen med sig ombuden på att gå i den riktningen.

Men det fanns de som protesterade. Ombud ifrågasatte varför Centerpartiet nu anammat Reagans "thrickle down" ekonomi där de rika ska matas för att släppa ifrån sig lite till de fattiga. Man frågade sig retoriskt att när till och med Moderaternas finansminister tagit avstånd från plattare skatt varför centerpartiet driver detta. Göran Engström(c) från Dalarna undrade varför ungdomsförbundet driver den gamla högerns politik som övergivits? Och skatt efter bärkraft där den som tjänar mycket betalar mer har ju varit centerpartiets inställning i alla tider påtalade flera ombud.

Men med hjälp av Annie Lööf i partiledningen så fick ungdomsförbundet som man ville och nu ska Centerpartiet stå för en skattepolitik för de med mycket pengar. Säg hej till publiken!

Så var det med det, jag stänger av tv:n. Svaren från Centern blir nu att marknaden sköter saker bäst och fungerar det dåligt kan du alltid välja något annat. Funkar inte det och stämningen blir lite obekväm så behöver du bara anstränga dig lite mer lille vän.

Fräscht. Om man levde på 1800-talet.

2 kommentarer

  1. Bondeförbundet

    Jag har också följt det med ett öga och jag tycker det är bra att sanningen kommer fram om var de står.
    Plattskatt är kvar,och annat som kom ut när deras ideprogram kom ut. De har bara ändrat några ord

  2. Maria

    Det bästa för alla vore att c och fp slogs ihop till ett parti! Man ligger så nära varandra värderingsmässigt och först då kanske man kan säkra att få vara kvar i riksdagen och påverka i någon riktning. Tyvärr, är nog de förtroendevalda alltför intresserade av den egna platsen, så c kommer att försvinna efter nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se