Pastadille

Har haft lite svårt för pasta ett tag men när jag smakade en supergod pasta på den italiensk/amerikanska restaurangen Angelini´s i onsdags så blev jag omvänd. Det var svart tagliatelle med en svart sås, röda körsbärstomater och kallrökt lax. Fantastiskt både för ögat och gommen!

Så för att fira att fysiologitentan nu blivit avklarad slängde jag ihop en egen pastasås men aubergine och spenat. Inte lika snyggt kanske men den innehöll allt som jag tycker är gott. Mycket fett i den här måltiden och inte något man bör äta varje dag men något vällagat och näringsrikt som ger guldkant på vardagen.

Det ska helst vara fullkornspasta, helt enkelt för att man blir mer mätt på det. Sen så finns det ett stort utbud av ekologisk pasta i affären nu för tiden. Hur som helst, här är receptet:

 

Pastasås med aubergine och spenat 2-3 port

Kokt pasta av den sort du tycker om (helst fullkorn)

1/2 dl olivolja

1 hackad gul lök

1 stor hackad aubergine

1/2 dl pinjenötter (kan uteslutas)

2 klyftor vitlök, hackade

ca 180g skivade champinjoner

1 knippe strimlad färsk spenat

salt och peppar

1 pkt hackad mozzarella

1 pkt hackad fetaost

 

1. Hetta upp olja och tillsätt lök, svamp, aubergine och nötter.

2. Stek tills allt mjuknat.

3. Tillsätt spenat och stek tills den börjat sloka.

4. Blanda röran med den kokta pastan och tillsätt osten och rör om.

 

 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>