Tårtfyllning: vaniljpannacotta

Nu har vi verkligen fullt upp! I helgen gifter sig en utav oss och självklart ska vi göra våran egna tårta. Kvällen har spenderats med att göra x antal vaniljpannacottor. Detta blir ett utav lagren i bröllopstårtan. Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar pannacotta och att ha denna som tårtfyllning känns superroligt! Denna fyllning är ny för oss men vi provgjorde den för någon månad sedan och redan då insåg vi att det skulle bli en ny favorit! Den går utmärkt att frysa in i springformen och när det är dags att montera ihop tårtan tas den bara fram ur frysen; perfekt och tidsbesparande!

Vaniljpannacotta fyllning (Räcker till ett lager på 24 cm)

5 gelatinblad

2 dl mjölk

2 dl grädde (+ 2 dl grädde)

2 ägg

2 msk maizena

2 msk socker

1 tsk vaniljpulver

 

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Blanda mjölk, 2 dl grädde, ägg, maizena och socker i en tjockbottnad kastrull.

Värm upp under omrörning tills den blivit lite tjockare, den får ej koka!

Tillsätt vaniljpulver och gelatinbladen och låt svalna.

Vispa 2 dl grädde och vänd sedan ned det försiktigt i pannacottan.

Klä en springform i gladpack och häll i pannacottan.

Låt stelna i kylen alternativt i frysen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.