Chokladmoussetårta

Skulle göra en dessert till en baby shower och fick för mig att testa på att göra en chokladmousse-tårta. Ni vet en sådan där som ofta finns på caféer med en tunn botten och ett högt lager chokladmousse. Sagt och gjort! Som för det mesta går det ju inte att bara hålla sig till ett recept, utan googlade runt lite och kombinerade ihop det som såg bra ut. Så här blev resultatet:

IMG_4479

Så jäääkla gott. Och så mycket choklad! Mums mums mums, kommer absolut göra den fler gånger. Inte alls svår att göra heller.

Ingredienser

  • 175 g chokladkakor (jag använde marabou homestyle soft choco)
  • 85 g smör
  • 400 g mörk choklad
  • 3 ml gelatinpulver (eller 1,2 gelatinblad)
  • 6 dl grädde
  • 0,5 dl kaffe
  • Kakao att sikta på

Gör så här: 

  1. Smöra och klä en 20-cm:s springform med bakplåtspapper (jag använde 18 cm, men det blev lite väl hög)
  2. Mixa kakorna i en matberedare eller med mixerstav
  3. Smält smöret, blanda ihop med kakorna
  4. Tryck ut ”degen” i formen, ställ in i kylen i ca. 30 min
  5. Blötlägg gelatinet i (lite drygt) en tsk vatten
  6. Smält chokladen över vattenbad
  7. Koka upp 1 dl grädde tillsammans med kaffet
  8. Blanda i grädde+kaffe i den smälta chokladen, rör därefter ned gelatinet
  9. Vispa 5 dl grädde, vänd ned chokladsmeten
  10. Bre ut fyllningen i formen, ställ in i kylen ca. 3 h
  11. Sikta kakaopulver ovanpå tårtan.
  12. Servera (gärna med grädde och/eller hallon/jordgubbar) och njut!

IMG_4481

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.