Stil och Shopping Tips

Strumpbyxor – när skall man bära dem?

Av , , Bli först att kommentera 0

Strumpbyxor är ett evigt problem för de flesta kvinnor idag. Skall man bära dem, måste man och i sådana fall när? Vad är rätt och vad är fel? Detta är frågor som inte alltid är helt lätta att svara på och ibland finns det inte heller ett enda svar. För att underlätta för alla de kvinnor som hamnar i knepiga strumpbyxe-situationer kommer här en kort guide om hur och när strumpbyxor bör bäras.

Strumpbyxor

 

bildkälla-www.thefashionspot.com

Modet och sederna ändras

Tidigare har det inte varit någon tvekan om att kvinnor som varit klädda i kjol eller klänning också skulle bära strumpbyxor eller trikåer. Men precis som med allt annat i samhället så förändras seder och traditioner och detta gäller även bärandet av strumpbyxor. Idag är det inte alls lika självklart. Det går alldeles utmärkt att bära korta plagg och ha bara ben. Dels har vi blivit öppnare och mer accepterande, men det är också så att modet naturligtvis har förändrats.

Köpa strumpbyxor för olika events

Det är som sagt inte helt lätt att veta när man skall bära strumpbyxor och när man inte behöver göra det. Generellt sett kan man dock säga att det som gäller är att ju mer formell och konservativ en tillställning är, desto lämpligare är det att bära strumpbyxor. Det är onekligen så att de tillför ett visst mått av sofistikation till din klädsel.

En plats där man alltid bör överväga att bära strumpbyxor är när man är i kyrkan. Det spelar egentligen inte så stor roll varför man är där, men eftersom det är en konservativ miljö bör man respektera detta. Speciellt om man är i ett sällskap med människor man inte känner så väl. Detsamma gäller om man är inbjuden till någon typ av ceremoni, så som ett bröllop, ett dop eller en prisutdelning. Det är också traditionella tillställningar där man bör föra sig på ett visst sätt.

Ett annat viktigt tillfälle i livet då man bör bära strumpbyxor är när man skall på en arbetsintervju. Detta gör man för att visa respekt för den man skall träffa och för att göra ett gott första intryck. Chansen är ju dessutom rätt stor att de som utför intervjun innehar en högre befattning inom företaget och därmed troligtvis är lite äldre. Då kan det vara bra att klä sig lite mer traditionellt. Detta betyder inte att man alltid måste ha strumpbyxor på jobbet efter det – då får man helt enkelt följa den klädkod som gäller på arbetsplatsen.

Några tips för att hitta de perfekta strumpbyxorna är till exempel att alltid köpa strumpbyxorna efter att man bestämt vilken outfit man skall ha. På så sätt får man alltid strumpbyxor som går bra ihop med den övriga ensemblen när det gäller form och tjocklek. Annat man bör tänka på är vilken funktion strumporna skall ha. Behöver man till exempel använda stödstrumpor kan det vara bra att köpa ett par tjocka och mörka nylonstrumpor som kan dölja dessa när man skall klä sig fint. Det gäller helt enkelt att klä sig rätt när man använder strumpbyxor. De skall vara funktionella, och dessutom harmonisera väl med den övriga klädseln.

Vädret spelar roll

En annan faktor som avgör vilken typ av strumpbyxa man skall ha, är naturligtvis vädret och var tillställningen skall hållas. Är det vinter eller om man skall vistas längre stunder utomhus kan det vara klokt att skaffa sig lite tjockare strumpbyxor som i alla fall värmer litegrand. Vid sådana tillfällen kan det till och med vara bra att bära strumpbyxor, även om tillställningen i fråga inte är speciellt formell alls, mest för att kunna hålla värmen. Omvänt gäller naturligtvis om det är väldigt varmt ute, mitt under sommaren till exempel. Satsa då på ett par tunna strumpbyxor strumpor som ger så mycket svalka som möjligt.

För att sammanfatta kan man alltså konstatera att det fortfarande finns vissa speciella events och tillställningar där man bör bära strumpbyxor. Men naturligtvis finns det inget tvång och alla gör som de själva vill. I stort sett så är det precis som med andra klädkoder, de finns där för att ledsaga och guida, men måste inte efterföljas. Till största delen är de till för att gästerna skall ha ett hum om hur klädseln kommer att vara så att man inte dyker upp alldeles för överklädd eller underklädd. Man vill helt enkelt bespara sina gäster den genansen. I slutändan är det upp till var och en om man vill följa klädkoder eller inte, och hur man vill klä sig.

Bli först att kommentera

5 trendiga statement-accessoarer att älska i vinter

Av , , Bli först att kommentera 0

girl-1820122_1920

Även om sommar och sol är härligt på alla sätt och vis måste vi nog ändå medge att vinterhalvåret också det har sina tjusningar – åtminstone om du frågar oss som gillar mode och kläder. För det är ju faktiskt så att det är just denna tid om året vi faktiskt får möjlighet att bära vår garderob. Byxor, klänning, kappor, mössor och stövlar, det är bara några av alla kategorier av plagg och accessoarer som hör vintern till. Smycken och stiliga märkesklockor är även det statement-prylar som absolut har en viktig roll för din vintriga ”look”.

Kända designers presenterar sina imponerande verk på vintercatwalken och dessa skapar de trender som vi ”vanliga” klädälskare anammar när vi shoppar inför vintern.

1. Bli stilfull med eleganta handskar

mittens-1177211_1920

Handskar är en typ av detalj i vår klädsel som funnits sedan urminnes tider och på så vis även är en typ av statement-plagg som dessutom berättar för oss om spännande historiska epoker. Till en början var den klassiska handsken faktiskt främst ett plagg som användes av soldater eller höga adelsmän för att senare framåt 30-talet bli en typ av glamour-statement, då framför allt inom filmvärlden med alla vackra skådespelerskor. Under ”The golden days” var det långa handskar, precis så att de täckte armbågen, som användes av damerna till sina vackra aftonklänningar och framåt 50-talet vände modet snabbt till en trend att bära korta handskar. De korta handskmodellerna kunde vi sedan se återuppleva sin trendboom på 80-talet då stil-ikoner som Madonna bland annat bar läckra handskar under sina shower.

Nu är dock tiden inne för den tidiga Hollywood-glamouren att åter inta scenen, det är nämligen långa handskar som gäller i vinter för den som vill anamma trenderna. Kanske dock mer för ett utomhusmässigt bruk, vilket man ändå får se som en fördel då man kan fortsätta att bära upp snygga märkesklockor under handskarna. 

2. Låt ankelhöga sneakers bli dina all around-skor

shoes-1516579_1920

Vem har sagt att man måste bära klack för att känna sig uppklädd och stiligt stylad? Missa inte vinterns heta sneakertrend – de ankelhöga modellerna som de flesta av marknadens stora designers visat upp på modescenen. Dessa snygga men även bekväma skor är utmärkta som all around-skor under vinterhalvåret och med en extra varm innersula behöver man inte oroa sig för kylan. Passar lika utmärkt till slitna jeans som strumpbyxor och kjol!

3. Oversized scarf – en tidlös klassiker

beautiful-1868701_1920

Lenny Kravitz gjorde verkligen den voluminösa scarfen till en statement-accessoar när han fotades av papparazis promenerandes med en scarf i storlek lik en större filt. Den här säsongen är ”filten” ännu levande som trend-accessoar och den ska helst bäras utanför din kappa för att skapa bästa looken. Använd gärna lite bohemiska eller assymetriska mönster för att skapa kontrast i din utomhus-outfit.

4. Skaffa en elegant damklocka

watch-397227_1920

Ett riktigt snyggt armbandsur dam hör hemma på varje kvinnas hand och kan definitivt ge det där lilla extra till din look. Utgå från din egen stil och vardag när du har bestämt dig för att skaffa en elegant damklocka till vintergarderoben. Bär du en ganska uppklädd stil i vardagen är det så klart riktigt snyggt med ett lyxigt armbandsur för dam med detaljer som exempelvis strass eller stenar, medan en mer sportig stil med fördel bärs upp med stilrena klockor för dam. Klockor på nätet brukar generellt sett vara lite billigare än ute i butik så ett hett tips är att kika runt på olika återförsäljares webbshopar.

Man kan även utforska tips för att hitta kvalitetsklockor på modebloggarnas sidor, här finns oftast inspiration och även detaljerad information kring modeller och märken under klockor dam.

5. Slå på stort när det vankas fest

party-146582_1280
Våga sticka ut på festen helt enkelt! I mörk vintertid gör små detaljer oss glada och varför inte lyxa till festtillfällen med en extraordinär look, bär dina stora och vågade smycken och fega inte ur när du väljer rätt festblåsa. Sluta tänk för mycket på vad andra tycker om din stil, är det fest så är det fest och klär man upp sig lite extra blir feststämningen på topp. Vi behöver dessutom känna oss extra vackra om vintern då mörkret lätt kan bli deprimerande i längden och när vi bär våra finaste plagg känner vi oss snabbt tillfreds och motiverade!

Bli först att kommentera

Vad säger din klocka om dig?

Av , , Bli först att kommentera 1

business-man-1385050_1280

I alla tider har människor försökt läsa av varandras personligheter baserat på exempelvis vilket stjärntecken man är född i, vad för typ av hund man äger eller vad man har för musiksmak. Vidare har liknande slutsatser dragits efter både klädstil och kroppsspråk, men om det är något som verkligen lyser igenom för folket så är det valet av klocka. En klocka fyller en större funktion än att bara tala om tiden. Den säger också mycket om ens personlighet och är en viktig accessoar som avslöjar vilken stil bäraren har. Det finns mängder av olika typer av klockor som har olika specialområden eller fyller olika funktioner. Några exempel är klockor som används i samband med sport och märkesklockor. Dessutom kan de vara tillverkade i allt från guld, silver och stål till plast och gummi.

Detta säger din sportklocka om dig

Innehavaren av en sportklocka är en aktiv person som gillar att hitta på saker och vistas mycket utomhus. Personligheten präglas av rastlöshet och nyfikenhet. Ägaren av en sportklocka älskar att resa, vara med om nya äventyr och träffa folk från hela världen. På grund av rastlösheten är personen ständigt på jakt efter nya adrenalinkickar. Personen älskar utmaningar, är envis och ger därför inte upp förrän uppgifterna är avklarade. Det gäller både de psykiska och de fysiska.

Detta säger din märkesklocka om dig

Om du föredrar märkesklockor innebär det troligen att du är en talangfull och framgångsrik person, som gillar att sätta lite extra lyx i vardagen. Som person är du målmedveten, passionerad och har ett öga för stil. Du gillar att drömma stort och lyckas många gånger dessutom att nå ditt mål. Du bär märkesklockor för att se cool ut, vilket är något du lyckas med. Du uppskattar när du lyckas med din stil eftersom du älskar att synas och att stå i centrum. Du lägger mycket tid på detaljer och är väldigt medveten om ditt utseende.

Detta säger din udda klocka om dig

Personer som väljer att bära herrklockor med en udda estetik anses vara kreativa och riktiga tänkare. Du vill sticka ut ur mängden och ge rum för den personliga stilen, eftersom att se ut som alla andra skulle vara en mardröm. Det kan handla om att bära armbandsur i annorlunda färger eller klockor i fel storlekar. Personligheten hos dessa män präglas av eftertänksamhet och de har många tankar och grubblerier. De filosoferar mycket kring livet, drömmer stort, lägger mycket fokus på sina känslor och försöker ständigt förmedla sina budskap.

Detta säger din klassiska klocka om dig

Klassiskt designade klockor är de som aldrig blir omoderna, utan präglas av ett tidlöst yttre som passar till alla situationer. Klockan går i stilrent silver eller guld, med inte allt för många detaljer och funktioner. Personen som bär den klassiska klockan är artig och okomplicerad, samtidigt som denne värnar mycket om människorna i närheten. Stilen är bekväm och avslappnad, men ibland även klassiskt elegant. Du har lätt för att anpassa dig till alla typer av situationer och passar bra ihop med alla människor.

Detta säger din moderna klocka om dig

Det finns personer som alltid ser till att vara först med allt, då räknas även innehavandet av den senaste klockan med. Det spelar ingen roll om det handlar om digitala klockor eller märkesklockor, så länge det är något nytt och trendigt på marknaden ser personen till att skynda sig att köpa det. Personligheten präglas av en enorm ledarförmåga, vilket gör att du gärna tar på dig ansvaret för olika situationer och alltid har läget under kontroll.

Hitta din klocka på nätet

Ett tips för att köpa kvalitetsklockor, oavsett vad det är för typ, är att leta efter klockor på nätet. När du köper klockor online hur du ett större utbud, du kan enkelt skifta mellan hemsidorna och slipper dessutom att trängas bland andra människor i en butik.

Eftersom en klocka säger så mycket om din personlighet vill du vara säker på att hitta den rätta klockan, som verkligen återspeglar vem du är. Då är det fördelaktigt att kunna söka hemifrån i lugn och ro.

Det gäller att söka tills man hittar

För att lyckas hitta en klocka som fyller de rätta funktionerna, har den rätta prisklassen och som, viktigast av allt, är representativ för din personlighet krävs en del tid. Kom dock ihåg att det verkligen är all mödan värd när du väl lyckats hitta den rätta klockan för dig. Lycka till med sökandet! 

Bli först att kommentera

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Välkommen till Västerbottens-Kuriren – Bloggen. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sen är det bara att börja blogga!

1 kommentar