Populistisk smörja kostar visst ingenting

Varför ska skivor vara så jävla dyra? Eller rättare sagt, varför ska MIN musiksmak vara dyr? Vet inte om jag ska glädjas att en Lady Gaga skiva kostar ynka 69:- på CDON.com medans en skiva med Tristania kostar 159:-
Har en bra stereo som jag gillar att använda, jag gillar att spela skivor på den. Men jag äger bara skitskivor, har aldrig tillhört kategorin med massiv skivsamling (däremot har jag massiv boksamling men det hör inte hit). Har i flera åt tänkt att jag skulle utöka skivorna men pengarna har sprungit iväg och skivsamlingen tittat sorgset på mig. Riktigt hör hur den anklagande säger åt mig "Varför måste vi dela plats med Kim Wilde? Vi vill ha obskyr punk och hårdrock!"

Ska man slå hårt på trumman och beställa tio skivor för 890:-? Är det värt?
Suck, känner mig snål men samtidigt : hur jävla mycket pengar har man inte spenderat på alkohol? Huga.

"Bränn skivor då!"
Nix, inte samma sak. Sen kan inte min lilla pärla spela nya brännskivor av nån skitig anledning, guds vrede eller teknisk djävulskap, misstänker en allians av båda.
"Köp en audiokabel och koppla din dator till stereon"
Nix, ska man behöva stå ut med fyllon som självutnämner sig till dj’s och hela tiden ska byta från Iron Maiden’s Flash of the blade till populistisk kommersiell smörja som – ryser – Takida? På tal om spotify, hatar när man försöker dela med sig av sin superba musiksmak till sina vänner med mindre bra musiksmak och de redan efter tjugo sekunder (alla som lyssnar på metal vet att det är en fis i rymden, med tanke på alla minutlånga intron) klickat på nån skit som Winnerbäck/Rihanna. Då är det bättre att gardera sig med en skivsamling med enbart bra musik och en stereo som INTE är kopplad till en dator. Sen gömmer man datorn (har turen att ha en bärbar) och säger att den är trasig. Då är festen räddad.

En tröst är att jag vann en Definitivt 50 spänn skiva på tradera för en liten stund sen, hur mycket vann jag den för? 51:-
Lycka.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.