Vars är alla jobb folk pratar om?

Har pratat med en väninna i telefon i tre timmar om hur det är att "jobba inom vården". Hon jobbar inom hemtjänsten och jag på ett äldreboende. Inser att det finns så pass mycket "grävande journalistik" om fel, brister skumma arbetsförhållanden som gott och väl skulle räcka till en bok à la bibelns tjocklek.

Dagens oro: även om jag har ett vikariat till mitten på augusti är jag konstant orolig för hur det blir efter vikariatet tar slut. Måste ha fast inkomst nu när jag är klar med skolan. Kan knappast leva som den kyrkråttan jag gjort det här året. Pratade med chefen, men denne visste inget om hur det ser ut med arbete till hösten. BRÖL! Vars är allt arbete som folk snackar om hela tiden? Så fort man nämner att man är undersköterska kläcker folk ur sig "ja men det finns det ju gott om arbete inom" Vafalls? Vars är arbetena? Jag är inte intresserad av att få jobba "då och då" (nån gång i veckan/månaden). Måste betala räkningar och hyran plus äta mat varje dag. Vill gärna ha en tjänst eller ett schema att gå på så att jag har råd att köpa bindor, mascara, färsk mjölk och toapapper osv. Vill gärna veta om det är dammsugat på arbetstillfällen i samhället robertsfors så jag måste söka mig till staden Umeå. För i sånnafall måste jag flytta eftersom det nästan i princip är omöjligt att leva ett normalt liv med normal nattsömn om man jobbar på sjukhuset. Bla bli bla.

Dagens "Murphys Lag": gick till jobbet imorse pga cykel-haverering. När jag slutade mitt arbetspass började det såklart att regna. Inget paraply gick att skåda så långt ögat nådde.

Dagens "Hurra för Gamla stan!": tur man hade schysst arbetskompis som skulle köra åt mitt håll och skjutsade mig hem. Sweet~

Nej, nu ska jag självdö i min säng, är tröttare än Jonas Gardell’s ringmuskel. Ska upp 05:30.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.